Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

Seti 

všechny recenze uživatele

Závěrečný Kenshin je dobrý film důstojně zakončující trilogii, ale skutečně vysokým očekáváním nedokázal tak úplně dostát a z celé trilogie je pro mě nejslabší. V několika případech nabízí opět to nejšpičvovější a nejstylovější šermířství, jež je možno na plátně nalézt (především souboje s Aoshim a Sôjirem), ovšem předchozí film toho přislíbil daleko více. Nejen, že 10 katan zůstalo zoufale nevyužitých, ale největším zklamáním filmu byl jednoznačně závěrečný soubojs hlavním záporákem, který byl zcela nedůstojný. Těšil jsem se na vyrovnaný a choreograficky vybroušený duel dvou mistrů meče, ovšem dostal jsem fraškoidní mlátičku, kdy se z padoucha vyklubal superplamenometčík, který si s přehledem podával celou skupinu! hlavních hrdinů, a kdyby mu nezačal vařit motor, tak by je všechny pobil jako psy. Závěr Kenshinovy legendy se v akčních nápadech také již značně opakuje a finální zteč padouchova Titanicu hodně recykluje konec prvního filmu. Trochu neutěšeně také působí využití, resp. nevyužití vedlejších postav. Jak jsem již řekl v úvodu, tak i navzdory všem výtkám je závěr Battósaiovy legendy dobrý film, ovšem po druhém dílu sliboval být daleko lepším. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Původní manga či anime mi nic neříká, skouknul jsem to na doporučení a zhodnotím všechny tři části naráz. První byla fajn, zajímavý vývoj příběhu i postav včetně hlavního záporňáka, akce samozřejmě nijak nevadila - zejména řežba na zahradě s ústřední hudbou byla opravdu libová :-) Dvojka už mi ale přišla taková moc natahovaná, nudnější a příběhově nezajímavá, rovněž ta "oživlá ohořenina" moc realistická nebyla a ani mi ta postava moc nesedla včetně dalších vedlejších záporňáků, nějak na mne působili včetně soubojů s nimi jako taková vycpávka slabšího příběhu a vypadali někdy až moc praštěně. A v plné nahotě tu vyplulo na povrch, že Emi Takei bojovnice zkrátka není, tragédie ty její akční scény :-) Závěrečná část se nese řekl bych v duchu dvojky a samostatnou kapitolou je zde pak Sishio a závěrečný souboj s ním - jako chápu že to byl hlavní zloduch a závěr filmu, ale ta jeho neporazitelnost už byla fakt příliš - nakládal tam čtyřem bojovníkům naráz - nu což, bylo potřeba ten souboj a akci patřičně natáhnout že. Takže 83%, 72% a 70%. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný akčný historický film, ktorý je záverečným dielom tejto slušnej série. Má dosť dobrý príbeh o Kenshinovi, ktorému sa podarilo prežiť posledný ťažký boj, pričom ho nájde jeho prvý majster, u ktorého sa aj pred návratom zotavuje. Ale elitný zabijak, ktorý so svojou armádou plánuje zvrhnúť vládu, pričom vlastní obávanú vojnovú loď, dá vláde príkaz ku Kenshinovmu zatknutiu, čo aj zo strachu pred ním splnia a tak musí Kenshin čeliť nielen zabijakom, ale problémy mu robia aj vládni vojaci. Spracovanie je ale veľkým sklamaním, keďže na to, aké si predchádzajúci diel pripravoval základy pre veľkolepé finále a priniesol plno nových postáv som teda očakával niečo úplne iné. Síce sa na to dá bez väčších problémov pozerať, predsa len som si k tejto sérii a postavám už vytvoril vzťah, ale nič viac. Tu sa nenájde vôbec nič nové, celé to už funguje skôr zo zotrvačnosti, čo by nemuselo byť nutne zlé, keďže všetky tie základy sa mi páčia, ale toto sa až príliš dlho rozbieha. Celých prvých deväťdesiat minút je až príliš moc naťahovaných, síce občas sa tu nájde nejaká zaujímavejšia sekvencia, ale väčšiniu času ma to ani moc nebavilo, pôsobí to tak vlažne. V tej poslednej fáze sa to už síce rozbehne a film konečne získa dynamiku, ale už je aj dosť neskoro a navyše ma to síce nesklamalo, ale aj tak som čakal viac. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Platí o nej prakticky presne to isté, ako aj v prípade predchádzajúceho dielu, takže súboje sú výborne natočené, nadmieru dynamické, chválim aj výber prostredí a síce choreografia zostala prakticky totožná, ale aj tak mi vyhovuje. Len opäť trochu zamrzí tá absencia krvi. Najviac sa mi páčia všetky súboje s presilou, takže akcia na pláži, na lodi alebo aj zneškodnenie polície. Čo sa týka hereckého obsadenia, očakávane zostala väčšina postáv z predchádzajúceho dielu, ale sklamalo ma ich využitie, keďže väčšina z tých výraznejších vedľajších, ale vlastne aj záporných ani nemá moc priestoru. A miesto nich ho dostane Masaharu Fukujama v úlohe Kenshinovho majstra, ktorého síce rád vidím, ale táto jeho postava ma ani moc nebavila. Réžia a technická stránka sú opäť výborné, skvelá vizuálna stránka, výber prostredí, veľkolepé prevedenie, toto mi sadlo. A opäť nesklame ani hudba. Takže som dosť sklamaný, na vyvrcholenie série som sa veľmi tešil, ale toto mi prišlo hlavne kvôli tomu prehnanému naťahovaniu až moc priemerné. Jednoznačne najslabší diel série. 58% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl něco vytknout, tak, že se Kenshin recykluje a v určitých okamžicích jsem měl pocit déjà vu. Jsem však fanouškem této série, takže mi vůbec nevadilo vidět některé dějové prvky "podruhé". V konečném důsledku bylo fajn, že v druhém filmu přibylo více postav, protože jejich existence děj obměnila. Líbí se mi Kenshin, který na plátně vůbec nenudí, líbí se mi Kaoru (jako postava i jako dívka), je mi líto, že nebyla víc Megumi, Sanosuke je faj a stávám se stále větším fanouškem Hajime Saita, který je jako postava neskutečně cool. Když porovnám s prvním filmem, tak ve druhém a tomto nebyli zdaleka tak kvalitní záporáci. Na druhou stranu mi nakonec přestala vadit Misao a i ostatní nindžové byli docela přijatelní. Rád se na ně na všechny podívám v některém dalším pokračování. Trailer na oba filmy: https://www.youtube.com/watch?v=hzLWOMzvuLI ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jestli u mě dvojka fungovala o kapku méně než brillantní jednička, tak trojka je ještě o píď slabší. To nekonečné, zacyklené a šroubovité "filosofování" před, v průběhu a po každém souboji už tentokrát překročilo pro mě únosnou hranici a z velkého finále se mi tak stala úmorná čekačka na to až se postavy vykecají po stopadesáté zase a znova o tom samém (už nezabiju, v nové éře není místo pro.. atd).. A hlavně tvl nezapomeň vysvětlit, že máš katanu s obráceným ostřím- to totiž ke konci třetího dílu asi pořád někteří neví, nebo co :D . No né, aby bylo jasno, je to dobrej film. Souboje jsou parádní, postavy sympatické, děj správně manganoidní, stylizace funguje atd.., ale osobně bych to dokázal prostříhat o minimálně 20minut vatoidního žvatlání. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama