Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muriel žije se svou rodinou v zapadlém městečku, jehož jedinými atrakcemi jsou nákupní středisko, mořské parky a obchodní dům Tupperware. Muriel, žijící ve vysněném světě písniček ABBY a obklopující se katalogy pro nevěsty, čeká prince z pohádky, který by přišel a vysvobodil ji ze společnosti tyranizujícího otce a zpustlých kamarádek. Protože princ stále nepřichází, rozhodne se uchopit osud do svých rukou a vyráží za zářivými světly velkoměsta... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedený film z australské produkce. Vynikající herecké výkony Toni Collette i Rachel Griffiths, jakož i ostatních herců, navíc za doprovodu nezapomenutelných písniček od Abby. Než jsem ten film viděl, věděl jsem jen to, že kdysi v r. 1994 snad na jeden či dva týdny vedl žebříček nejnavštěvovanějších filmů v USA. To samo ještě o kvalitě snímku pochopitelně nic nevypovídá, ale musím uznat, že s tímhle filmem se Američani na první místo trefili dobře. A australští filmaři, zdá se, měli v té době velmi dobrou formu (viz také Dobrodružství Priscilly, královny pouště). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem tak náhodně nějaký filmy od protinožců a narazil jsem na tohle. Odrazoval mě už samotnej název, ale nakonec po přečtení některejch komentářů jsem se odhodlal na to podívat. No a ten film vůbec nebyl špatnej. Měl jsem obavy, aby to nebyla nějaká přeslazená romantická sračka, ale tohle je dost neobvyklá komedie. Hodně postav nedopadne zrovna nejlíp. Někdo skončí na vozejku, další spáchá sebevraždu... V závěru je tam trochu i nějaký to moralizování, ale celkově film vyvolá spíš úsměv. Navíc jsem taky viděl konečně Rachel Griffiths někde jinde, než jako Brendu v 6 feet under. Co se týče písniček od Abby, tak můj názor je neutrální (nenadchne, neurazí). Ale hudbu ve filmech beru jako takovej doplněk. Měla by se tam hodit, podtrhnout atmosféru, atd... Tady mi přišlo, že tam vyloženě nacpali písničky od Abby bez nějakýho ladu a skladu. Hlavně, aby jich tam bylo hodně. Přesto ty 4 hvězdy nakonec dám. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Komediálně laděné drama o dospívání a zrání jedné venkovské holky, která hledala štěstí ve velkoměstě. Velmi pozitivně vyznívající film, který mi připomíná Lásku nebeskou a ke kterému stále rád vracím. Hudba skupiny ABBA se sice objevuje v řadě filmů, ale v tomto případě je zkombinování této pohodové muziky a filmového příběhu asi nejpovedenější. Celkový dojem: 90 %. Právě v tomhle snímku jsem objevil výbornou herečku Toni Collette, která díky němu záhy pronikla do Hollywoodu. ()

hellstruck

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, že jsem na to vydržela koukat jen pětačtyřicet minut.Nesouvislé události,humor na bodu mrazu,odstrašující písničky Abby.. musela jsem to vypnout. Třeba se to po nějaké době přehouplo do něčeho lepšího,ale mě to prostě šíleně nudilo.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Film figuruje v tisícovke filmov, ktoré musíte vidieť než zomriete. Pritom navonok vyzerá ako stovky podobných svadobných romantických filmov. Ale to zase Muriel nie je. Je naopak tak nejako sa viac približujúca našej bežnej.realite. Balansuje medzi smutnými až tragickými momentami života, nebotyčnou trápnosťou a nadhľadovým humorom. Do toho porcia piesní skupiny ABBA. Vo výslednici príjemný film. Možno trochu nadhodnocujem, pretože takto nejako si predstavujem normálny, dobrý, jemne nadpriemerný film o predsvadobných peripetiách, no nakoľko v tomto žánri prevládajú neriedené výkaly, nazývajúce sa filmami, Muriel si určite 80% zaslúži. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Milujem tento film. Sú v ňom chvíle, ktoré trhajú srdce (hlavne scény s mamou) i chvíle, kedy sa mi chce smiať a spievať. Tu som kedysi dávno v kine spoznala Toni Collette aj Rachel Griffiths a obidve si zamilovala. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

10. 1 2017 Dala jsem tomu šanci. Tohle fakt nedávám. 5. 11. 2019 Nechce se mi věřit, že mám něco takového na seznamu k vidění ... 7. 11. 2019 Třetí pokus, tentokrát opravdu do konce. Při prvních dvou pokusech jsem neustála prvních 15 minut. I teď přemýšlím, čím si tento film zasloužil ocitnout se na seznamu 1001 filmů, které musíte vidět ... Ať to beru z kteréhokoliv konce, stále vidím jen průměrný film, který se podobá stovkám jiných. Není ani vyjímečný, ani výborný, z meho pohledu není ani příliš dobrý. Nemám potřebu ho nějak hanět nebo na něm hledat chlupy, jednoznačně je natočený pro určitou cílovou skupinu, kde podle všeho uspěl. Pozitivní je určitě skvělá Toni Collette, která byla v kombinaci Rachel Griffiths nezapomenutelná, hlavně ve scéně, kde si střihly song od ABBY. Tím bohužel pro mě veškeré klady končí, nezaujal mě ani děj, který je příliš jednoduchý, ani charakteristika postav, která je příliš mělká. Zůstává koukatelný film na deštivé odpoledne, když nemáte do čeho píchnout a ostatní filmy už jste několikrát viděli. Pro mě další potvrzení faktu, že se můj filmový vkus od většiny diváků a autorů výše zmiňované knihy dost podstatně liší. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film môžem smelo označiť za film , ktorým moja obľúbená T. Collette naplno prerazila. Myslím, že na tému "svadobný film" som nič lepšie nevidel a je dosť možné, že nič lepšie už ani nevznikne. Ja viem, nikdy nehovor nikdy, ale predsa...Film výborne zobrazil chudobné rodinné pomery Murriel a práve v tomto sa film líši od hromady podobných, romantických, presladených hovadín. Skvele je obsadený i zahraný otec rodiny ale zapadli i všetci ostatní. Murriel si jednoducho obľúbite, je iná, ale je fajn, má rada ABBU a konečne sa chce vydať. Vo filme mi chýbalo iba jediné. Po plánovanej svadobnej fraške tvorcovia vôbec neukázali ako si Murriel aspoň čiastočne zaslúžila to, že jej slávny plavec povedal, "že sa v jej spoločnosti cíti dobre". Inak nemám čo vytknúť. Výborná komédia s dobre riadenou sociálou linkou a fantastická T. Collette. V rámci žánru "romantická" komédia dávam jemne nekompletný plný počet. 90%. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Označení za romantickou komedii je tu trochu mimo, Muriel rozhodně není jako ostatní filmy, které si v téhle škatulce obvykle představíme. Chvílemi je to především drama, ale zajímavé, dojímavé i vtipné. Možná právě pro tu svou neobvyklost a opačná očekávání mě Muriel zaujala. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Milý harmonický film. Jako by z něj nic netrčelo, nic nerušilo, všechno plyne přes nutné dramatické uzlíky, jak si člověk přeje. Herci josu bez vyjímky výteční, a pak ta ABBA! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Muriel sa vydáva... no nádhera. Snímok plný nostalgie a geniálnej hudby od ABBY. Krásny príklad toho, čo dokáže s filmom urobiť vynikajúca muzika. Atmosféra išla hneď o sto percent hore. Krásne melancholická, miestami veselá, miestami smutná. Príbeh plný smútku i radosti, skrátka výborne namiešaná romantická dramédia a čo je hlavné, vôbec nie prvoplánová ako mraky iných romantických komédií. Tiež je obdivuhodné, čo pre filmovú rolu bola ochotná podstúpiť Toni Collette, klobúk dole. Pre mňa veľké prekvapenie a silný nadpriemer k tomu. 85/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kokos, to bola doba: ryflovka a krátke elasťáky! (To mal ten týpek na sebe, ktorý sa tam mihol na okamih, ked' Muriel nestihla dobehnúť na autobus.) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spojenie austrálskej produkcie a žánru romantickej komédie sľubovalo nevšedný zážitok. Ten sľuboval aj obrovský ohlas tohto filmu vo svete. Zase som raz ostal stratený v preklade. Bohužiaľ nemôžem prísť na to, prečo by mi mala byť hlavná predstaviteľka sympatická, ak sa chová ako jednoduchá hus. Muriel sa vydáva je skôr dráma, čo je možno ten hlavný problém, ktorý s filmom mám, pretože som čakal niečo ľahšie. No videl som to dávno, možno by som dnes zmenil názor, lenže televízie na tento slávny film dávno zabudli. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Velká událost pro Muriel a divák může být při. Muriel žije tak jako řada mladých žen bez ohledu na velikost města. Ale na rozdíl od řady jiných dokázala se sblížit s chlapem a to na delší čas...Ale Muriel jakou náplň má váš vztah po 5 či 10 letech? To už autor neřeší, neb jde o komedii, hlavně situační, žádná Válka Roseových. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Když jsem si film pouštěl tak jsem očekával, že to bude romantická komedie ve stylu "Moje tlustá řecká svatba" apod. Avšak i když to tak ze začátku vypadalo z filmu se v pozdějších fázích stávalo spíše drama, takže jsem humor hledal marně. Ale i tak zajímavý film, který se odehrává v rytmu hudby od Abby a kde podává skvělý výkon Toni Collette. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Muriel to má v životě opravdu těžké, a když už se zdá, že svítá na lepší časy, tak všechny její naděje zmizí v temnotě. Avšak ona se nevzdává a každé její životní škobrtnutí je další ponukou k lepšímu. Toni Collette je skvělá herečka a do role Muriel se úžasně vžila a věrně ji během filmu sekundovala stejně skvělá Rachel Griffiths. Chvílemi jsem se od srdce smál, zatímco v jiných chvílích mi moc do smíchu nebylo a soucítil jsem s osudy jednotlivých postav. Zkrátka příjemná australská oddychovka, která vedle milého příběhu a solidních herců nabízí nestárnoucí hudbu od ABBY. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Ona to až zas tak moc komedie není, vlastně je to i dost smutné. Ale film je to vynikající a neprávem pozapomenutý. ()

Reklama

Reklama