Reklama

Reklama

Bratrstvo kominíků

  • Švýcarsko Die Schwarzen Brüder (více)
Trailer

Obsahy(1)

Švýcarský kanton Ticino, 19. století. V odlehlé horské vesnici vede čtrnáctiletý Giorgio tvrdý, ale šťastný život - až do dne, kdy má jeho matka vážnou nehodu. Existuje jen jeden způsob, jak by mohl jeho otec sehnat peníze na doktora - tak, že prodá Giorgia. Otec za syna dostane čtyřicet franků od "Muže s jizvou", který hochy nakoupené ve Švýcarsku prodává do rukou prosperujících agentů milánských kominíků. Zde se z Giorgia a jeho kamaráda Alfreda stanou "spazzacamini", kteří jsou nuceni vymetat úzké komíny plné sazí. Pro oba chlapce je to však vzrušující dobrodružství: velké město, tajná krypta pod kostelem, krásná, ale vážně nemocná Angeletta, dcera jejich pána... Giorgio má štěstí, neboť s ním jeho pán Battisto zachází dobře, ačkoli ho Battistova žena a syn s oblibou trápí. Práce je však tvrdá a v ulicích navíc číhají Vlci, gang, který nevynechá jedinou příležitost, aby mohl kominické učně terorizovat. Když se ale Giorgio znovu setká s Alfredem, který založil soupeřící bratrstvo s názvem Černí bratři, stává se jeho členem. Skupina si přísahá vzájemnou pomoc - společně budou bojovat proti všem nepřátelským silám, proti bezpráví i proti Vlkům a plánují útěk zpátky do Ticina. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

CaladanChmur 

všechny recenze uživatele

Snesu hodně a dost často se snažím přijmout polehčující okolnosti okolo všeho co hodnotím....ale tohle je neskutečně blbě patetické,hloupoučce nelogické a ke všemu tak pitomě zahrané,že jsem poprvé v životě přemýšlel,že by jsem se ve filmu dokázal chytnout taky.Netuším jestli byl záměrem film pro děcka ( na to,že z tuším,z 12 odvážených děcek se jich na začátku hned 8 utopí,je to docela ostře laděné)....nebo cosi s prvky historie....(myslím,že kdejaký dějinohnípal,by toto "dílo" rozebral do mrtě a moc by toho nepochválil....) cosi...myšleno drama (ehm najděte mi jediný dramatický okamžik,kdy jste pocítili napětí co se bude dít a já vyhodím PC z okna)....nebudu to více shazovat...ale tohle je trapná rychlokvaška bez úrovně.Dost typické pro německý styl.....a nejen ve filmu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bejvaly doby, kdy se všeobecně nad německými filmy lámala hůl a nekonečně se lamentovalo na téma, jak jsou jejich filmy špatné. To už v dnešní době samozřejmě není pravda, ale Bratrstvo kominíků mi přesně připomnělo, proč jsem měl pocit, že narazit na dobrý německý film je jako hledat pověstnou jehlu v kupce sena. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

zajímavé téma, které by si zasloužilo lepší scénář i zpracování, ale milovníkům historických filmů to vadit nebude ()

Martens14 

všechny recenze uživatele

Divný, naivní film puštěný taky z nudy. Námět byl dobrý ale drama to samozřejmě není. Natočeno taky nic moc, mohli to němečtí tvůrci udělat trochu drsněji (proto ta naivita), spíše se přikláním k rodinnému filmu s krásným koncem pro citově založenější. A dobrodružství je tam taky trochu cítit ale Rychlé šípy jsou lepší. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama