Columbo: Její příležitost (TV film)

• CZ název

Inspektor Colombo: Dáma na čekané

Columbo: Lady in Waiting

Columbo: Jej príležitosť

Krimi / Drama / Mysteriózní

USA, 1971, 73 min

Norman Lloyd

Standardně dobrý Columbo s trochu nestandardní zápletkou. Pachatelka je totiž od začátku známa i Columbovi, který musí dokázat, že nešlo o nehodu, nýbrž o plánovanou vraždu. Za zmínku stojí taky Leslie Nielson, který je v nekomediální roli velmi přesvědčivý. Navíc je tento Columbo mimořádně výživný ve věcech, které mu nedaly spát!(12.1.2011)

Tentokrát v hlavní roli alarm. Nejspíše první Columbo, kterého jsem před lety viděl. Jinak celkem standartně povedený díl s ne tak překvapivou, ale zato údernou pointou.(29.3.2006)

Columbo je seriál, kde se málokdy stane, aby člověk sympatizoval s vrahem. Většinou proto, že vrah je osoba neskutečně slizká, odporná a bezpáteřní, často i nevalného vzhledu (vypadá prostě jak slizoun prvního řádu). Tady je vražedkyní odstrkovaná dcera, které život vždycky řídil někdo jiný, kdo za ní rozhodoval. Protože by jí bratr rád zakázal lásku k Lesliemu Nielsenovi (ten se snad narodil šedivej), rozhodne se ho zabít, čímž získá nejen prachy, firmu, Nielsena, ale taky sebevědomí. A já se musím přiznat, že jsem jí chápala a celkem s ní i soucítila, což se mi u Columba znovu stalo snad jen s Johnnym Cashem, a je to rozhodně příjemná změna. Sice je vyšetřování nic moc - jak už tu bylo zmíněno, ta věc s alarmem je známá hned ze začátku - ale i tak to byl díl, co dokázal zaujmout.(23.10.2011)

Tentokrát ne až tak skvělé a úderné závěrečné odhalení, ale je tady spousta dalších zajímavých momentů a Columbovských klasických ingrediencí. Například zde uvidíme Leslieho Nielsena a dozvíme se, proč je tak důležité, aby jel kůň před vozem. A ta hudba, ta hudba v úvodních titulcích, to je paráda a ozdoba této epizody.(23.11.2009)

Další dobrá columbovská epizoda, která se odlišuje trochu tím, že poručík zná vraha hned na začátku a snaží se mu dokázat, že vraždil z úmyslu. Čím Columbo pachatelku usvědčí bylo ovšem od počátku průhledné.(6.8.2011)

Columbo je prostě klasika a jeden z nejlepších detektivních seriálů vůbec. Vždycky se mi líbí, jak dostane vraha...(22.4.2009)

Naprosto chladná vražedkyně a ty oči, na ty do konce života nezapomenu a skvělá atmosféra dokreslená brilantní hudbou....no Henry Mancini měl hold talent!!!(11.2.2007)

Po dvou slabších dílech jeden standardně dobrý. 70%(4.9.2010)

Od začátku je nám už jasné, na co Beth Columbo dostane, ale u této epizody to ani tak nevadí. Vražedkyně je opravdu chladná a šílená. Sledujeme její proměnu z šedé myšky na ambiciózní ženu. Také tu máme trošku větší roli Leslieho Nielsena. Tento díl má jako obvykle komická místa, ale v této epizodě je několik, u kterých jsem opravdu "vyprsknul" smíchy (Columbo a taxi, fast food,...). Columbo je zde opět na Nově dabován Petrem Haničincem. Mimochodem, v této epizodě Columbovi neříkají poručíku, ale "inspektore".(27.10.2007)

Prostě klasika. Divák vidí, kdo spáchal zločin a pak fandí Columbovi, aby na to přišel. Hudba - Billy Goldenberg. Kamera - Russell Metty. Oči hlavní pachatelky jsou nezapomenutelné.(23.7.2011)

Díky příjemné stopáži, která má jen zlehka přes 70 minut, tento díl krásně uběhne a spolehlivě pobaví. V jedné z vedlejších rolí se nám představí Leslie Nielsen.(2.5.2006)

Tohle mě nebavilo a vinu na tom nese trapně jednoduchá zápletka, díky ní už asi po deseti minutách dokážete úspěšně odhadnout, co se asi tak poručíkovi nebude nejvíc líbit, a co pachatelku usvědčí. Navíc ona sama pachatelka je labilní a chytrá asi jako pytel brambor. No nude prostě.(19.7.2011)

Bohatě stačí se podívat na posledních deset minut a máte dokonalý přehled o charakteru všech postav, motivu, provedení i odhalení vraždy... Naštěstí tohle je Columbo a proto se divák nenudí ani minutku od začátku až do konce.(30.3.2006)

Zajímavá Columbovka aneb vražda nedopadla tak jak byla plánována. 80%.(15.12.2009)

viz komentář "Columbo" (TV seriál)(14.4.2008)

Jeden z nejlepších dílů.To jak se zde Colombo neustále vyptává na sebemenší prkotiny,přičemž pachatelce z něj nakonec rupnou nervy je zde dotaženo k dokonalosti.(29.3.2004)

Nejdřív svým majetnickým bratrem rozmazlená přesto ustrkovaná třicátnice S. Clarková kterou snad i litujeme se po celkem zdařilé bratrovraždě proměňuje v ambiciózní mrchu. Dočasného partnera ji zde neutrálně zahrál známý komik Leslie Nilsen. Nápad k uskutečnění vraždy je fajn, ale zbytek byla celkem nuda. Chybí momenty ikdyž hláška jako: ¨..ten pes má delší rodokmen než Vy!¨ mě i rozesmála (O:(22.1.2012)

• kocourMour

Československá TV premiéra – ČST 1: 15.11.1975 pod názvem Inspektor Colombo: Dáma na čekané (dabing ČST)(30.11.2009)

Ta ženská byla úplně blbá.(19.9.2004)

Poprvé se snaží Columba někdo zabít. Jeho vyšetřování je úsměvné, ať už to jsou drobnosti typu prasklá žárovka, noviny, trávník. "Nejdřív padl výstřel a teprv potom jste spustila alarm!" 1 z mála dílů, kde je vrahem žena a nikterak to neubírá na kvalitě filmu. Zdejší vražedkyně je ale mimořádně vypatlaná.(19.3.2011)

<< předchozí 1 2