Reklama

Reklama

Ladíme 2

  • USA Pitch Perfect 2 (více)
Trailer 2
Komedie / Hudební
USA, 2015, 115 min

Režie:

Elizabeth Banks

Scénář:

Kay Cannon

Kamera:

Jim Denault

Hrají:

Anna Kendrick, Hailee Steinfeld, Rebel Wilson, Brittany Snow, Alexis Knapp, Ester Dean, Hana Mae Lee, Skylar Astin, Adam Devine, Shelley Regner, Katey Sagal (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mají skvělé hlasy, dokonalá těla (až na výjimky) a jsou královnami zpívání a capella, takže ve svých vystoupeních nepoužívají hudební nástroje. Celá Amerika jim leží u nohou a dokonce je pozvou, aby zazpívaly prezidentu Obamovi k narozeninám. Jenže stačí drobná technická komplikace, v níž figuruje zpěvačka s příznačnou přezdívkou Tlustá Amy, bezmocně visící na lanech před Barrackovými zraky částečně tak, jak ji Bůh stvořil. Z Barden Bellas, dosavadních miláčků země, je najednou ten nejvděčnější terč. (CinemArt)

(více)

Recenze (186)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nenáročná dámská týmovka, která si nejen udržela svěžest prvního dílu, ale navíc je coby ženská variace gross-out komedie konzistentnější. Chvílemi nemá svou ostrostí a sebe-uvědomělostí daleko k Vybíjené Bena Stillera, aniž by tím byla otupena její „ženská“ síla. Hledání osobitého „soundu“ představuje leitmotiv filmu. Dívky jsou naučené přejímat cizí slova (a hudbu), ale teprve když dají průchod vlastnímu hlasu, mohou pokročit dál (v osobním životě, v kariéře, v soutěži). Je to jejich vlastní talent a spolupráce, nikoli podřízení se pravidlům, ale jejich porušení, co vede k úspěchu. Nedopustí, aby za ně rozhodovali muži (proto Amy na romantické večeři, připravené tak, aby podlehla emocím a řekla ano, řekne ne). Stejně jako hrdinky, ani film se neřídí patriarchálními schématy. Heterosexuální romantiku nepředkládá jako hlavní nebo jediný zdroj štěstí, ale naopak zlehčuje nebo odsouvá bokem (Benji a Emily), objekty sexistických vtipů jsou častěji muži, ústřední dějová linie tentokrát nesleduje souboj (různých) pohlaví, nýbrž souboj ženy dokonalé (Birgitte Hjort Sørensen) se ženami, které mají své chyby a slabosti, ale nestydí se za ně. Přes všechny mé sympatie, které film získal svou lehkou pop feministickou podvratností, mu nemohu odpustit nesoustředěnost (skoro celá první polovina se nese v duchu „let’s have a fun“, aniž by došlo k výraznějšímu vývoji zápletky) a zbytečné natahování některých scén (pěvecký souboj v domě výstředního milionáře). Našlapaná hudební čísla, bezvadně sehrané herečky (Rebel Wilson dobře načasovanou replikou zabíjí skoro každou scénu i díky reakcím ostatních) a nepřetržitá hra se stereotypy mi ale brání odbýt Ladíme 2 průměrným hodnocením. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $29miliónovTržby USA $184,296,230Tržby Celosvetovo $287,506,194Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,289,255Tržby za predaj DVD v USA $23,458,230║ v overenej schéme plynúce, sprostými vtípkami na každom kroku obohatené, hudobné čísla bavili /videl v kine: 55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„PORAZIT „DSM“ JE PRO TENTO TÝM NADLIDSKÝ ÚKOL. I BĚŽNÉ PUBLIKUM VIDÍ, ŽE BARDENSKÉ PĚNICE NEMAJÍ ŠANCI NA REHABILITACI. DĚLAJÍ VŠEM VOKÁLNÍM KAPELÁM A CELÉ NAŠÍ BRANŽI OSTUDU…“ /// Na to, že nejsu náctiletá popíková Nanynka, tak musím uznat, že to má svý světlý kouty. Třeba ten úvod. Nebo, jak si celej film dělaj prdel sami ze sebe (skoro všichni). Jinak bych to kvalifikoval jako holčičí film, kterej se snaží bejt i pro kluky, když při pěveckejch číslech útočí na naše nejnižší pudy. Jo, ty čísla – fakt solidní. Sice žádnej hardcór, ale tahle parta etnicky rozmanitech holek dostává plus za solidního choreografa. Body však patřej potomkům Lindemanna. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Žral jsem jedničku. 2.) Zjistím, že poslední dobrej německej zpěvák nebyl David Hasselhoff. 3.) Thx za titule „K4rm4d0n“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Universal // Počet premietajúcich kín v USA: 3,473 // Otvárací Víkend v USA: $70,300,000 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pokračování, které si udrželo úroveň a místo školní soutěže, je soutěž globální, kde německá skupina Das Sound Machine byla šíleně dobrá. Bavil jsem se. 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zmizely vynucené scény s prapodivným humorem, přibyla jistá režijní ruka Elizabeth Banks a v první řadě i jasněji rozpoznatelná tvář celé ladící značky. Tam, kde se první díl o pohodovou žánrovku teprve trochu toporně snažil, cílí dvojka mnohem přesněji a po všech očividných klišé soutěžních filmů míří ladně o třídu výš. A nezabrání jí v tom ani zbytečná linka s Beccou na praxi, protože Anna Kendrick očividně uhraje všechno. Pravou výhrou je ale Rebel Wilson a její nevybíravý slovník. Tahle holka může zahlásit doslova cokoli a stejně z toho vypadne zapamatování hodná pecka. Pokračovat dalším filmem mi teď přijde zbytečné, protože vykrádání sebe sama bude nutností, ale klidně to s Bellas risknu ještě jednou. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Jelikož vlhnu z Hajlí Steinfeld a Anna mi přijde šukézní, tak sem se zkusila naladit na jejich vlnu v týhle hudební komedii (čti infantilní píčovině). Že to nebude můj vysněnej film mi došlo celkem rychle, ale tak rozhodla sem se vypnout mozek a prostě jen koukat na hezký holky co trsaj. Jenže ony tam zas tak moc netrsaj, vůbec tam neprcaj, sexy oblečení nenosej a cajdáky co békaj nejsou zrovna můj šálek metalu. Tak na co se zaměřit? Hele, Anna vlhne z vysoký němky, třeba bude nějaká potitulková scéna, kde se vykousnou...Aha, tak nebude. Co tu máme dál? Hraje zde Keegan z dua Key and Peele, super tak ten to oživí !! Jop, těch cca 8 minut co tam byl bylo asi to nej z filmu. Mimochodem proč tady není v seznamu herců? Admine pohni prdelí a dej ho tam a to hned !! Za co Tě platím? Tak co dále ve filmu stojí za pozornost? Svalnatej neandrtálec neumí country, Tlustá Amy a její píča musí být fakt mordor, soukmenovkyně má málo prostoru, černá lesba to je politika až na půdu, jedna z holek těžce šilhá, němci maj síťovaný trika a sukně, takže si asi prcaj anály a stárnoucích členek Bellas je jak nasráno. Jo a Hajlí říkaj žirafa. Paráda, tak sem zas o něco chytřejší a příště si pustím porno. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Poslední dobrej německej zpěvák byl David Hasselhoff." Tak to je odvážný tvrzení, protože na scénu nastupují árijsky přesní Das Sound Machine a ti mě baví mnohem víc než titulní Bellas. Ty jsou totiž na můj vkus příliš multikulti - bílá, žlutá, hnědá, černá, štíhlá, tlustá, chytrá, hloupá, Australanka, hetero, lesba a kdo ví co ještě. Mne problémy tohoto nesourodého spolku napodruhý už nebavily, ale to závěrečný vystoupení bylo fajn. Avšak nejlepší byli komentátoři, protože ti si svoje role evidentně užívali. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ačkoli hvězdně nabité, tak dvojka je výrazně horší než jednička. Vtipy přestávají vycházet a tvůrci se tak zoufale snaží obohatit příběhy hlavních postav, že je učinily doslova nesnesitelnými. Museli se především snažit, aby nám znemožnili postavu Becky (Anna Kendrick), u které je rozdíl ohromný. V předchozím filmu to byla moje jednička a tentokrát nám byla prezentována jako trapná, vystresovaná, nesebevědomá bestie. Co měly vůbec znamenat ty přiblbé a trapné poznámky na adresu té němky? Dále byly přidány nové nesympatické postavy jako například Hailee Steinfeld (která filmu uškodila snad nejvíce) a slepé dějové linky jako byl například její vztah s kouzelníkem. V tu chvíli jsem myslel, že je s dílem konec a nehodal jsem udělit více než 2 hvězdy. Naštěstí následoval dokonale provedený rip-off a tak jsem dal filmu ještě jednu šanci. Nakonec jsem dobře udělal, neboť to vlastně nebylo tak špatné. Písničky byly skvělé (především skladba od Muse potěšila), vyšlo i několik vtipných scén a finální koncert byl prostěl mistrovským dílem. Celkový dojem byl tímto napraven, ale od úspěchu jedničky to má stále dost daleko. V poslední řadě bych chtěl zmínit nejsympatičtější postavy, které byly od jedničky zcela odlišné. V čele s Tlustou Amy (Rebel Wilson) a to přestože herečku naprosto nesnáším. Tady se však postarala o většinu vtipných pasáží a ještě byla ve své roli ze všech nejpřirozenější. Za ní pak následuje Alexis Knapp, která byla senzační již v jedničce, ale tam by se asi do topky nedostala. Jak jsem již zmínil, ostatní se buďto nezměnili a nebo šli k horšímu. 55-60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička na docela hubené kostře odvyprávěla nikterak přínosný příběh, kterak banda mladých touží po úspěchu, uznání nebo hledá sama sebe. Nudou jsem ale nezíval, ba se mi to vlastně docela dost líbilo. Dvojka pokračuje ve stejném hereckém složení (plus samozřejmě pár tváří navíc – obecně je ovšem těch holek moc a nedostávají patřičný prostor), přičemž jedné člence úspěšné dívčí vokální skupiny, samozřejmě té nejkypřejší, prasknou před zraky prvního muže Spojených států gatě a na průšvih je zaděláno. Trest ze strany vedení univerzity přijde záhy, strach z německých vokálních králů jakbysmet. A tuhle oblast půjde producentsky dojit ještě dost dlouho. Tu a tam slušný fór, solidní hudební čísla (jen jsem nechápal to podivné hudební intermezzo u plešatého magora před polovinou filmu), vzájemné špičkování, spousta nevkusných momentů a mdlé plácání o životě po studiích. Nic víc, nic míň. Naštěstí se tu nikdo nebere příliš vážně, škoda ale, že i někteří herci si svoji účast chtějí jen odpracovat (pro mě bohužel Anna Kendrick, navíc těch individuálních charakterových podivností je až příliš). Potěší naopak herečka a producentka prvního filmu, Elizabeth Banks, která si tentokrát zkusila i režii a s celovečerním debutem se vyrovnala s noblesou. Ve výsledku se mi nicméně jednička líbila tak o půl hvězdy víc!! ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Srovnám-li to s prvním dílem, tak se mi toto zamlouvalo o něco víc. Anna už nebyla tak prkenná a dokázala, že hrát umí. To mi na ní v prvním díle vadilo, tam jsem měl s ní problém. Každopádně trojku už prosím ne. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Klasická dvojka se vším všudy. Více songů, které už spíše nefungují, více z prstu vycucaných konfliktů a ještě mnohem více toho dámského juchání, které mužská část publika jen tiše přetrpí. Humor už tu tentokrát moc nefunguje, finále v Evropě je až nečekaně odfláklé a příběh jakoby tu ani nebyl. A celou dobu jsem měl pocit, že už tu Annu Kendrick ani moc nebaví. 50% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Jednička bola o niečo lepšia ale stále je to roztomilé, blbučké a chytľavé guilty pleasure. Aj keď kvôli prepálenej dĺžke občas už viac guilty než pleasure 6/10 ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, uvolněnější i stejně pohodové, skoro se mi chtělo napálit čvrtou hvězdu, ale to by se tu v tanečních číslech holkám nesměly vyměnit sukně za kalhoty. Ten americkej konec byl očekávatelnej už od pohledu na plakát, nebo od znalosti prvního dílu, ale stejně stojím zatím že Něm*ůráci váleli jednoznačně ze všech acapell nejvíc a to i v samotném závěru. Na jejich představení bych se ochotně jela někam podívat živě a věřím, že bych z toho měla vaječníky rvoucí zážitek. A možná i podobně nahlodanou sexualitu jako Anna Kendrick při jakémkoli střetu s tou jejich fräulein. 70% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Chybělo tomu kouzlo prvního dílu (a Trebles), dívat se na to bylo a jako taková odpočinkovka fajn. Námět byl celkem neoriginální. Oproti jedničce byl výběr písniček hodně chabý (za mě fakt obrovské zklamání) a zapamatovatelné vystoupení tu bylo snad jen jedno. Přišlo mi teda trošku zvláštní, že všichni v týmu odmaturovali a zbyla tam jen jedna, takže mi není úplně jasný jak sama zvládne utáhnout nábor a pak je secvičit dohromady (a upřímně doufám, že je nenapadne o tom točit trojku, protože bez původního castu Anna Kendrick, Brittany Snow a Rebel Wilson by to už nebylo ono), ale to je maličkost. 3* a potěšilo mě, že si zazpívali Cups. :) ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Houpačka jak vyšitá. Cestou nahoru se člověk upřímně zasměje, ale cestou dolu přijde se štěstím jen nuda. Oproti jedničce se nezkouší vlastně nic nového, jen přibude nějaká nová postava a jede se úplně stejně. Což vůbec nevadí, holky jsou poměrně sympatické, takže už jenom z principu se jim snadno fandí, ale bohužel zhruba polovina jejich hlášek, či vtipů stojí dost za hovno a to nejvíce ubírá feel good atmosféru. I tak se vlastně rád podívám na trojku, která určitě přijde. 50% ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nadšení, jaké jsem měla z jedničky, se sice úplně neopakovalo, ale v kině to pobavilo. Tenhle film podle mě hodně sází na vtipné hlášky, které sice nebyly špatné, ale možná by to chtělo se spíš o něco víc soustředit na to, co má být ve filmu ústřední, totiž hudba. Hudebně mi tam oproti jedničce něco chybělo. Čísla sice byla parádní, ale z nějakého důvodu mě tam ani jedna písnička nenadchla maximálně, což se naopak u prvního dílu stalo. Přesto ještě hezký průměr. ~(2,9)~ ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Dokonce i pokračování je skvělé. Fat Amy mě baví ze všech asi nejvíce a můžu říct, že kdyby tam nebyla ona, tak by to byl obyčejný průměrný hudební film, ale s ní to má šťávu. Opět jsem se pobavila a při neděli odpočinula. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ani pokračování se nesnaží nikoho přesvědčit o své originalitě a přestože je složeno z obvyklých žánrových prefabrikátů, nabízí sice nenáročnou, přesto poměrně zábavnou oddechovku, která o prsa předstihne jedničku. Je svižnější, nabídne řadu solidních hudebních čísel i fungujících vtípků, které překvapivě často míří do vlastních řad. Navíc se mu více méně daří vyhýbat různým trapnostem a to aniž by vypustilo ostřejší vtípky a repliky. Navíc jsem se díky Ladíme 1 a 2 začal trochu víc rozhlížet po světe a capella coby osobitého hudebního žánru. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Už ani Rebel, a ani Hana Mae nemali také hlášky ako v jednotke, ale čo ma veľmi sklamalo boli aranžmány songov ... veľká bieda. V poslednom vystúpení bola ale Hailee vskutku nádherná. ()

Související novinky

Charlieho andílci dostanou další šanci

Charlieho andílci dostanou další šanci

16.09.2015

Převážně komediální herečka Elizabeth Banks (Zack a Miri točí porno) se letos dala na režii. Její Ladíme 2 utržilo 285 milionů dolarů, takže se předpokládalo, že se u trojky nebude měnit dohled.… (více)

Universal překonal dvoumiliardový rekord

Universal překonal dvoumiliardový rekord

17.08.2015

Utržit na americké půdě 2 miliardy dolarů za rok se hollywoodskému studiu podaří jen výjimečně. Nejrychleji se na tuhle metu vyškrábali Warneři, kteří ji v roce 2009 zdolali 25. prosince, teď ale… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Ladíme! podruhé

Ladíme! podruhé

18.02.2014

Z předloňské hudební komedie Ladíme! se vyklubal překvapivý hit. Sedmnáctimilionový film vydělal v kinech 113 milionů dolarů a dalších 80 vytáhl z domácích nosičů, ohlášení dvojky na sebe tedy… (více)

Reklama

Reklama