Reklama

Reklama

Clint Eastwood

  • USA The Eastwood Factor

Obsahy(1)

Dokument o životě a díle Clinta Eastwooda, která zde vypráví o své kariéře herecké, režisérské i skladatelské... (oficiální text distributora)

Recenze (27)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Clint je bůh, o tom není pochyb. Je to borec a chlapák, ale tohle není dokument o něm, je to prezentace některých jeho filmů, které vám řeknou pramálo nového. Občasné Clintovi vstuvky k filmům potěší a to jediné se mi na tomto dokumentu líbilo, ale proč kur*a musíte každý zmíněný film vyspoilerovat?!?!?!?! To mě tak naštvalo! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Nova Cinema překvapila... nečekal jsem že se tento dokumen ukáže i v české kotlině. Dokumentů o Clintu Eastwoodovi jsem viděl několik (Clint Eastwood: Out of the Shadows nebo Clint Eastwood - The Man From Malpaso) a musím říct, že tento je zdaleka nejlepší. Navíc samotný fakt, že dokument je v originále provázen hlasem Morgana Freemana dodává celému dokumentu osobní a vřelý nádech... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Rutinní, líbivý výčet „důležitých“ filmů režírovaných mým oblíbencem. Stále vitální a dle mého skromná legenda Clint Eastwood nadále točí s velkým přehledem a čiší z něho obyčejná filmařská radost. Chlapík, který slovy neplýtvá a který natočil přes třicet filmů, utrousí nejprve pár slov k poutu se studiem Warner Brothers, pak představí své kousky, celkově promluví o branži, o filmové hudbě… Výseky jeho snímků jsou povedené (vesměs jde o klíčové/zajímavé scény – až to zavání výraznými spoilery pro ty, kteří jednotlivé snímky neviděli), chybí však názory jeho hereckých/režisérských kolegů a víc zajímavostí o tvůrcově soukromí. Platí nicméně, že ať se v případě dalších filmových výletů nepouští do žádných experimentů, ať si po svém plní své sny a dál si všímá postav, jejich vztahů, atmosféry, příběhu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Prosil bych fanfáru, protože tohle je poprvý, co jsem na ČSFD viděl 100%! A to díky balíkům, co hodnotěj filmy skoro dřív než je někdo stačí natočit. Kdybych mohl, hodil bych vás do odpadu a zatloukl víko. Co ale říct k dokumentu... V podstatě je to jen průřez Eastwoodovými filmy, ve kterém se objevují všechny klíčové scény. Takže silně nedoporučuju těm, kteří Clinta nemají nakoukaného anebo těm, co by se o něm chtěli dozvědět něco nového, protože ze zákulisního života tohoto nesmrtelného barda je tu až žalostně málo. Jako prezentace v PowerPointu super, ale dokument si představuju trošku jinak. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Všechny fanoušky Clinta jako režiséra, kteří se tak jako já teprve chystají shlédnout některé z jeho stěžejních dramat, musím upozornit na drobnou "zradu" (nikoli chybu) tohoto výborného dokumentu - v podstatě jde o jeden velký spoiler, kde se u většiny komentovaných děl dozvíme pointu a uvidíme klíčovou závěrečnou scénu. Takže musím přichystané Gran Torino zase strčit asi na dva roky zpátky do šuplíku, než pozapomenu... ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama