Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Je zábavné nakolik poslední díl potulného samuraje nenaplňuje divácká očekávání nastolená v předcházejících částech. Z dějové hlediska je ještě rozvolněnější než prostřední spojovník a ve své podstatě se nepředstavuje jako vyvrcholení ságy, jelikož se nesnaží pokořit v akčnosti či epičnosti své předchůdce. Mnohé už naznačuje první, žánrově atypická, hodinka, ve které dochází jakémusi restartu a tvůrci se vracejí ke Kenšinovým kořenům a nechávají jej opět setkat se se svým mistrem. V tomto prologu máme ještě možnost sledovat i další dějové odbočky, které nejsou ničím jiným, než další přípravou pro směřování příběhu a zároveň dynamickým prvkem, který snižuje statičnost děje. Druhá část se vrací do zajetých kolejí, nicméně neustále se vyhýbá bombastickým soubojům. Vše je jednoduché, stylově čisté, i když bohužel příliš ostře nastříhané a občas nadmíru hudebně přebarvené. Jistým způsobem se pak vymyká závěrečný duel Kenšina s Šišiem, který dokládá celkovou uvědomělost předcházejících desítek minut. Opět tu hraje prim jednoduchost a přímočarost. Nicméně oproti předcházejícím akčním scénám přichází jistý vývoj. Postupně se spojují prvky z předcházejících bitek a Šišiovo poslední střetnutí dostává zábavný nadhled. Závěr snímku je tak opravdu vyvrcholením celé trilogie, ale v jiném duchu než divák očekává. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke prehráva na všetkých frontoch, jak po príbehovej, tak aj po súbojovej stránke. Akcia je síce stále veľmi fajn, ale je jej za prvé menej a za druhé po zhliadnutí jednotky som jednoznačne čakal viac, viac ako je finálový megasúboj na lodi s plameňometnou katanou. Dialógy zasa neprestajne skĺzavajú do filozofických kecov, naviac keď niektoré nemajú hlavu ani pätu. Herca v hl. úlohe opäť nevymenili za niečo, čo sa viac podobá na muža. A keď zoberiem v úvahu, že celý film vyzerá ako vystrihnutý koniec z iného filmu (nemá ''vlastnú filmovú dušu''), tá stopáž je strašne brutálna. Po tejto stránke sklamanie, inak si divák stále užije prvotriedne spracovanie a špičkové efekty. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jak Battósai minule na vlastní kůži pocítil, že na své protivníky nestačí, tak ho náhoda (v ději, setkávání i místech nejedna) vyplavila u dávného učitele, s jehož pomocí musí ovládnout vrcholnou techniku (a přijít na to, zač bojuje). Postupné rozestavování a "dobarvování" figurek (v nádherné výpravě / vizuálu) s občasnými dynamickými souboji na mě působilo více, než zdlouhavé finální zúčtování všichni proti všem (resp. společně na jednoho), v němž akce neustávala. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl něco vytknout, tak, že se Kenshin recykluje a v určitých okamžicích jsem měl pocit déjà vu. Jsem však fanouškem této série, takže mi vůbec nevadilo vidět některé dějové prvky "podruhé". V konečném důsledku bylo fajn, že v druhém filmu přibylo více postav, protože jejich existence děj obměnila. Líbí se mi Kenshin, který na plátně vůbec nenudí, líbí se mi Kaoru (jako postava i jako dívka), je mi líto, že nebyla víc Megumi, Sanosuke je faj a stávám se stále větším fanouškem Hajime Saita, který je jako postava neskutečně cool. Když porovnám s prvním filmem, tak ve druhém a tomto nebyli zdaleka tak kvalitní záporáci. Na druhou stranu mi nakonec přestala vadit Misao a i ostatní nindžové byli docela přijatelní. Rád se na ně na všechny podívám v některém dalším pokračování. Trailer na oba filmy: https://www.youtube.com/watch?v=hzLWOMzvuLI ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

3 . díl konečně nabídne finální masakr mezi samurajskými "kendo-yaido-aikido-karate-judo" mašinami .... Ta akce nonstop a znovu výcvik u mistra, závěrečnej masakr a to, co tam ti stuntmani - herci předváděj bylo přesně to, co jsem kurevsky chtěl a taky to dostal !!! Jako když chcete jako malý dítě pod stromeček autíčko a dostanete autodráhu... :)) Fakt dokonalost sama tenhle film a série, Japonsko v nejlepší formě a o bojových stylech a vychytávkách se ani nebudu zmiňovat. To vše podpořeno totálně úchvatnou nakopávací hudbou, která dodává filmu až "epickej feeling" !! To ve finále zatřáslo u mě i Raidem 2kou a málem ho sesadilo z TOP 10ky, ale nakonec jsem si uvědomil, že by to byl nesmysl ... Každopádně jedna z TOP řežeb Asie za posledních ... spousty let ... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama