Reklama

Reklama

S kuchařem kolem světa

(seriál)
  • Česko Globe Cooker (více)
TV spot
Francie, (2007–2014), 228 h 20 min (Minutáž: 50 min)

Režie:

Jean Baptiste Erreca, Arnaud Legoff, Stéphane Carrel, Olivier Lemaire (více)

Hrají:

Jérôme Delafosse (průvodce), Diego Buñuel (průvodce), Manuel Herrero (průvodce), Frédéric Chesneau (průvodce), Christophe Cousin (průvodce) (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(274)

Okouzlující gurmán Fred Chesneau se domluví v jakémkoli místě naší zeměkoule plné chutí a vůní!

Epizoda 1 (Brazílie): Francouzský kuchař a moderátor Fred Chesneau, zvaný Fred, o brazilské kuchyni říká, že je spojením gastronomie portugalských dobyvatelů s místními produkty, které pěstovali indiáni, okořeněná kreativitou afrických otroků. V Riu de Janeiru, kolébce slavné „feijoady", ochutná toto národní jídlo, navštíví největší trh Latinské Ameriky, povečeří s hrdými gauči i indiánskými obyvateli a dopřeje si i další místní speciality, kterých je v zemi nepřeberné množství.

Epizoda 2 (Thajsko): Chcete-li v Thajsku přežít, musíte znát dvě slova: „Mâi phet " – málo pálivé. To brzy poznal i francouzský kuchař Frédéric Chesneau, při návštěvě pouličních stánků a restaurací. Brzy se však také seznamuje s proslulým šéfkuchařem, který má svůj televizní pořad. Frédéric se s jeho pomocí naučí aranžovat zeleninu i připravit místní specialitu. Při další cestě objevuje i přípravu jídel v mnohem skromnějších podmínkách a po počátečních problémech zvládne i unikátní rybářskou techniku lovu na prkně.

Epizoda 3 (Maroko): Víte jaké je nejrozšířenější marocké jídlo? Možná budete překvapeni. O marockém kuchyni se říká, že je zároveň rafinovaná, tradiční i rodinná a patří k nejlepším na světě. Její příprava je v domácnostech výlučné doménou žen.
S baťohem na zádech se francouzský kuchař Frédéric Chesneau vydává do světa plného vůní a barev, aby objevil tajemství přípravy zdejších pokrmů, a to nejen v rodinách, ale i v proslulých restauracích. V srdci pohoří Atlas stráví den v berberské rodině, poté se vydá do pouště a své putování zakončí na jihu země.

Epizoda 4 (Indie): O indické kuchyni říká francouzský kuchař Frédéric Chesneau, že je rájem na zemi a že je zde tolik kuchyní, kolik je tu kuchařů. Na vlastní kůži si vyzkouší, jaké to je připravovat v Novém Dillí svatební hostinu pro 600 hostů v bollywoodském stylu, pozná ale i prosté pokrmy, které se vaří v nehostinné poušti Thár, a sám dětem připraví francouzský čokoládový dezert. V Bombaji narazí na „dabbáwály, expresní donášku jídel po indicku a ve vlaku směřujícím do Kéraly se stane svědkem přípravy sedmi tisíc obědů.

Epizoda 5 (Japonsko): Francouzský kuchař Frédéric Chesneau tentokrát zavítá do země, která se pyšní nejmodernějšími technologiemi, ale která zároveň ctí tradice – Japonska. Navštíví dražbu ryb, ochutná obří ústřice a pod vedením japonského kuchařského mistra se bude učit připravovat suši. Vydá se i na rýžové pole, kde se pěstuje velmi drahá a žádaná bio-rýže. Nahlédne do kuchyně jedné rybářské rodiny, která připravuje hostinu na oslavu podzimu. Na své pouti od severu k jihu vyzkouší řadu místních specialit. Svou cestu zakončí na Okinawě, kde se lidé dožívají sta let.

Epizoda 6 (Mexiko): Frédéric Chesneau pokračuje ve svém objevování světových kuchyní. Jeho dnešním cílem je Mexiko. Zdejší kuchyně byla ovlivněna mnoha faktory, je pestrá, originální, používá nejrůznější koření a neuvěřitelné množství ovoce a zeleniny.
Ochutná langusty na ostrově Magdalena, vydá se do Chihuahuy aby prozkoumal severomexickou kuchyni, zvláště pak pokrmy, které jedí Tarahumarové, bude pomáhat při přípravě tortill. Ve městě Pueblo, které si uchovalo silný španělský vliv se naučí připravovat jeden národní recept přímo od jeptišek.

Epizoda 7 (Vietnam): Když se řekne asijská kuchyně, většinou si nepředstavíte konkrétní zemi, slavné závitky „nem" jsou však právě z Vietnamu. Také zde existují typické pouliční stánky s jídlem, jak objevil Frédéric Chesneau, francouzský kuchař při své cestě napříč zemí. Navštěvuje tržiště, seznámí se s přípravou proslulé rybí omáčky, ochutná nejrůznější delikatesy, ale musí pozřít i místní speciality, které jsou pro Evropana přinejmenším nečekané. Vydává se do horských osad, kde žije čínské etnikum a navštíví i proslulou restauraci, jejíž majitelka je příbuzná jednoho z kuchařů posledního císaře.

Epizoda 8 (Madagaskar): Výprava za poklady místních kuchyní zavede tentokrát francouzského kuchaře Frédérica Chesneaua na ostrov Madagaskar. O místní gastronomii měl podle vlastních slov jen mlhavou představu. Pilně proto navštěvuje tržiště, stánky s rychlým občerstvením a zajímá se i o přípravu zdejších specialit. Zúčastní se přípravy slavnostní hostiny při příležitosti obřízky. Čekají ho i poněkud méně příjemné kulinářské zážitky, které však brzy vystřídá vynikající čínská kuchyně i závěrečná hostina na břehu moře.

Epizoda 9 (Řecko): Řecká kuchyně je světoznámá. Spousta zeleniny, sluncem prosycených oliv, olivového oleje... Tady Fred zkrátka nemůže chybět. Užije si – a my samozřejmě s ním. Vždyť jsme v zemi, kde má vaření tradici dlouhou dva a půl tisíce let, v zemi, kde vznikly první kuchařské školy a první kuchařky. Fred se svou přátelskou a otevřenou povahou nemá problém se s pohostinnými a sdílnými Řeky seznámit a výsledek je přímo famózní!

Epizoda 10 (Senegal): Hned na začátku cesty jsme o svého oblíbeného Freda mohli přijít. Nastoupil totiž do „anděla smrti", což je trefná přezdívka pro dakarské taxi. Naštěstí se naučil bezpečně seskakovat za jízdy. Kdepak Fred a umírat, když tu čeká takových dobrot! A on na ně má štěstí i nos, jak víme. A tak si dá bohatou snídani – mimo jiné fazole v rajčatové omáčce a pěkně ostré hovězí s cibulí, pak rybu s rýží, maniok... Barvitá země zkrátka oplývá barvitým a jaksepatří chutným jídlem, které nám Fred přiblíží tak, že opět budeme mít pocit, jako bychom byli přímo na místě.

Epizoda 11 (Bali): Na Bali ve středu Indonésie jezdí turisté především relaxovat na vyhlášené pláže. To ale není nic pro akčního Freda. Ten musí mezi místní lidi – a ochutnávat, co to dá. Zdá se, že neustálý pohyb mu pomáhá v rychlém trávení. Má pořád hlad. A tady, v hinduistické enklávě země, která je jinak striktně muslimská, je chutí bezpočet. Jen kdyby nemusel začínat kávou s rozšlehaným vejcem. Pak už ale přicházejí jen samé laskominy, ať už je to ražniči, papričky, kokosové dezerty či pečené selátko. Pravda, útlocitný Fred by se obešel bez zabíjačky od začátku do konce, ale ten konec prý je skvostný. S domorodci vyrábí sůl, s rybáři vyjede na moře a nakonec sám připraví pro své hostitele jídlo.

Epizoda 12 (Turecko): Je turecká kuchyně evropská nebo asijská? Turecko se přece rozkládá na obou kontinentech – a i když evropská část je menší, byla a je hospodářsky dost důležitá. Istanbul, kde Fred začíná svou cestu, je nazýván „branou Orientu" a je i vyhlášenou destinací gurmánů. Však si také Fred u pouličních prodejců náležitě pochutná. Ochutná plněné vinné listy, kebab, nadívané mušle a mnoho jiných dobrot. Na své cestě po Turecku se dostane až na východ, do města Trabzon.

Epizoda 13 (Čína): Netřeba diskutovat o tom, že čínská kuchyně je oblíbená po celém světě. Čínskou restauraci najdeme snad v každé zemi. Ale jak se vaří a jí v samotné Číně? To nám dnes prozradí nadšený gurmán a cestovatel Fred. Dozví se, že čínská kuchyně čerpá z tradice trvající pět tisíc let a z „pokladnice" čítající na šest tisíc receptů. Fred moc dobře ví, že z takového množství lákadel ochutná jen nepatrný zlomeček. Třítýdenní putování začne a Hongkongu a skončí v Pekingu. Dobrou chuť!

Epizoda 14 (Peru): Fred si dnes vyjede na výlet do jihoamerického Peru. Zdejší kuchyně je stejně pestrá jako tahle země a náš kuchař neztrácí čas, aby všechny chutě a vůně náležitě prozkoumal. Je ale třeba říci, že dnešní epizodu by rozhodně měli vynechat milovníci zvířátek. Pro Peruánce jsou sice morčata něco jako pro nás králík, ale jejich příprava má i pro Evropana Freda příchuť jisté nepatřičnosti. A což teprve lov roztomilé malé opičky. Jinak je ale Fred ze všeho nadšený, zejména z počtu odrůd brambor, kterými je Peru proslulé. A když ochutná všechno možné včetně listů koky, připraví nakonec spolu s místními dětmi velkou hostinu.

Epizoda 15 (Mauricius): Na ostrově Mauricius se pěstuje především cukrová třtina a proto Fred začne svou pouť po tomto exotickém koutku světa netradičně – prací. Pozná, že sklizeň třtiny je nesmírně tvrdá práce a tím víc obdivuje místní ženy, které se při té dřině ještě usmívají. K jedné z nich se dokonce vnutí domů. Ale samozřejmě uvaří společně. Katolíci tu běžně vaří indická jídla, a tak Fred s početnou rodinou hostitelky povečeří zeleninu na kari, kuře po kreolsku, smaženou rýži, řeřichový salát a indické placky. Proo muslimská jídla musí na ulici, a protože má ještě stále pocit, že nepoznal všechny chutě ostrova, zajde si na tradiční sobotní plážové grilování.

Epizoda 16 (Nový Zéland): Na Novém Zélandu žije prý kolem 60 milionů ovcí. Proto Fred cítí povinnost začít svou pouť právě u nich a nechá se zaměstnat jako pastevec. Je to ovšem pěkná dřina – zlaté vaření. I když uvařit oběd pro všechny zaměstnance farmy také není zrovna jednoduché. Člověk si nevybere. Jisté je jen jedno – po dobře vykonané práci oběd chutná dvojnásob. Protože Nový Zéland tvoří ostrovy, nemůže Fred vynechat rybáře. Naučí se lovit i vařit slávky i ryby, ale dostane se i na sladké recepty – dezert zvaný Pavlova si přisvojují sice i v Austrálii, ale to nic nemění na tom, že je božský.

Epizoda 17 (Libanon): Libanonská kuchyně je ve světě vyhlášená a Fred se už nemůže dočkat, až v Bejrútu ochutná první jídlo. Hned na počátku se dozví, že typickou snídaní je pro Libanonce směs cizrny, tvarohu, římského kmínu a mandlí společně s chlebem. Nadšený je ze sendvičů šawarma, plněných různými masy. Ochutná i kaviár z lilků. Místní cukrář ho pak naučí jeden z legendárních sladkých zákusků. Fred nakonec, jako vždy, využije i své kuchařské nádobíčko a uvaří svému novému známému Hassanovi podle receptů, které v Libanonu získal.

Epizoda 18 (Québec): Dnes se bude Fred cítit jako doma, i když od rodné Francie ho bude dělit oceán. Zavítá totiž do francouzské části Kanady zvané Québec. A už v Montrealu se pořádně pustí do díla. Navštíví pekárnu bagelů, která je v provozu non-stop a vzhledem k tomu, že ji vyhledávají lidé ze širokého okolí, tu výroba rozhodně nevázne. Jeden pekař tu dokáže připravit až dvanáct tisíc kusů lahodného pečiva za jediný den. Kolik jich asi zvládne Fred za minutu? Po návštěvě bistra s vyhlášeným uzeným masem se spolu s naším průvodcem podíváme zblízka na kanadský národní strom – javor. A samozřejmě bude následovat spousta dobrot, v nichž je významnou ingrediencí proslulý javorový sirup. Nakonec Fred vyrazí na mrazivý sever, kde místním obyvatelům uvaří večeři ze zaručeně nejdražších surovin, které kdy koupil v supermarketu.

Epizoda 19 (Kambodža): Když se řekne Kambodža, většina Evropanů si asi představí buď nádherné památné stavby v Angkoru či neblaze proslulou vládu Pol-Pota a jeho Rudých Khmérů. O Khmérech bude řeč i dnes, ale rudí nebudou ani trochu. Khmerská kuchyně patří k nejvyhlášenějším na světě a Fred tak bude mít co objevovat. Začne samozřejmě na tržišti, kde ochutná řadu úžasných jídel. Poté se autobusem přesune na pepřovou plantáž, kde se jemu i nám dostane fantastického výkladu o tomto koření. A nakonec se nechá zaměstnat na lotosové farmě. Slavná obětní květina není pouze okrasná, ale některé její části se dají použít při vaření. Po namáhavé práci ve vodě se Fredovi dostane náležité odměny – pronikne do tajemství výroby legendární rybí pasty zvané prahok. A pak už zlatý hřeb večera, nevhodný pro slabší povahy. Smažený pavouk totiž opravdu není lahůdka pro každého.

Epizoda 20 (Vanuatu): Dnešní výlet bude značně exotický i pro Freda – a že už toho zažil dost! Tentokrát ho čeká nejen podezřele vyhlížející letadélko, které ho má na Vanuatu přepravit z ostrova na ostrov, ale především hodně nevšední zážitky kulinářské. Ale začne docela obyčejně – na tržišti. Objeví různé druhy ovoce a zeleniny a dumá nad tvrzením, že obyvatelé Vanuatu se považují za nejšťasnější lidi na světě. Souvisí to snad s jídlem? Možná ano. Fred ochutná sendvič zvaný tuluk a pak se vydá za místní legendou – nejlepším „lap-lap" na této planetě. A naučí se ho připravovat tradičním způsobem a z místních surovin. Jinak to ani nejde. Příprava je značně složitá, výsledek prý ale předčí všechna očekávání. Ale tím Fredovo dobrodružství zdaleka nekončí. Bude totiž pozván na hostinu, jejímž hlavním lákadlem je netopýr.

Epizoda 21 (Filipíny): Obyvatelé Filipín jsou známí svou neuvěřitelnou pohostinností. I velmi chudí lidé nabídnou pocestnému alespoň trochu rýže. Fred svou cestu tradičně začíná na ulici, tentokrát v hlavním městě Filipín Manile. Ochutná nejrůznější dobroty, které lze u stánkařů najít, ale vydá se pochopitelně i na venkov. Do sytosti si užije rýži, grilované lahůdky a rybí tatarák.

Epizoda 22 (Austrálie): Dnes se spolu s Fredem vypravíme do Austrálie. V Sydney prožije náš kuchař celý den na pláži a zúčastní se charitativní akce, při níž musí opéct pětadvacet kilogramů klobás, osmažit nespočitatelné množství vajec, to všechno na horkém slunci. Pak zamíří do buše za původními obyvateli, vlastně obyvatelkami – místní důchodkyně ho naučí nejen péct chleba, ale především lovit chameleóny. Na jednom z úlovků si Fred docela pochutná. Pozná, že nejvzácnější věcí je v australském vnitrozemí voda. Nakonec se zúčastní festivalu třešní, kde bude bojovat o čestné umístění v soutěži o nejvýkonnějšího jedlíka třešňových koláčků. Zdá se, že konečně uvidíme, kolik toho Fred doopravdy dokáže sníst na jeden „zátah".

Epizoda 23 (Kamerun): Sympatický šéfkuchař Fred se na návštěvě u protinožců rozhodně nebude nudit. Na městské pláži v Sydney ho čeká charitativní grilování, z jehož výtěžku bude sponzorovaná škola záchranářů. Na výpravě do nehostinné buše v srdci australského kontinentu se setká s původními obyvateli, Austrálci, kteří ho zasvětí nejen do tajů přípravy leguáního masa, ale také ho naučí, jak si takového leguána k večeři vlastnoručně ulovit. Po loveckém dobrodružství si Fred zajede na festival třešní, kde bude hájit barvy Francie v soutěži o největšího jedlíka třešňových koláčků. Povede se mu to? To uvidíme... A na závěr svého cestování po Austrálii si ještě vyzkouší práci motorizovaného honáka dobytka na farmě, k jejímuž obhlížení potřebuje její majitel letadlo. Prostá krmě farmářů, připravená z domácích a velmi kvalitních produktů a surovin, je po náročném pracovním dni chutnější, než večeře v luxusním hotelu.

Epizoda 24 (Argentina): Argentina není jen synonymem pro vynikající hovězí! Na své cestě křížem krážem po Argentině Fred zjistí, že argentinská kuchyně je stejně smyslná jako argentinské tango. A stejně výrazově bohatá. Přesvědčí se o tom nejen při návštěvě „francouzské" kavárny, španělské „pizzerie" i nejlepší argentinské zmrzlinárny, ale také při svém výletu na severovýchod And, kde ochutná lamí jelítka, nebo ve vzdálené a nehostinné Ohňové zemi, na „konci světa", kde si pochutná na krabích specialitách. Ale nebyl by to správný šéfkuchař, kdyby se nepokusil proniknout do tajemství přípravy pověstně vynikajícího argentinského masa. A tak s chutí přiloží ruku k dílu a často i vlastní recepty k ochutnání při všech příležitostech, kdy má možnost zúčastnit se argentinského kuchařského rituálu zvaného „asado", tedy grilování a pečení masa. Ať už je to v bufetu u fotbalového stadionu, kde připravuje občerstvení pro fotbalové fanoušky, nebo na rodinné oslavě narozenin bohatého argentinského farmáře, všude pátrá po tom, co dělá z argentinského masa tu světově proslulou delikatesu.

Epizoda 25 (Španělsko): Ve Španělsku čeká každého návštěvníka pravá exploze chutí, a proto si Fred nemůže nechat ujít příležitost ukázat to nejlepší, co tato země chuťovým pohárkům nabízí. Z obrovského množství místních specialit, nad kterými se všem sbíhají sliny, vybírá tentokrát Fred své „srdeční záležitosti", pochoutky, které opravdu miluje. Koho nedostanou sladké zázraky, jako jsou churros s čokoládou nebo pečivo andaluských karmelitánek, ten si může pochutnat na křehkém segovijském selátku nebo si dát osvěžující gazpačo. A což teprve tradiční španělská paella... Každý si v téhle úžasné zemi přijde na své, a tak si můžete s Fredem zajít na největší madridský rybí trh, zajet do Galicie na lov vilejšů, anebo přijmout pozvání do Kastilie na nefalšovanou domácí zabijačku, kde se bude připravovat hned několik druhů choriza. A všude vám bude chutnat!

Epizoda 26 (Srí Lanka): Ovoce, čaj, skořice, rýže a hlavně kari, kari, kari. Kari na nespočet způsobů. To je refrén, který provází Freda na jeho cestách po tomto divukrásném exotickém ostrově. Setká se s ním všude – na tržnicích, u stánků, v restauracích i v rodinách těžce pracujících pěstitelů skořice, kteří Fredovi ukážou, jak se tato ceněná surovina sbírá a zpracovává, nebo u sběračů kitulového nektaru, kteří ho zasvětí do tajemství výroby speciálního medového sirupu. Rýží s kari jej poctí ženy sušící na mořském břehu ryby určené pro prodej na místním rybím trhu, i buddhističtí poutníci, kteří vyrazili na pouť do vzdáleného kláštera s cílem uvařit tamním mnichům rituální pokrm. Fredova srílanská cesta je tak krásným důkazem toho, že dobré jídlo může mít nejen prostý materiální, ale i úžasný duchovní rozměr.

Epizoda 27 (Kolumbie): Když se řekne Kolumbie, většina lidí si asi hned představí drogové kartely, míní Fred. A tak nás hned na začátku seznámí se zázračným elixírem, který má účinky s drogou srovnatelné, ale jeho konzumace je naprosto bezpečná. To se jen rozmixuje med se skořicí, vínem, brandy, krabím masem, kachními zárodky v prášku a mnohými dalšími „dobrotami" – a po ránu se vypije kalíšek na ex. Fred však, jak víme, dává přednost dobré chutě, a proto bude spěchat dál. Spolu s ním se dozvíme, jak se vyrábí třtinový cukr, jak připravit banánové ragú s maniokem a kukuřicí či jak zpracovat kakaové boby, aby z nich byla ta nejlepší horká čokoláda na světě. Výjimečným kulinářským zážitkem pak pro Freda bude konzumace speciálního druhu velkých mravenců – kulonas. Prý je to opravdová delikatesa.

Epizoda 28 (Tchaj-wan): Ostrov Tchaj–wan je a není čínský a zdejší kuchyně jeho postavení docela odpovídá. Fred má zvláštní teorii o její vytříbenosti: když prý se na Tchaj–wan uchýlil generál Čankajšek, vzal s sebou z pevninské Číny své nejlepší kuchaře, kteří s sebou přinesli své nejlepší recepty. Hlavní město Taipei je taková jedna velká restaurace. První Fredovy kroky vedou do proslulé vývařovny taštiček. Čekací doba na takovou lahůdku je sice dlouhá, ale výsledek stojí za to. A nebyl by to Fred, kdyby nezašel do kuchyně a nepřiložil ruku k dílu. Na nočním trhu si Fred pochutná třeba na místní jitrnici obložené houbami a zeleninou, okusí speciální jarní závitky a zrající tofu. A protože se blíží oslavy čínského Nového roku, přemluví Fred jednoho mladíka, aby ho vzal s sebou na pořádnou rodinnou oslavu. Během své návštěvy ostrova pak ještě stačí navštívit budhistický klášter a rybí trh v jednom přímořském městečku na západním pobřeží.

Epizoda 29 (Belgie): Tentokrát to Fred bude mít na svou kulinářskou průzkumnou cestu coby kamenem dohodil. V Bruselu si hned musí dát dvě místní speciality – hranolky a hlemýždě. Tajemství výjimečné chuti belgických hranolků se prý skrývá v odrůdě brambor, jejich předvaření a také ve smažení v hovězím tuku. Na hlemýždě žádný recept nedostane – kuchařka si rodinné dědictví pečlivě chrání. V klášteře se pak naučí vařit pivo a představenému na oplátku ugriluje sýr se sušeným ovocem a ořechy. Zajde si i na vyhlášené masové koule. A nakonec se projede na koníkovi, který umí lovit garnáty. Tedy – s malou dopomocí.

Epizoda 30 (Komorské ostrovy): Dnes Fred zavítá na Komorské ostrovy, ležící na půl cesty mezi Madagaskarem a pobřežím Afriky. Ne nadarmo se jim přezdívá „ostrovy vůní" – kořením je tu snad i prosycený vzduch. Fred se rád podívá na vanilková pole a představí nám místní „dohazovačky". Nejde ovšem o žádnou seznamku, ale o seriózní zaměstnání – květy vanilkovníků tu totiž musejí uměle opylovat lidé. Poté, co se Fred naučí připravovat slavnostní skopovou pečeni a je uchvácen chlebem zadělávaným s kokosovým mlékem, zúčastní se lovu krabů. Jedna z „obětí" ho samozřejmě kousne, což se neobejde bez charakteristického Fredova jekotu. Náladu si ovšem spraví při následujícím grilování.

Speciál Dnes nás čekají nejpovedenější záběry a scénky celé série. Znovu si vychutnáme Fredovy nadšené výkřiky (to když se něco hodně podařilo), neopakovatelné slastné grimasy (těch bylo hodně, protože mu většinou velmi chutnalo), ale dojde i na hrůzyplný řev (to když ho štípl krab, mravenec nebo se polekal hada). Projedeme s ním prašné stepní silnice, rušné asijské ulice, budeme Freda sledovat, jak si poradí s vařením v nejrůznějších, někdy hodně bizarních prostředích. (Česká televize)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Me to baví, kuchař věcně na LSD, vysmatej jak leco, s místníma i s těma nejobycejnejsima vychází skvěle, nepoucuje, nebuzeruje a často mu závidím, co dobrému všude ochutna. Kdyz někde jsem, nejraději jim na ulici, prave tyhle obyčejná jidla, uvařená na usmudlane panvičce :)

gfrusvk

gfrusvk (hodnocení, recenze)

názov relácie je S kuchařem kolem světa, tak sa predpokladá že tu nebudú obdivovať koloseum a očumovať žirafy (pokiaľ nebudú na cibuľke na tanieri).. Na iné kultúrne aspekty si pozeraj iné relácie..

Uživatel smazal svůj příspěvek.

Reklama

Reklama