Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(35)

Obsahy(1)

Seriál TERAPIE II je – stejně jako první řada – ojedinělý svou myšlenkovou hloubkou, psychologickou propracovaností postav i dějištěm, vesměs koncentrovaným do jediného prostoru. Téměř celý děj se odehrává v nové pracovně psychologa Marka Pošty, který opustil svou rodinu, odstěhoval se z rodinné vily do podnájmu, dál se však věnuje terapii pacientů. Hlavní úlohu dramatu, rozčleněného do 35 epizod, znovu ztvárnil Karel Roden. Druhá řada seriálu má odlišné herecké obsazení. Z původní sestavy zůstali Karel Roden jako kontroverzní psycholog a Kamila Magálová v úloze jeho mentorky Dity, které se Marek chodí svěřovat každý pátek a jež v nových příbězích mluví slovensky. V rolích pacientů se nově objeví Tereza Brodská jako energická právnička Táňa, kterou Marek v úvodní epizodě vyhledá kvůli hrozícímu policejnímu vyšetřování své osoby. Kateřina Winterová a David Švehlík ztvárnili manželský pár Neumannových, který se během úterních sezení pokouší vyřešit narůstající partnerské rozepře i konflikty se svým jedenáctiletým synem Viktorem (Zdeněk Bařinka). Další Markovou klientkou, jež ho navštěvuje ve středu, je traumatizovaná studentka architektury Viola v podání Terezy Voříškové. Každý čtvrtek absolvuje terapii bývalý disident Charvát, který je majitelem stavební firmy a má problémy se svou dospělou dcerou Kateřinou (Pavla Beretová). Tohoto autoritativního skeptika, zapleteného do podezřelých zakázek, ztělesnil Jiří Ornest. Důležitou postavou druhé řady je arogantní důstojník Heřman (Jiří Štěpnička) – otec mrtvého vojáka Igora, který na začátku druhé série psychologa osočí za jeho údajný podíl na tragickém osudu svého syna. V klíčových vedlejších úlohách se nově představí Zuzana Bydžovská, Petra Špalková a Matěj Hádek. Z původního obsazení zůstali ve druhé řadě Klára Melíšková v úloze Markovy manželky Alice a Berenika Kohoutová a Jan Cina v rolích jejich dospívajících potomků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Petr Zelenka, Jaroslav Fuit, Karel Roden, Lenka Wimmerová, Tereza Brodská, David Švehlík, Kateřina Winterová, Tereza Voříšková, Jiří Ornest, Kamila Magálová

Recenze (54)

Rockerman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá "Terapie" je o kousek lepší než ta první. Zdá se, že tvůrci vyzráli a natočili o dost silnější příběhy, než před dvěma lety. V pondělí přichází Táňa v podání Terezy Brodské, která je výborná ve své roli sice úspěšné advokátky, ale jinak téměř nedospěle se chovající ženy. Úterý je zasvěceno manželské dvojici se dvanáctiletým synem. Neustálé hádky manželů velmi traumatizují Viktora a je to terapie, která je předem ztracena. Ve středu pro mne přichází vrchol této série. Viola je krásná třiadvacetiletá žena, bojující s těžkou chorobou. Tereza Voříšková hraje svou roli bravurně. Skvěle zvládá všechny zvraty v náladách Violy a na konci dokáže i dojmout. Ve čtvrtek dochází Slávek, podnikatel a "korupčník". I to je hodně zajímavé. Pátek je zase nejslabším článkem seriálu, kdy sám terapeut Pošta dochází na terapii ke své kamarádce Ditě. I tady však dochází k posunu k lepšímu, účastí Poštovy někdejší lásky Lenky. Jasných pět hvězd a jen doufám, že poslední díl nebyl otevřenými vrátky do třetí série. Tam by se už mohlo spadnout do stereotypu a to by si tvůrci ani my, diváci seriálu nezasloužili. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Plusy: zachováno pojetí „pacient nerovná se jenom pacient“, šokantně vynikající Tereza Voříšková, nepřítomnost Geislerové, s několika výjimkami o poznání lepší vedlejšáci. Mínusy: výrazný příklon k telenovelovitému melodramatu a v minimálně třech případech hrubě utnutý konec bez faktického nebo emocionálního vyvrcholení. De facto stejných 70% jako posledně, pro zachování vesmírné rovnováhy nižší hodnocení. ()

Reklama

Kanca 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že zatím je to mnohem lepší než první řada. Příběhy a osudy postav, ale i herecké ztvárnění je mnohem lepší a zajímavější. Kromě opět skvělého Karla Rodena mě zaujal především Jiří Ornest, kterému ta role zkrátka sedne. Jen doufám, že se úroveň seriálu časem nezhorší. PS: Po zkouknutí celého seriálu musím říct, že Tereza Voříšková zde vyloženě excelovala...95% ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostatečně odlišné od první řady co se týče příběhů a postav, ale dostatečně stejné ve všech ostatních aspektech, takže člověk může nerušeně koukat dál na Marka Poštu a jeho pacienty. Navíc na to, že to je převzatý koncept, s některými "čtvrtečními" diskusemi se to stalo nefalšovaně československým. Jedinou a bohužel docela velkou kaňkou tak zůstává konečný týden, který pořádně ani koncem není. Ale i tak to někdy v životě bývá. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti prvej sérii nachystali scenáristi terapeutovi bandu tvrdohlavcov ako pacientov. Kým v prvej sérii postavy prechádzali vývojom, uvedomovali si veci, ktoré sú v nich zakorenené a musia im čeliť, tu sa dookola omieľajú aj zbytočné dialógy o tom istom bez výraznejšieho posunu. Rovnako ani súkromný život Mareka Poštu nie je tak zaujímavý ako v prvej sérii, chýba tomu sexuálne napätie aj väčšia kríza. Z krízy stredného veku tu ostali len odrobinky. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (7)

  • Píseň v závěru epizody se jmenuje „I'm not fine“ a zpívá ji Adam Vopička. (sator)
  • Písnička v samém závěru epizody je od české skupiny Bast a jmenuje se „Demasked Love“ a je z prvního alba „Your Mentality“ z roku 1995. Kapela vznikla v roce 1992, dominuje ji výrazný hlas Hany Friedlaenderové. (sator)
  • Jiří Ornest v roli Slávka zde hraje bývalého chartistu a disidenta. Jeho otec Ota Ornest Chartu podepsal, následně po represích a kriminalizování, které padly na celou rodinu, podpis odvolal. (sator)

Související novinky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

Finále Plzeň nově udělí Zlaté ledňáčky

21.04.2014

Světové "neformanovské" filmy kameramana Miroslava Ondříčka, téměř kompletní domácí hraná i dokumentární tvorba za poslední rok za účasti tvůrců a poprvé i výběr nových slovenských filmů, to… (více)

Reklama

Reklama