Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I teenageři trpící rakovinou, která ohrožuje jejich život, chtějí žít jako zdraví puberťáci. Tři takoví se náramně baví na dětské onkologii jedné velké nemocnice. Nemohou sice chodit, ale své kaskadérské kousky na chodbách nemocnice předvádějí na vozíku. Rakovina kostí připravila Nicka (14) a Iwana (15) o nohu. Amputace se asi nevyhne ani jejich kamarádovi Olivierovi (16). Čtvrtý z party – Pepijn (15) – je tak nemocný, že často zůstává na pokoji. Vzájemné přátelství a hluboká touha žít všechny chalpce drží duševně nad vodou. Příjezd Giny (16) však může kartami trochu zamíchat. Chlapci se dívku pokusí k sobě přivábit, ale Gina neprojevuje žádný zájem. Pak si ale uvědomí, že pobyt v nemocnici bude mnohem méně depresivní, když tu bude mít nějaké přátele. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc ráda vždycky píši, že se mně na film moc hezky dívalo a to můžu s přehledem napsat i tady. Prima parta kluků, kde se k nim přidala i jedna dívčina, která stála za mrknutí oka a jejich řádění v budově, kam by jsme se nikdo z nás nechtěl dostat. Filmů na tohle téma je opravdu strašně moc a zpracovat ho tak, aby v té konkurenci obstál, je dost obtížné. Já rozhodně chválím tvůrce za to, že mě po citové stránce nevydírali a nenutili mě vzlykat nad jejich osudem. Nicméně mně tam scházelo TO něco, co se těžko pojmenovává, ale co dělá příběh zajímavým a dlouho zapamatovatelným. Tady to bude asi jen šikmoočko Nick, takový zajímavý týpek z celé party. Ale kluci hráli bezvadně, to ano, když vezmu v úvahu, že moc hereckých zkušeností ještě nepobrali. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„MY NEJSME NEMOCNÍ. MY JSME MARODI!“… /// Když chtěj Američani udělat něco pro týnejžry, natočej Prcičky. Holanďani na to jdou přes raka a nechávaj puberťákům řezat hnáty. Asi, aby mohli beztrestně poletovat po špitále, listovat v těch neslušnejch časácích, koukat na kozy a mluvit jako dlaždiči. A vobčas podstoupit nějakou tu léčbu. Tyhle MARODI maj nemocnici jako hřiště a jsou odborníci na kraviny a rakovinu. Hodně z toho (nebo podobně předvedený) jsme mohli vidět v seriálu Red Band Society, kterýho pilot byl zábavnej, ale pak mě to nudilo. A tady to bohužel nemá ani ten pilot. Rak je vážná věc, takže se z něj i tady snažej vytřískat nějaký emoce. Moc se jim to (alespoň u mě) nedaří. Jsem na tyhle pubertální kusy moc starej (a doufám, že na rakovinu hodně mladej). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám něco na noze (a maso to není). 2.) Miluju filmy o adolescentech. 3.) Thx za titule „valama, Nell.M a cricket277“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Poctivé drama z prostředí nemocnice, kde parta kluků na vozejku a s rakovinou v krvi přežívají tak, jak nejlépe umí. Je to drsné, vtipné, místy dost upřímné a to všechno způsobuje fakt, že všem těm klukům a jedné holce budete neskutečně fandit. Nizozemci se tady vyznamenali. ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Žánrově jde spíš o komedii/drama, bohužel postrádá hlubší příběh, jaký obvykle filmy o rakovině mají. Všechno to tak nějak klouže po povrchu a člověku je téměř jedno, jestli někdo umře nebo ne, protože nemá šanci se o hlavních hrdinech dozvědět více. Doják *, příběh ***, humor ** – oplzlý hlášky included. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Námět rozhodně stojí za pozornost, stejně jako celá hlavní myšlenka filmu/ to co chce ukázat, nevím ale jestli se to úplně stoprocentně vydařilo co do zpracování. Scénář mi místy přišel trochu nešťastný, nebo možná zase jen nešťastně pojatý. Od filmů toho to typu, čímž myslím filmy o nemocech (o to víc že jde o smrtelnou nemoc a o to víc že je vše v nemocničním prostředí) člověk očekává silnou emocionalitu, silný drsný příběh. Nechci tvrdit, že to co se ve filmu dělo byla nějaká sranda, ale prostě mi to tak nějak ve výsledku nepřišlo moc "seriózní" když to takhle podám. Respektive ten příběh tam prostě byl, nepřišlo mi že by tomu byla dána nějaká hloubka. Možná mě to celé jen lehce emočně minulo a ted hledám příčiny kdoví kde...ale to asi nezjistím. Na druhou stranu obsazení bylo vydařené Gijs Blom byl skvělý! A celkově se to rozhodně vidět dalo a poměrně slušně, jen mě mrzí, že to u takovéhleho "velemotivu" nevzali tvůrci víc do hloubky a trochu méně "high school" stylem. Za mě to jsou tři slabší hvězdičky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama