Reklama

Reklama

Half of a Yellow Sun

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše sa rok 1960 a sestry Olanna (Thandie Newton) a Kainene (Anika Noni Rose) sa vracajú domov do Nigérie. Po návrate sa čoskoro začnú rozchádzať v názoroch a spôsobe života. Avšak keď vypukne občianska vojna, všetko sa zmení. Sestry sa musia spojiť a bojovať za slobodu a nezávislú republiku. (misterz)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Celkom potenciál mali tie veci čo sa diali v Nigérii. My ale v prvej polovici sledujeme pletky ako v Beverly Hills 90210 - každý s každým. No a do toho sa všetci chovajú tak nejak teatrálne. Od polovice to ale nabralo na vážnosti, tak na tie 2,5* to vydá. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, o Africe toho moc nevím a tenhle film mi vůbec nepomohl. Tvůrci se nedokázali rozhodnout, co vlastně chtějí točit a tak vznikl jakýsi romanticko-politický patvar, který vůbec nedrží pohromadě. Tomu se podřídili i jindy celkem solidní herci a předvedli tak výkony, za které by se i ochotník styděl. ()

Reklama

mac000 

všechny recenze uživatele

Zlo, nenávist, rasismus jsou bohužel univerzální "vlastnosti" lidského plémě. V Evropě či Americe, Asii či Africe. Na pozadí občanské války v Nigérii a Biafře druhé poloviny 60. let se odehrává příběh filmu- osudy rodiny bohatého nigerijského podnikatele, která díky válce přichází téměř o vše. Zbývá jim jen vzájemná láska a víra v lepší budoucnost. Film je přepisem stejnojmenného románu Chimamandy Ngozi Adichieové, který vyšel v četšině pod názven "Půl žlutého slunce". Název filmu (i knihy) se odvolává na symbol Biafry, zobrazený na její státní vlajce. (Pozn. - o pozadí tohoto vývoje v Biafře v době občanské války vypovídá i prvotina Fredericka Forsytha "Příběh Biafry" vydaná i v češtině) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prostredie nigérijskej občianskej vojny a vzniku nezávislého štátu Biafra na východe krajiny dávali predpoklad na vynikajúcu historickú drámu. Bohužiaľ, prvá polovica mi však skôr pripomínala nejakú melanchlickú telenovelu, až som neveriacky krútil hlavou nad tým, že takéto pozoruhodné prostredie zostane nevyužité. Našťastie, druhá polovica filmu už bola oveľa lepšia a vojnová atmosféra prepukla v celej svojej "kráse". Len občas mi to prišlo tak akoby sa ten príbeh miestami strašne vliekol a potom zas nabral príliš rýchly neželaný spád. Každopádne, druhá polovica tento film rozhodne zachránila pred pádom do priepasti podpriemernosti. Ale napriek všetkému, na viac ako 3* to žiaľ nie je. ()

Reklama

Reklama