Reklama

Reklama

Quan min mu ji

  • Čína 全民目击 (více)

Obsahy(1)

Po rozporuplne prijatom debute (pozitívne ohlasy kritikov sa nestretli s veľkým pochopením širšieho obecenstva) sa režisér Xing Fei vo svojom druhom filme rozhodol zachovať obľúbené motívy, ale zasadil ich do stráviteľnejšieho príbehu so silným hereckým obsadením. Zachovaný zostal postup, ktorý s veľkým úspechom použil už Kurosawa pri svojom filme Rašomon (1950), t. j. postupné nazeranie na spáchaný zločin zo štyroch rôznych uhlov pohľadu, pričom každý ďalší nás približuje k pravde. Tichý svedok je napínavá súdna dráma, v ktorej je dcéra bohatého obchodníka podozrivá zo zavraždenia otcovej snúbenice. V súdnom procese sa obžaloba aj obhajoba snažia prostredníctvom výsluchov a svedeckých výpovedí dopátrať k pravde. Alebo ju úmyselne skresliť? Na čínske pomery je Tichý svedok významne inovačný. Jednoduchá premisa je scenáristicky pútavo poskladaná a vyšperkovaná dynamickým strihom s vizuálnymi vychytávkami, ktoré konštantne udržujú napätie až do prekvapivého finále. (Art Film Fest)

(více)

Recenze (13)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Brutálny gýč, kt strčí hravo do kapsy akýkoľvek tamil indošský 'blockbuster' plný cigošských nehercov! V tomto prípade stojí asi za povšimnutie rola sivovlasého chlapíka s fúzkami, ktorý (chvalabohu) dostane šancu prehodiť nejakú repliku až v závere filmu. Jeho srdcervúci prejav plaču v súdnej sieni patrí k top výkonom celého filmu! A takých je tu neúrekom. Ja nechápem tunajšie hodnotenia ako i miestne komenty, kt ma vlastne na túto chujovinu, plnú idiotských dialógov, nalákali! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Absolútne našlapaný thriller zo súdnej siene na čínsky spôsob. Je to niečo obdobné ako s ich ostro kyslou polievkou. Darmo máte recept doma, v živote ju neurobíte tak, ako oni v reštike. Tá zmes pocitov, ktorú táto za vlasy pritiahnutá story ponúka, to je proste z úplne odlišného súdka, na aké je divák bežne zvyknutý, pričom v doprovode skvelej hudby, sa skutočne kvalitatívne jedná o hlboký nadpriemer! Veľmi spokojný ... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní soudní thriller z Číny. Hravě a poutavě natočený s inteligentním scénářem, šikovnou režií a neobvyklým způsobem vyprávění. Samotný případ se jeví zpočátku absolutně samozřejmý, ovšem díky zvratům divák až do poslední sekundy netuší kdo je opravdu vinen a věřte či ne, rozuzlení je víc než překvapivé, Napínavé, zábavné, svěží, inteligentní a skvěle zahrané. Doporučuji. 80% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou jsou nějak podezřele v módě v JV Asii nejen katastrofické filmy, filmy s požárníky, ale také soudní dramata. Tohle je ovšem značně povedené, novátorsky pojaté, nelítostný souboj státního zastupitelství vedené Aaronem Kwokem (letos už podruhé v podobné roli) proti chladnokrevně logicky uvažující právničce (Nan Yu), která si jako šachista nechává největší bombu na konec. Tak povedené prostřihy, zacházení s předivem, časem příběhu jsem skutečně nikde neviděl. Nečekané zvraty i závěr. Honglei Sun jako boháč Tai Lin tradičně urval celý film pro sebe, je radost ho sledovat. Režisér Fei Xing si po špatném debutu The Man Behind the Courtyard House (2011) odmazává černý puntík, budu jeho počínání nadále pozorně sledovat, protože s touhle mírou scénaristické, řemeslné zručnosti, nemluvě o invenci bude patřit ke špičce. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Viděno znovu po letech a pořád stejně skvělý. Soudní thriller, kde nic není, jak se na první pohled zdá, ale postupně se vše rozmotává až do závěrečného překvapivého odhalení. Parádně a originálně vymyšleno - návraty v čase a jednotlivé úseky od začátku nahlíženy z pohledu hlavních aktérů, vše se to pěkně pospojovává a skládá, až z toho vyleze výsledné rozuzlení. Nevybavím si, že bych podobné zpracování už někdy viděla. Aaron Kwok super jako vždy a zdatně mu sekunduje i Honglei Sun, v závěsu s Nan Yu. Velká spokojenost po všech stránkách. Přeloženo. ()

Galerie (76)

Reklama

Reklama