Reklama

Reklama

Easy Rider 2012

(festivalový název)
  • USA Easy Rider
všechny plakáty

Obsahy(1)

Easy Rider 2012 je přepracováním stejnojmenného filmu Dennise Hoppera z roku 1969. Režisér Benning projíždí Spojenými státy a zachycuje obrazové scenérie původních lokalit. Pohledem na dnešní americkou krajinu vyvolává otázky spojené s odkazem undergroundové kultury šedesátých let. I přes jeho minimalistické, statické a dlouhé záběry je film divácky přístupnější i díky originálním zvukovým úryvkům a skladbám, které Benning poslouchal cestou. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (1)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, ale myslím, že to nevadí, kromě lokací a zvukových úryvků (možná) tam s tím filmem nic moc společného nebude. Ale záběry opět dost zajímavý, to se musí nechat. To, že by Benning mohl dělat videoklipy, už předvedl v 11 x 14, akorát s tím pak už asi moc nepracoval, což je škoda. Záběr na silnici a pole okolo něj a do toho hraje hudba a hned je to něčím zajímavější. Ale Small Roads si vystačilo i bez toho. Ale i záběry bez hudby jsou tu většinou dost zajímavé, kromě krajin u mě vede záběr oblohy při cestě mostem (v tuhle chvíli se kamera i hýbe) a záběr na obyčejný mrak, kde přeletí letadlo. Zní to obyčejně, ale má to své kouzlo. Akorát mi jen vadí, že některé záběry jsou dlouhé až moc, třeba bych zkrátil natáčení těch ohňů. 4* ()

Související novinky

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

Fresh Film Fest uvede v Praze téměř 100 filmů

15.09.2014

Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního… (více)

Reklama

Reklama