Reklama

Reklama

Zmýšľanie vysokoškolského profesora Radissona čelí výzve zo strany nového študenta Josha, ktorý na rozdiel od neho verí, že Boh existuje.
Pre profesora filozofie Radissona (Kevin Sorbo) je náboženstvo nepríjemnou témou, pretože jeho matka – kresťanka – zomrela, keď mal dvanásť rokov, hoci sa modlil k Bohu a prosil ho, aby ušetril jej život. Aj tento zážitok ho motivoval k rozsiahlemu štúdiu filozofie, ktoré ho vynieslo medzi najlepších mysliteľov. V rámci svojich kurzov sa však téme náboženstva nemôže vyhnúť, ani keby chcel. Dilemu a svoj hnev na Boha rieši tým, že svojich študentov žiada, aby citovali Nietzscheho výrok „Boh je mŕtvy", pričom za odmenu ich z tejto témy neskúša. Keď sa tomuto prístupu vzoprie jeden z nových študentov menom Josh (Shane Harper), Radisson od neho požaduje dôkaz, že Boh nie je mŕtvy. Sľúbi mu, že jeho eseji nebude oponovať, no Joshova oduševnenosť a pevnosť jeho viery, ktorú demonštruje aj tvrdením, že neexistenciu Boha nemožno dokázať, predstavujú pre Radissona ťažkú skúšku nielen v profesionálnom, ale hlavne v osobnom živote. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl nábožensky založený a tak těmhle filmům se snažím vyhýbat. Snímek musí diváka zaujmout a né že ani po 45 minutách bezcílně sedíte a marně přemýšlíte o čem že to vlastně je?! Proto ať se nikdo nezlobí, ale tohle hovno se jinak hodnotit ani nedá! Škoda a hlavně ztráta času u 112 minut! 0% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Profesor na univerzitě přesvědčuje studenty o tom, že bůh zemřel. Nemá pro to žádné důkazy, jenom do větru hází známá jména ateistů. Je tu ale jeden křesťanský student, který ho dovede přesvědčit o tom, že všechno je jinak. Nábožensky blbý film, protože rozhodně neukazuje to, co je to ateismus, ale co je to fanatismus v mnoha podobách. Hlavně pozitivních. A spousta lidí tomu bude tleskat... ()

Reklama

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

1 800. HODNOTENIE!!! Príbeh sa zameriava na mladého študenta, Josha, ktorý sa musí vysporiadať s výzvou preukázať existenciu Boha vo svojom filozofickom kurze, ktorý vedie ateistický profesor. Táto súbojová dynamika poskytuje divákom pútavý pohľad na konflikty medzi dvoma rozdielnymi "tábormi". Postavy vo filme sú dobre vykreslené a viaceré z nich predstavujú rôzne aspekty a perspektívy viery. Ako divák sa môžete stotožniť s rôznymi charaktermi a ich osobnými bojmi. Z technického hľadiska je film dobre zrealizovaný, s dobrým kamerovým spracovaním a hudobným podkladom, ktorý skvelo zapadol do atmosféry príbehu. Niektoré scény môžu byť predvídateľné, ale celková kvalita produkcie je solídna. 8/10 ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Odporná, pokrytecká, alibistická a manipulativní sračka, za kterou by se nemuselo stydět ani Ministerstvo propagandy Třetí říše. Nevěřící jsou tu prezentováni buď jako manipulativní neempatiční zmrdi, kteři ponižují své přítelkyně a pořádají snobské večírky nebo naopak jako socipati, kterým jde jen o kariéru a rakovina jejich přítelkkyně je pro ně důvod k rozchodu. Zatímco hlavní kladnej hrdina, co se neustále tváří jako čuráček, to samozřejmě profesorovi na hodině natře, ačkoliv jeho argumentace stojí za houby, aby pak mohla celá třída povstat a sborově se shodnout, že God's Not Dead . Už dlouho jsem neviděl tak hnusnou a odpornou manipulaci, která zcela nepokrytě používá ta nejhorší a nejcitlivější lidská témata, jako je rakovina a blížící se smrt, k tomu, aby propagovala svoje bludy. A abych nezapomněl, samozřejmě že se dočkáme klasický křesťanský mantry o tom, jak dal Bůh člověku svobodnou vůli a proto existuje zlo. Blá, blá, blá. Pokud kromě radikálního Islámu existuje nějaký nebezpečí pro tenhle svět, jsou to americký křesťani. Pokud propagujou Boha přes svoje béčkový scifáče a akčňáky, dá se to snést, ale tohle už je moc. Popravdě, už dlouho jsem neviděl film, ze kterýho bych měl takovou depresi a chtělo se mi zvracet. Zastavte to někdo, než bude pozdě! PS: Tenhle film je nicméně úplně stejně debilní jako levičácká LGBT RVHP NSDAP propaganda. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Verím v Boha. Zdá sa, že mám rád propagandistické filmy, lebo toto bola propaganda ako Brno. Vždy som vyčítal ľuďom, že svoju vieru preživajú viac emocionálne a mali by pre ňu hľadať predovšetkým racionálne argumenty. Ale po 2 hodinách prívalu emócií priznávam, že som sa možno mýlil. Možno je viera primárne emócia a možno je to tak dobre, Boh vie. Credo ut intelligam (Najprv uverím, aby som pochopil) alebo Intelligo ut credam (Najprv pochopím, aby som uveril). Výber je na vás. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (17)

  • Keď sa všetci postavia a povedia: „Boh nie je mŕtvy,“ je tam iba jeden študent, ktorý sa nepostaví. Počas nakrúcania sa herec zasekol v sedadle a nedokázal sa z neho postaviť. (Pat.Ko)
  • Keď Mina stojí v dverách domu svojej matky, má veľký náhrdelník. V ďalšej scéne, kde kľačí po boku matky, náhrdelník zmizol. (Pat.Ko)
  • Pieseň, ktorá sa hrá, keď Josh (Shane Harper) kráča do školy na začiatku filmu, zahral a napísal sám Harper. (Arsenal83)

Reklama

Reklama