Reklama

Reklama

Potulný samuraj Kenšin: Konec legendy

  • Japonsko Ruróni Kenšin: Densecu no saigo hen (více)
Trailer 1

VOD (1)

Kenšin se u svého mistra učí nejnovější techniky, které bude potřebovat, aby zabránil Šišiovi svrhnout vládu a vydat Japonsko napospas chaosu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (54)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Vzhledem ke konci druhého dílu naštvané hned od začátku a musí se to přetavit moudrama. Takže jo, první hodina je naprosto luxusní. A zatímco špatná strana dělá to, v čem je nejlepší, správná strana se tedy musí připravit. Závěrečná akce je tedy dost dlouhá a suprová. Preferuji závěrečnou strukturu boje jako byla právě tady a v prvním dílu. Už jenom za to paleček nahoru. Ale jinak to bylo celý moc fajn  :) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Menší dějová zahuštěnost mi u trojky paradoxně vyhovovala, protože o to více jsem si mohl vychutnat skvěle zpracované souboje, kterých je tu dost a působily na mě méně jednolitým dojmem než u dvojky. Snad jen bych přehlídku katan ozvláštnil nějakým dalším smrtícím nářadím. Ve dvojce byly aspoň ty tonfy. Každopádně s filmem (i s celou trilogií) velká spokojenost, ve většině aspektů je v rámci žánrové asijské tvorby na vysoké úrovni, bavilo mě jej sledovat a několik akčních scén včetně komiksově přepáleného finále jsem si musel pustit znovu, což nedělám často. A možná časem zkusím díky filmům mrknout na anime. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Završení dvoudílného vyprávění o zúčtování s dalším šíleným zlem, v němž se krásně seběhnou všechny vedlejší linky do jediné. Ať už je to nakousnutí Kenšinovy minulosti a jeho setkání se svým mistrem, či ta o kapitánu organizace Skryté oči, jenž po porážce šóguna ve válce Bošin prakticky zešílel a žije jen pro pomstu na Kenšinovi či ta hlavní s opravdu šíleným záporákem a živou spálenou mrtvolou Šišiem Makumotem, jehož plán na ovládnutí Japonska se zdá nedá zastavit. Bavil mě tu kromě soubojů a opět skvělé  východní stylizace (déšť, padající květy..) i znatelný steampunkový nádech díky monstrózní černé lodi zlosynů. Nadšení nevyprchlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonci umějí historická dramata a stejně tak umí i akci. To se jim podařilo v tomhle filmu spojit a jen se ukazuje, že série je skutečně silná. A to jsou zde přitom některé postavy, které skoro až zavání mangou. Snímek je ale drsný, je pořádně dynamická a hodně dobře se na něj kouká. Milovníky akce neurazí, spíš nadchne. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Původní manga či anime mi nic neříká, skouknul jsem to na doporučení a zhodnotím všechny tři části naráz. První byla fajn, zajímavý vývoj příběhu i postav včetně hlavního záporňáka, akce samozřejmě nijak nevadila - zejména řežba na zahradě s ústřední hudbou byla opravdu libová :-) Dvojka už mi ale přišla taková moc natahovaná, nudnější a příběhově nezajímavá, rovněž ta "oživlá ohořenina" moc realistická nebyla a ani mi ta postava moc nesedla včetně dalších vedlejších záporňáků, nějak na mne působili včetně soubojů s nimi jako taková vycpávka slabšího příběhu a vypadali někdy až moc praštěně. A v plné nahotě tu vyplulo na povrch, že Emi Takei bojovnice zkrátka není, tragédie ty její akční scény :-) Závěrečná část se nese řekl bych v duchu dvojky a samostatnou kapitolou je zde pak Sishio a závěrečný souboj s ním - jako chápu že to byl hlavní zloduch a závěr filmu, ale ta jeho neporazitelnost už byla fakt příliš - nakládal tam čtyřem bojovníkům naráz - nu což, bylo potřeba ten souboj a akci patřičně natáhnout že. Takže 83%, 72% a 70%. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama