Reklama

Reklama

Půlnoční dítě

  • USA Midnight Special (více)
Trailer 1

Royův nejmladší syn Alton má nadpřirozené schopnosti, kvůli kterým se stane cílem náboženských fanatiků. Jedné noci se ti dva musí dát na útěk a zatímco honička postupně přerůstá v celostátní štvanici za účasti nejvyšších vládních vrstev, Roy dává vsázku všechno, co má, jen aby odhalil Altonovo životní poslání... ať už je jakékoli. V provokativním snímku, v němž se prolíná nadpřirozeno s hlubokým lidstvím, zkoumá uznávaný scenárista a režisér Jeff Nichols otázky víry a pouta lásky a důvěry. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (191)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tento film je samá záhada. Ale víc než: co je ten kluk sakra zač, by mě zajímalo, jak se Nicholsovi podařilo natočit tak dobře vypadající sci-fi s rozpočtem18 mil. USD, resp. za co zaplatil to velmi solidní herecké obsazení. Michael Shannon jakožto Nicholsův dvorní herec, působil ve své roli stejně jako Edgerton a Driver velmi věrohodně. Líbil se mi způsob vyprávění, kdy divák společně s FBI pomalinku v náznacích odkrývá, co se vlastně děje a spíš pocitově se přiklání na stranu únosců. Tady distrubutor zbytečně spoileroval... byl jsem rád, že jsem si o filmu předtím nic nepřečetl. Dokud je ve hře otázka: co je ten kluk sakra zač a co s ním ti lidi zamýšlí, funguje film skvěle a klidně bych vysolil max. hodnocení. Jenže oni nám to tvůrci nakonec poví a když je v tomto žánru nejslabší právě ta sci-fi složka, je to průšvih. Nejsem otrávený, jen mě trochu mrzí, že se povedlo moc fajn drama s mysteriozními prvky a dokonce i solidní akcí, ale sci-fi je to sotva průměrné. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nepovedený pokus o komorní sci-fi. Midnight Special má skvělou úvodní scénu, u které si říkáte, že jestli to takhle půjde i dále, je zde zaděláno na velké filmové překvapení tohoto roku. Nicméně zhruba v půlce se to všechno režisérovi doslova rozsype mezi rukama. Takže zhruba od půlky už se nedíváte na film o zvláštním chlapci, jemuž svítí oči a který oplývá výjimečnými schopnostmi, ale díváte se na příběh o chlapci, který dělá reklamu společnosti ČEZ ve zcela sterilním filmu. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že sa niekto iný na tento film tešil viac ako ja. Veľmi, veľmi som chcel, aby to bolo absolútne fantastické, a aby film dostal na konci obrovské A+. Ale napriek tomu, že si myslím, že som videl veľmi dobrý film, nemyslím si, že by som ho zaradil medzi najlepšie filmy tohto roku. A hoci jemne nemôžem zakryť svoje sklamanie, nemení to stále fakt, že si myslím, že ide o veľmi dobrý film, ktorý by filmový fanúšikovia mali vidieť. V prvom rade za to môže skvelý výber hercov, ktorí sú v tomto filme absolútne skvele využití. Michael Shannon sa čím ďalej tým viac stáva jedným z mojich najobľúbenejších hercov, Joel Edgerton je skvelý, Adam Driver funguje fantasticky a rovnako je na tom aj Kirsten Dunst. Dokonca aj Jaeden Lieberher je podľa mňa vo svojej role skvelý. Okrem toho film vyzerá výborne. Jeff Nichols na ňom odviedol skvelú robotu či už po režijnej alebo vizuálnej stránke. Hudba je rovnako vynikajúca a výborne dotvára atmosféru filmu. Páčili sa mi postavy, záver bol podľa mňa tiež veľmi uspokojivý, no v čom podľa mňa film dosť zlyháva je len jeden zásadný problém. Nemal žiadnu momentku, ktorá by ma absolútne dostala natoľko, že by som povedal - "Wow." a práve toto je to, čo robi filmy vynikajúce. "Midnight Special" však tento moment absolútne nemá a vôbec sa ani nesnaží diváka nejakým spôsobom dostať do takejto polohy. Nevadilo mi to, nakoľko som celý čas príbeh sledoval s napätím a bolo to zaujímavé, ale asi som čakal, že by sa z toho dalo vyťažiť oveľa viac. Či už z pohľadu FBI alebo náboženskej sekty na ranči. Nemení to ale fakt, že stále ide o veľmi dobrý film, som rád, že som ho videl, ale na konci roka sa asi s vysokou pravdepodobnosťou medzi moje najväčšie highlighty nedostane. A trošku ma to mrzí, lebo som veril, že tento film ma posadí na zadok. A práve taký moment v ňom celý čas chýba Hodnotenie: B+ ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Až príliš veľké množstvo žánrového klišé a vizuálneho gýču. Nichols tu asi vzdáva hold jednej, či skôr viacerým nesmrteľným klasikám sci-fi, lenže robí to aj napriek indie feelingu pateticky a pseudoumelecky. Mám dojem, že všetko vo filme som už videl inde a väčšinou lepšie spracované. Polnočné dieťa je pre mňa jeden z filmov, ktoré sa snažia až príliš a prudko na to doplácajú. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Až moc dlouho se v tomhle snímku čeká na to něco velkého, co přijde, až to nakonec přijde a není to takové, jak jste si představovali. Jsou zde dobré scény, ale ještě lepší herecké výkony, kdy Michael Shannon je pro mě prostě skvělý v každé roli. Adam Driver ukazuje, že není jen Kylo Ren, i když stejně budete mít pocit, že hraje tak nějak stejně, i když více na straně dobra. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie prebiehalo naprieč viacerými štátmi na juhu Spojených štátov, predovšetkým však v meste New Orleans, kde sa točilo 40 dní. (Real Tom Hardy)
  • Vo filme sa objavujú skladby kapely Lucero, ktorej frontmanom je režisérov brat Ben Nichols. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Reklama

Reklama