Reklama

Reklama

Recenze (8)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Yoshiaki Kawajiri je můj nejoblíbenější tvůrce anime. Nedosahuje sice obřích myšlenek jako v Akiře (stále s ním musím vše srovnávat, protože v anime filmech je opravdu nejlepší), ale umí vykouzlit temnou atmosféru a krvelačné zrůdy z kterých mám v mém věku i já pomalu strach. Shinjuku - Město démonů je zahaleno tajemstvím a jeho hlavní vládce čeká na příchod pekla na Zem. Zde nejde o nic menšího než o záchranu světa a osud lidstva leží v rukou i meči mladíka jménem Kyoya. Spolu s nevinnou a upřímnou dívkou Sayakou se protloukají tajemným městem a musí čelit všemožným démonům a zrůdám, které na ně netrpělivě čekají. Temná zápletka, oči žhnoucí ze tmy a zničené město plné záhad. Bohužel je film asi věnovaný mládeži, protože konec nedosahuje nijak drásajícího vrcholu a vše je ukončeno jedním švihem. Nebýt té naivity, bylo by to ještě lepší. Čekal jsem další Wicked City (1987), ale tohle není tak drsné a nekompromisní. ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Tohle anime mě nijak zvlášť neoslovilo. O čemž také svědčí fakt, že jsem u těch 80ti minut dvakrát usnula. Ne že by to byla vyloženě nuda, ale tak nějak mi to přišlo o ničem. Podobné "příběhy" jsem viděla poskládané líp. Třeba je to tím, že je to nějak vytržené z kontextu a někde se za tím skrývá další anime, nebo třeba manga. Je mi to ale vcelku jedno a zjišťovat to nehodlám. Zítra už si nejspíš ani nevzpomenu, že jsem to viděla. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Putování městem ovládaného démonickým vládcem sice po úvodním souboji není moc záživné, ale jak čas plynul a hlavní hrdina začne svádět souboje s monstry, zlepšila se i atmosféra. Po animační stránce nemám téměř žádné výhrady, Kawajiri není žádný zelenáč, ale chtělo to ještě víc přitvrdit. Přece jenom je tu dost nezáživných pasáží. Přesto to určitě stojí za zhlédnutí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský film „Makaitoshi Shinjuku“ je další povedenou ukázkou toho, že i hororoví fanda si může oblíbit anime. Nutno ale říct, že je povedenou ukázkou, nikoli vyloženě filmem, který by změnil váš pohled na svět anime, nebo byl filmem, jenž jakkoli vybočuje scenáristicky. Je velmi dobře animovaný, je velmi dobře provedený, ale není vyloženě výjimečný, aby s vámi jeho sledování seklo. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Na Kawajiriho je to trochu slabší( na např. o rok starší Wicked City se to moc nechytá), je to znatelně naivnější a dějově -možná až příliš-přímočaré, ale rozhodně nejde o průser, slaďárnu nebo nějáký "dětský film".. Charaktery jsou sympatické(ty které mají být) a temná atmosféra-podtržena cool japan oldschool animací osmdesátých let- dělá z celého filmu velmi dobře sežratelnou a stravitelnou záležitost. Kdo má tenhle Kawajiriho rukopis rád, toho to nemůže urazit. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama