Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Laurie Garveyová se coby bývalá terapeutka opět musí vrátit ke své profesi poté, co se vydá do Austrálie, aby pomohla Noře a Kevinovi na jejich cestě. (HBO Europe)

Recenze (6)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Ta bouře furt ne a ne přijít, nicméně konec se blíží, o tom žádná. Úvod včetně titulků stylovka, Judas story skvělý, budování na jedničku, závěr opět zvedá ze židle, ale zatím jediná epizoda, která ve mě něco pořádného vyvolala, byla čtvrtá. A to mi holt po fantastické druhé sérii přijde trochu málo, byť je to pořád víc než dost v porovnání s ostatními seriály. Pozůstalí jsou ale prostě jinde, očekávání tady mám přirozeně větší. Tak snad budou naplněny. 9/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

“It’s now or never, miss.” Úvodní lekce existencialismu (a nihilismu) v emocionálně nejnáročnější epizodě celého seriálu, velmi přesně vyjadřující pocit smíření s tím, že některé věci nezměníte, i vyhasnutí víry ve změnu (biblické odkazy tentokrát zahrnují pomyslnou poslední večeři nebo diskuzi o Jidášovi). Postavy se baví v podstatě jen o ztrátě, smrti a sebevraždě (tj. dle existencialistů jediném opravdu závažném filozofickém problému). Dokážou se sice zasmát společné vzpomínce (vzpomínání na to, co se událo v předchozích dílech je zde celkově hodně), ale žádné hlubší spojení mezi nimi již neexistuje, což si nejbolestivěji uvědomujeme skrze Laurie, která coby vyškolená terapeutka mnohem citlivěji prožívá odcizenost druhých i svou vlastní. Díky důmyslné struktuře vyprávění, jež běží paralelně ve dvou střídajících se časových rovinách, ji vidíme, jak zpracovává nejen ztráty, o nichž již víme, ale také jednu, kterou nám syžet teprve odhalí, což jejímu počínání zpětně dodává na věrohodnosti. K tomu si přidejte strhující herecké výkony (které mohou díky dlouhým záběrům naplno „vyznít“) a dostanete zdrcující zážitek, vyvolávající smutek, jež alespoň v mém případě doznívá ještě teď, mnoho hodin po nekompromisním závěru. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bblíží sa finále a o to sú The Lleftovers... komornejší, pomalejší a viac sústredení na dialógy. Ale to je vlastne smer, aký aj od nich očakávame. Proste vzťahy, ich vývin vzhľadom na prvotnú nadprirodzenú udalosť a tie ďalšie, za ktoré si môžu už ľudia sami. Paralelný strih medzi dvoma časovými rovinami drží v diváka v napätí a ten pociťuje radosť zo sledovania už len preto, že mu môže chvíľu trvať, kým sa v nich začne orientovať. Záver, ako sme si zvykli, prekvapí a aj mnohí sa s ním nebudú možno chcieť zmieriť. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama