Reklama

Reklama

Veřejné záležitosti

  • Francie Les Affaires publiques (více)

Obsahy(1)

Bressonův první film je drobnou komedií, která se soustředí kolem dvou sousedících států, republiky Krogandy a království Miremy, a různých katastrof, které se odehrály při slavnostním odhalení sochy, spuštění lodi a havárii miremského pilota na krogandském území. (ČSFD)

Recenze (4)

lena60 

všechny recenze uživatele

Pro jistotu jsem si Bressonovu grotesku pustila dvakrát, abych mu svým prvotním ukvapeným hodnocením (1 hvězda) nekřivdila. A je fakt, že zejména scéna s odhalováním sochy kancléře je hodně komická a i díky ní nakonec hodnocení snímku zvyšuji. Jinak ovšem přiznávám, že tohle byla má první a také nejspíš poslední zhlédnutá groteska v životě. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Bressonova prvotina, která byla dlouho považována za ztracenou (čehož prý režisér vůbec nelitoval a z jejíhož objevení Cinémathéque francaise prý zrovna odvázaný nebyl). Půvabná groteska, kterou byste se asi zdráhali přiznat autorovi filmů jako K smrti odsouzený uprchl, Deník venkovského faráře nebo Muška. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Na Bressona je tohle teda hodně bláznivé. Něco takového bych očekával spíš od Chaplina, bratří Marxů nebo od celníka Rousseaua. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Film, který byl považován za ztracený, resp. zničený při požáru během druhé světové války, objevila pod odlišným názvem v roce 1986 Cinémathèque Française. (ČSFD)

Reklama

Reklama