Reklama

Reklama

Velká noc

  • angličtina The Great Night
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film VELKÁ NOC, který v produkci HBO Europe a společnosti nutprodukce natočil režisér Petr Hátle, zobrazuje noční život současné české metropole. Mapuje polosvět pražských heren, nóbl klubů, laciných hospod, narkotických tripů i pouličního sexuálního byznysu. Impresivní koláž - obestřená umělým světlem - nahlíží i do několika soukromých bytů... Podle autorových slov nejde o standardní sociální dokument, ani o publicistickou reportáž o takzvaných „outsiderech na okraji společnosti". VELKÁ NOC je spíš obrazovou esejí, jež poodhaluje poloskrytá, byť často efektně nasvícená zákulisí velkoměstských mravenišť. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Raději mlčím, bo bych musel být zlej. A zas tak dobře natočený to taky nebylo. Jen bych zdůraznil, že je obecnou praxí platit ústředním protagonistům za to, že v dokumentu vystupují. Je to svým způsobem práce a taky dávají všanc kde co, takže je logické jim za to zaplatit. Tedy nechápu, proč bychom měli drogově závislé z tohoto koloběhu diskriminovat. To jako až budou dělat v Tescu za pokladnou, tak by taky neměli dostat plat? ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Progresivní a vizuálně uhrančivá forma stírající hranici mezi filmem a dokumentem, u níž se mi však eticky příčí pozadí jejího vzniku. Je opravdu těžké sledovat hlavní aktéry na hraně životního minima, kteří si kvůli vizi režiséra nechávají platit za to, aby si před kamerou dávali drogu. Ale ona to vlastně celé může být mystifikace, žejo. ()

Reklama

Katullka 

všechny recenze uživatele

Scházel se vůbec s tím Marečkem? Frajírkovi, který není schopen ani popsat, co natočil, protože to nikdo nemůže pochopit, to fakt nesežereme. Že jsou z jedné hospi a řeknu vám to po projekci? Fakt díky. Myslím, že na to stačí hláška: "72 minut traileru!" a to fakt neba. Skončí to, odejdeš, zapálíš, dozvíš se, že to vyhrálo a jedeš domů. Ostuda?! Hvězda za výbornou kameru. Zvuk? Střih? Režie? První ročník FAMU? Hlavně, že je to osobitý styl. A kde je ten přesah? Kde je vůbec něco? Aneb koukneme se na opičky a jdeme spát. // 17. MFDF Ji.hlava ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po dvaceti minutách jsem si říkal, že mě v sedačce udrží jenom ta skvělá technická stránka, která má mnohem filmovější „look“ než spousta kino celovečeráků. Jinak je to wannabe umělecká pseudo-dokumentární výpověď, která neřeší absolutně nic a frčí si na vlně hodně ambivalentních pocitů, které jsem ale odmítal sdílet, protože ti lidi vlastně nežijí, resp. ten film nabízí otázku, jestli ano. Vlastně nejlepší dojem z filmu vyplul až v jihlavském DKO-čku po dojezdu titulků. Režisér alibisticky prohlásil, že si v tom divák má najít to svoje, zatleskala mu cca třetina sálu (kámoši z FAMU?) a procházka mezi kouřícími skupinkami před kinem vám nabídla pouze dvě slova: „Sračka – pecka.“ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vizuální, velmi působivé, poetické, progresivní filmový jazyk, koncept, který pomalu stírá rozdíl mezi dokumentárním a hraným filmem... Ona poetizace je ovšem v mých očích velkým znevěrohodněním syrovosti daného výseku reality... Co bylo vlastně cílem tohoto projektu? PS: Eticky velmi kontroverzní je vyplácet dlouhodobým uživatelům pervitinu peníze za účast v dokumentu, jak zaznělo v debatě po premiéře filmu, ještě navíc když jde o tisíc korun za natáčecí den, HBO tak vlastně platí perníkářům jejich drogu... ()

Galerie (7)

Související novinky

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

Cena Pavla Kouteckého zná svého vítěze

15.06.2014

Cenu Pavla Kouteckého za nejlepší dokument získala režisérka Bára Kopecká za film DK o kontroverzním a uznávaném architektovi Davidu Kopeckém. Film je podle poroty hluboce autorskou výpovědí… (více)

Reklama

Reklama