Reklama

Reklama

Povstání

(festivalový název)
  • Velká Británie The Uprising (více)
Belgie / Velká Británie, 2013, 78 min

Obsahy(1)

Sedm dní vzpoury zachycených zevnitř předkládá dokument poskládaný z amatérských videí z arabského jara umístěných na YouTube. Rozmazané, bezprostřední obrazy demonstrantů, brutálních policejních zásahů a poničených měst ukazují, že nejlepší způsob, jak pochopit chaos, je stát se jeho součástí. Když kameraman požádá muže stojícího na ulici, aby mu popsal situaci posledních dní, odpověď zní: „Tohle je skutečný Egypt. Předtím jsme žili někde jinde. Všichni jsme poutníci, emigranti, vystěhovalci.“ (MFDF Ji.hlava)

(více)

Recenze (3)

pierre9 

všechny recenze uživatele

Autentickejšie to už asi nejde. No napriek tomu mám pocit, že spojiť videá z youtube do filmu z neho ešte výnimočný dokument nespraví. 3,5* ()

Reklama

xeon. 

všechny recenze uživatele

Autentický ako len môže byť. Videá z youtube, nie virálne, ale práve tie nekvalitné rozstrasené priamo z centra diania. Ako ozrejmil sám režisér oproti pôvodnej verzii má už tento finálny produkt ucelenú štruktúru a príbeh. Nie je to len koláž. Napätie, zvraty, radosť a zase napätie. Svet taký aký je. Revolúcia taká aká je. Krvavá a bolestivá. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama