Reklama

Reklama

Ve filmu „Zpátky do ringu", hrají Stallone a De Niro Henryho „Razora" Sharpa a Billyho „Kida" McDonnena, dva pittsburské boxery, jejichž zavilá řevnivost na sebe upoutala pozornost celého národa. V době své vrcholné slávy ve vzájemných zápasech jeden druhého porazili, ale v roce 1983, v předvečer jejich rozhodujícího třetího utkání, Razor nečekaně oznámil odchod do penze bez udání důvodů svého rozhodnutí a vlastně tak knokautoval kariéru svou i svého rivala. O třicet let později jim boxerský promotér Dante Slate jr. s vidinou velkého zisku učinil nabídku, kterou nemohli odmítnout: vrátit se do ringu a jednou pro vždy určit vzájemné skóre. Ale možná nebudou muset čekat tak dlouho: během jejich prvního setkání po letech se otevřou staré podebrané rány a propukne bezděky legrační pranice, do které se okamžitě zapojí i ostatní. Okamžité šílenství na sociálních sítích promění místní zápas z nevraživosti na hlavní událost kanálu HBO, kterou si nikdo nesmí nechat ujít. A tak když dokáží přežít trénink, možná se nového zápasu skutečně dožijí. (Warner Bros. CZ)

(více)

Recenze (676)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart ako ukecaný černošký side-kick je tak pekelne neznesiteľný, ako žiadny iný ukecaný černošký side-kick pred ním. Ale mimo neho je Grudge Match síce klišoidnou, ale vtipnou, dobre vyváženou a silne feel-good oddychovkou, ktorá vás dokonca (možno) aj dojme. A to je tak všetko čo si z nej pamätám, za čo jej dva týždne po zhliadnutí znižujem hodnotenie na silné tri. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi ještě včera někdo řekl, že někdy uvidím, jak atrofovaný Rocky dává na držku prostatickému Zuřícímu býkovi, bude jim u toho kundovat šedesátiletá Basinžerka, na kterou by jeden vlezl i v tomhle věku bez zoufalé přemíry třtinového extraktu z Božkova a natočí to mistr fekálních komedií, vychrchlám mu smíchy do xichtu celý obsah svých prohulených průdušek. Takhle jsem jen udiveně zahlenil podlahu v předsilvestrovském Sinestáru. Dva dokonale hláškující geronti doplněni genitálním Arkinem mi opravdu přivodili akutní záchvaty lekrace a zaplať Satan za Postradatelné, kteří odstartovali tu exhumaci a družení akčních mumií, nad níž může každý obstarožní otyloň jen plesat! Už se těším, až v roce 2028 uvidím při tomhle trendu WCJD, jak mlátí v Thajsku francouzskou holí dýchavičného Bolo Jonga na invalidním vozíku přes kyslíkovou masku. Bude se to jmenovat Krvavý Geriavit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla snad nejvydařenejší chlapácká odysea do starých dobrých časů i když zůstala v dnešní době. Boby a Sly v posledních letech ztvárnili tu hůř, tu líp leckteré postavy, ale Razo a Billy patří k těm absolutně nejlepším. U Slye si dokonce myslím, že se jedná z hlediska hereckého projevu o jeho nejvydařenější roli. Nikdy bych neřek, že tyhle dva ještě uvidím ringu a co víc, nikdy bych neřek, že když je v tom ringu při jejich věku uvidím, že mně to nebude připadat trapný, ale stalo se. Hrozně se mě líbila ta astmoféra, kterou navozovala vyzrálost všech postav, který si už v životě prošli vším, dialogy ze kterých mluvila obyčejná lidská zkušenost, ale ve kterých nechyběl nadhled a vtip. Taky se mě líbila Kim Basinger, dokonce snad víc než v době kdy jako mladá sexbomba oslovovala ve svých snech většinu pánských obyvatel naší planety. I ten propletenec, který mezi sebou hlavní postavy měly, jsem s přehledem adoptoval. Na tomhle filmu je neobyčejná právě ta přirozeně lidská obyčejnost s jakou je film vyprávěn. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Sú tam všetky klišé a očakávané narážky na Rockyho a Zúriaceho býka, ale výborní herci to dvíhajú do nadpriemeru. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se Vám splní jeden dost nemožný sen, který byste se ani za dvacet let nehodlali vyslovit, natož pak ho vůbec vidět, jako se mi vlastně stalo skutečností, když jsem před nedávnem šel do kina. A dopadlo to přesně tak, jak jsem si představoval a jak jsem sám chtěl. Zuřící býk se potkal s Rocky v ringu a vzešla z toho naprosto boží komedie se vším všudy. Kdo by to vlastně čekal, že se tyhle dva pardálové spolu sejdou. To, že z toho vyjde komedie snad nikomu ani jasnější být nemohlo. A pokud někdo očekával něco jinýho, měl by se jít vyplácat na cecek Roberta DeNira. V tu chvíli, kdy se Robert DeNiro postavil Slyovi v ringu, tak mi bylo jasný, kdo bude mít na vrh. Postava je postava, ale film je film a tady musím říct, že tvůrci odvedli naprosto skvělou práci. Udělali z toho přesně to, co z toho mělo být. Časem ošlehaný příběh života, který stojí za to odvyprávět, třeba i několikrát za život. Krásné splnění jednoho malého snu. Kdo by kdy čekal, že se takové legendy sejdou ve filmu...a že se sejdou v boxérském ringu? To už mohl tušit snad jenom blázen. Podle mě tady prostě každý filmový nadšenec musí skákat radostí. Jo a mimochodem...Alan Arkin tady předvedl něco, na co jakživ nezapomenu. Tolik hlášek pro jednu postavu? S tím jsem se dlouho nesetkal. Klobouk dolů! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $29,807,260Tržby Celosvetovo $44,907,260Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,241,988Tržby za predaj DVD v USA $2,731,892║ film v zlých režisérskych rukách, škoda, mohla to byť ďaleko lepšia pocta, týmto borcom, slabý priemer /50%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Místy docela vtipná (Arkin!), ale jinak bolestivě nakašírovaná důchodcovská sešlost, ve které si všichni odpouštějí megahříchy skoro na potkání, protože... mají blbou paměť či co? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Naprosto přímočaře odzbrojující pocta žánru. Sylvester Stallone vs Robert De Niro, tedy Rocky vs Zuřící býk. Tvůrci ale naštěstí pochopili, že uctít legendy nelze dramatickým obloukem ani akčně-sportovními výkony a ohlédli se bez trapného pomrkávání jednoduchým rastrem komedie. A tahle optika funguje opravdu spolehlivě. S velkým nadhledem se tak přistupuje k prvoplánově klišoidní látce a film se celkem umně proplétá mezi pastmi, které podobná nostalgická ohlédnutí přinášejí. Souboj dvou filmových boxerských legend pak funguje především ve verbální rovině, v té fyzické už je filmová realita na samé hranici přijatelnosti, naštěstí se ale pocitům trapnosti dokázali tvůrci i oba slavní herci nějakým zázrakem vyhnout. Příjemné jsou odkazy k původním kultovním filmům (Stallone chce zase v mrazáku při tréninku boxovat do flákot masa, při zápase mu krvácí a nefunguje jedno oko atd.), stejně jako ta omáčka okolo, příjemné je vidět staré pány, jak se ještě naposled snaží dát o sobě vědět, překvapit a nebojí se při tom sami sebe shodit, udělat si ze sebe legraci...což je velmi oceněníhodný postoj. Jedině snad na samém konci bylo toho patosu přeci jen přespříliš, to se asi Peter Segal náhle rozpomněl, že je národností Američan, jinak ovšem vše funguje v snesitelném módu. Film nesoucí se na vlně nostalgie, která je poslední dobou hodně in a v módě, oldschool je znovu cool a to je v éře kultu věčného mládí velmi dobrá zpráva... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemnej film, kde oba pardálové parafrázují své slavné boxerské hrdiny z dřívějších a o mnoho lepších filmů. Odkazy jako když se Stallone chystá mlátit do masa a De Niro dělá trapnýho baviče ve svý vlastní hospodě jsou fajn, ale prostě už to je jen ohlížení se za starejma dobrejma časama, bez invence. Prostě přesně víte, co se tam bude dít a i když se na to vlastně kouká docela dobře, tak už mi to nějak nestačilo. A ten malej chlapeček byl jednoznačně nejotravnější dítě tisíciletí. Tím jeho pisklavym hlasem bych mučil vězně. Kdybych to ale náhodou někdy naladil v telce, tak bych se zaradoval a dočuměl to. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NĚKTEŘÍ SPORTOVCI JSOU ROZENÍ NEPŘÁTELÉ. ALE NEJVĚTŠÍ RIVALITA BYLA MEZI DVĚMA BOJOVNÍKY Z PITTSBURGHU. JMENOVALI SE RAZOR A KID…“ /// Fajn dědci a fajn humor ve filmu o starejch boxerech, ve kterým vo ten box až tolik nejde. Spíš díky němu dostává šťávu život kolem těch dvou chlápků. Furt lepší, než když si frajeři dokazujou že nejsou mrtví třeba ve Vegas. Tempo vobčas zakolísá, nebejt ftípků, mohlo to dopadnout (u mě vole…) jako poslední Rocky. Naštěstí tady to neupadá do sentimentu, De Niro z toho udělá trochu rodinný drama a závěrečnej mač zažene veškerou rozpačitost. A ten fórek v závěrečnejch titulkách… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V mládí jsem miloval Kim Basinger. 2.) Jsem vodkojenej Rockym, vím, že Jake LaMotta byl magor a Expendables mě nerozpláčou, nýbrž pobavěj. 3.) Thx za titule ,,.Bac.“ a ,,Araziel“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. De Niro mi sice nepřišel jako vhodný soupeř pro Stalloneho ( Rozdíl postavy, fyzičky, věku je podstatně dost rozdílný), ale dáse přihmouřit oko. Celé se to nese v zábavném tempu, příběh je zajímavý, hlášky dle mého postrádaly náboj, spíše jsem se usmíval než smál a závěrečný souboj měl srdce. 75% Zhlédnutí nelituji. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se dlouho tesil a rozhodne nejsem zklamanej, ale necekejte nejakou ultimatni komedii. Samozrejme se sem tam nejakej forek nebo hlaska povede, do toho par sparodovani Rockyho, ale to je tak vse. Vetsinu casu to je silne prijemnej film o dvou starnoucich legendach, ktery se na stary kolena snazi jeste neco udelat se svym zivotem, proste misty to neni ani tak komedie, jako spis neco ve stylu Rockyho Balboy. Navic nebudem si nic nalhavat, i kdyz oba hlavni herci urcite makali jak sileny, aby se dostali do formy, v ringu bez tricka je na jejich vrascitou vytahanou kuzi docela smutnej pohled. Celkove sice v zasade spokojenost, ale po druhy uz to videt nemusim. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

4* a velká uslzená radost za to, že má Rocky vedle sebe konečně pořádnou kočku a ne tu otravnou hnusku Adrianu, případně její hrobeček :D Je to klasická slyovská boxovací feelgood dojímačka, možná už ta vůbec poslední, a já si ji užil. Jsem tak rád, že se ta stará parta 'postradatelných' vrátila, tohle mi bude chybět. A v tomhle případě hned 3x - Stallone, DeNiro, upřímný jednoduchý filmy jako je tenhle. (stěžejní monolog s "because I'm a fighter" mě dostal) ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle já říkám správňácké adieu Roberta se Slyem s filmovým boxerským ringem, Trochu jsem se obávala trapností v jejich věku střihnout si tuhle závěrečnou tečku, ale oba dva sedmdesátiletí kluci mně ukázali kam mám se svými obavami jít:-). Šla jsem do Grudge Match hlavně kvůli Robertovi, přece jen jsou mně jeho role bližší a musím říct, že do toho dal maximum, když vezmu v úvahu i celou přípravu na tuhle roli, která musela být sakra poctivá. A Sly s tím svým nenahraditelným hlasem a fasádou byl taky nepřekonatelný. Ona to vlastně ani tak nebyla sportovní záležitost jako spíš ta srdeční, navíc vkusně naservírovaná bez zbytečné explicity, s bezvadnýma hláškama a já si vysloveně libovala v tom jejich hereckém, vyzrálém kumštu. Kim Basinger celý film zjemnila svojí postavou a já už nemám co dodat. Vtipná, milá oddechovka, prostě kluci bylo to fajn rozloučení a za to já dám s chutí plnou palbu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pod pojmem aktivní důchod jsem si dosud představoval procházky v přírodě, nadávání na nevychovanou mládež, zahrádkaření a čtvrteční fighty v Kauflandu. Jenže neuvěřitelně zábavný film o Kidovi s Razorem mi ukázal jinou cestu - v důchodu chci boxovat, hláškovat, milovat a užívat si všech nemocí, které stáří přináší. A pokud mi film dokáže takhle změnit pohled na svět, tak si svých pět hvězd zaslouží. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Expendables (2) byli přinejmenším z poloviny myšleni vážně, proto v nich pokusy o humor ne vždy fungovaly. Grudge Match je v prvé řadě komedie, přičemž obstojně vystupňovaná dramatická linie slouží až jako přidaná hodnota. Humor zde opravdu funguje, Peter Segal má cit pro vypointované gagy i fungující hlášky. A v momentě, kdy už se stává film příliš stupidním, zaútočí na vás element nostalgie, díky kterému vypustíte rozum z hlavy a necháte se unášet příjemnou retro zábavou... 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Asi nejfunkčnější retro za pár let. Důstojný díl Rockyho, kvalit Zuřícího býka se to naštěstí dosáhnout ani nepokouší. Rozdá se pár rodinných hodnot, utrousí pár stařeckých vtipů. Je to jako Sly - sympatické, když se s tím nepokoušíte poprat. 3 a 1/2 ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Návrat Rockyho ani Raging Bulla se sice nekonal, ale jen pro tu možnost, vidět obě tyto filmové legendy vedle sebe v jednom ringu, byl výborným zážitkem, který nebyl jen strhujícím sportovním dramatem o dvou starcích, bývalých boxerech, kteří mají nedořešenou minulost, ale i povedenou komedií. Film s velkým srdcem, duší zápasníka a velice stylovou hudbou i hereckým obsazením. 80 % ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Pozornější divák už v prvních minutách filmu pozná, co pro fanoušky Alienů a Predátorů znamenalo natočení filmu Alien vs. Predator - spojení dvou samostatných filmových legend. Zde v rámci boxerských příběhů sblížili své fanoušky Rocky a ten zuřící býk DeNiro. U toho se jeden hned zaraduje, že jsou zpátky a umí si ze sebe udělat srandu a to podotýkám, že vkusně. Snimek je úplnou fantazií pro ty, kteří tyhle dva staříky mají skutečně rádi, ne jen je, ale i jejich filmy. Pro ně se tu vše zrcadlí v jeden pěkný obraz a je to taková tečka za jejich kariérou, i když víme, že zdaleka neskončila. Zvláštní, jak to vše do sebe zapadlo a nebylo to trapné. Ačkoliv se víc zasměju u jedné epizody Californication, nezdráhám se doporučit pro zábavnost. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zuřící býci Rocky nezastaví.. Nostalgická sešlost, která posbírá pár bodů údery na bránici (vládne kouč Alan Arkin s octovým roztokem), ale když se začne nimrat v rodinných vztazích, ztěžknou jí nohy. Zazní gong posledního kola a ten zápas dvou pelichajících pardálů o zbytky slunce pustíte z hlavy. Vlastně ne, ještě budete chtít tichošlápka Kevina Harta oběsit na provazech ringu, aby to vypadalo jako nehoda.. Když se podívám na Stalloneho, co má při mači kromě rukou už svěšený i obličej či tu figurínu z Madame Tussaud, co měla být Kim Basinger, sám sebe se musím ptát. Bylo to o boxu, nebo o botoxu..?“ ()

Související novinky

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

06.11.2012

Expendables 2 už v tržbách o několik milionů překonali jedničku a diváci jsou většinou spokojení. Že bude trojka, o tom se mluví už několik měsíců, ale až teď to Sylvester Stallone oficiálně potvrdil… (více)

Reklama

Reklama