Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jubei je nindža, kterého si můžete najmout za peníze. Jeho schopnosti a dovednosti ovládání meče jsou výjimečné. Okolnosti ho donutí k tomu, aby jednomu staříkovi pomáhal zlikvidovt osm ďáblů Kimon. (sheen)

Recenze (140)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vypadá to na bouři. Musím si pospíšit......... Od počátku příběhu je spousta krve, krásných žen a velké magie. Nájemný ninja putuje krajem a nechává se najímat na různé práce. Jeho cestu zkříží jeden z osmi démonů Kimonu a nedopadne zrovna dobře. Ostatní se budou chtít pomstít. Ale je tu ještě vetší problém epidemie a jeden již mrtví muž. CITÁT - Je to skupina ninjů, kteří pracují pro shoguna Temnoty. Krásně kreslené, zvláště stínování je pěkné. Příběh je i dobře ozvučen, zvuk je hluboký a všudypřítomný. CITÁT - A dál už je jen Peklo......... K našemu hrdinovi se přidávájí ještě dva ninjové, kteří mají sice jiné zájmy, ale stejného protivníka. Musí tedy chvilku spolupracovat. CITÁT - Když chceš bojovat s démony, musíš se sám démonem stát......... Do příběhu se pomalu jako jed začne dostávat i láska a bezohledný boj se stává víc osobní a smutný. Nádherný a dojemný snímek. Finální souboj v ohni je démonický. Kombinace talentované ninja ženy s příchutí jedu a vlka samotáře fungovala skvěle. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lépe zpracovaných anime kousků se zajímavým temným příběhem, kde figuruje osm ďáblů Kimon jako neporazitelní zlí bojovníci, před kterým se třese svět. Jûbei ninpûchô má ten správný náboj, atmosféru, která se mísí s brutalitou i erotikou. Postavy jsou skvěle namíchany, každý má své jedinečné dovednosti a tak není vůbec žádný problém si jich třeba i víc oblíbit. ()

Reklama

yossarian- 

všechny recenze uživatele

Jubei je frajer co chodí po kraji a za mrzký peníz dává na frak padouchům a ještě u toho trousí drsné kecy. Prostě hrdina jak má být. Vizuální zpracování nemá chybu a krev teče proudem.To vše tvůrci doplnili zajímavím příběhem a sem tam se objeví nejaká malovaná nahotinka, z čehož plyne, že film nemá chybu:-) ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Těžko mohu hodnotit originalitu filmu, když už mám za sebou několik jiných shonenů, které jsou právě tomuto mnohými prvky podobné a očividně z něj i čas od času čerpají. Být to můj první, tak budu asi plesat, ale přesto bych byl některými drsnějšími scénami dosti vyveden z míry. Lehce jsem měl problémy udržet pozornost a nechat se vtáhnout, přestože vlastně nebylo co vytknout. Snad jen lehká zmatenost větším množstvím jmen. Mě by prospělo drobné natánutí, abych se lépe orientoval ve vztazích, ale kdo hledá akci, tak musí být spokojen s filmem, jak je. Jen doufám, že se filmu budou vyhýbat lidé, kteří se rádi pitvají v porušování některých logických základů. Ti by si film moc neužili. Já jsem se dokonce i přes nezapojenost dokázal dojmout a tak musím hodnotit kladně. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

V anime žánru jsem úplný začátečník, ale tohle mě dostalo. Drsné a mnohdy brutální a šokující scény se střídají s jemným příběhem lásky a přátelství na pozadí nevyhnutelného osudu. Jak to má být. V tomto prostředí se mi stále začíná líbit víc a víc a klidně se na to znovu podívám, protože tohle můžu. Ale trošku ztrácí v závěru. Jubei je sice větší "týpek" než Vampire Hunter D, ale chybělo mi tam pořádné velkolepé zúčtování na konci...Nevadí, jede se dál;).....Nedávno shlédnuto podruhé, nyní už 5* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V domovském Japonsku nebyl film zdaleka natolik úspěšný a tak dobře hodnocen jako v USA. (Hromino)
  • Postava Júbei Kibagami je inspirována skutečnou historickou postavou Jagjú Júbei Mitsujošim, který v období Meidži patřil mezi nejslavnější a nejlepší samuraje své doby. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

Festival japonského filmu a kultury EIGASAI

17.01.2014

Ve dnech 22. – 28. ledna 2014 ovládne pražské kino Lucerna 7. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGASAI 2014. Návštěvníci se mohou těšit na 16 jedinečných filmových projekcí a bohatý… (více)

Reklama

Reklama