Reklama

Reklama

Ztracený kostlivec z jeskyně rozkladu

(festivalový název)
  • USA The Lost Skeleton of Cadavra
Trailer

Obsahy(1)

Padesátá léta byla stejně báječná doba. Mimozemšťané ještě navštěvovali Zemi v létajících talířích zavěšených na drátkách, nosili gumové ještěří kostýmy a od jejich světovládných plánů je zvládlo odradit poznání toho pravého amerického způsobu života. Divadelní dramatik a filmový režisér Larry Blamire této půvabné epoše zasvětil většinu své tvorby. K odkazu takových mistrů fušerských mimozemských útoků, jako byli Ed Wood a Roger Corman, se přihlásil už ve své divadelní hře Bride of the Mutant's Tomb (Nevěsta mutantova hrobu), ovšem tu pravou poctu jim složil až ve svých filmech Ztracený kostlivec z Jeskyně rozkladu, Trail of the Screaming Forehead (Stopa křičících čel, 2007) nebo Dark and Stormy Night (Za temné a bouřlivé noci, 2009). Blamire je především mistr absurdní přeplácanosti. Po spadlém meteoru obsahujícím vzácný prvek atmosférium se pídí nejen mladý a zapálený vědec, ale také skupina mimozemšťanů ztroskotavších na naší planetě a konečně i ztracený kostlivec z Jeskyně rozkladu, jenž se chce vrátit mezi živé. Snímek se pase nejen na groteskních situacích, ale především na rozkošně překombinovaných dialozích využívajících dokonale umělý jazyk padesátkových sci-fi filmů. Pokorná pocta patrně nejvíc zahanbujícímu desetiletí historie fantastického žánru je samozřejmě prezentovaná ve speciálním formátu skeletorama (tedy natočená na laciný digitál a posléze převedená do černobílého obrazu) a vytvořená v podobných podmínkách, v jakých Wood a Corman dávali dohromady své klasické tituly (takže kompletně napsaná za pět dní a natočená za deset). (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém se nehraje, ale jen se pronášejí jednotlivé repliky, a to stejným tónem hlasu i výrazem ve tváři.. Dialogy posouvají děj asi jako severokorejský režim demokracii … Úchvatné sci-fi propriety a triky ohromují v každém záběru a svou mimózností si film dokáže udržet divákovu pozornost, např. takový výstup mimozemšťanů po schodech, scéna při večeři, „sexy“ taneček té „kočky“ a samotný mutant… Ještě musím zmínit hlášku „Amish terrarium” “Do not they live in an open space like us…” I přes svou 90-ti minutovou stopáž se táhne jen na pár místech… jako pocta žánru a parodie však funguje více než dobře… A nemohu se zbavit pocitu, že jsem viděl instruktážní film o druzích smíchu a jeho nacvičování před kamerou… ()

nooly 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně skvělá, zábavná podívaná, některé hlášky mi zdomácněly. Jedná se o film, který udělá fandům žánru zaručeně radost, ale vychutnají si ho i 'ti druzí', pokud mají smysl pro humor. Film doprovází stylová hudba, která skvěle zoceluje atmosféru. Vadami na kráse jsou v jistých částech velmi špatný zvuk a zbytečné protahování některých scén, existence několika z nich mohla být eliminována úplně. Na tyto scény bych se rád podíval třeba jako na DVD extras a takto odlehčený film by měl rázem větší spád... I sleep now =) ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní zážitek, který mi ihned připomněl všechny filmy Eda Wooda a také filmy jeho doby. Černobílý, herecky kostrbatý snímek, který je svým způsobem pocta filmům té doby, z kterých si bere naprosto vše. Mimozemšťany, zbraně měnící zvířata na lidi, neskutečné dialogy, které jsou ve stylu obcházení kolem horké kaše apod.. Scifi béčka jsou stále některými fajnšmekry milovány a tohle je přesně ten snímek, který budou takový lidé milovat. Nechybí tomu jistý vtip a tak se nebojte, že by šlo o vážnou záležitost. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Být to prostříhané tak o dvacet minut, čímž by se to vyhnulo některým hodně hluchým místům, jednalo by se o takřka dokonalý počin. A to upozorňuji, že nejsu nějaký fanatický milovník béčkového sci-fi (ikdyž takový Giant Claw je fakt úlet). Tento film si imho užije každý, kdo se umí trochu u filmu odvázat a rád zkoukne poněkud netradiční formu. Ještě třeba zmínit hodně stylovou, téměř neustále hrající hudbu. Některé scény (jmenujme za všechny první setkání mimozemšťanů a doktora s ženou) jsou proste legen....wait for it...dary ! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Film od fanoušků do sci-fi béček Holywoodu 50.let pro stejně postižené fandy (mezi které se počítám i já), veskrze ultra low-budget (rozpočet neskutečných 40 tisíc dolarů) nadšenecká záležitost, kterou zabíjí k vzhledem k jednoduchosti scenáře především předlouhá 90-ti minutová stopáž (většina žánrově spřízněných filmů z 50.let si vystačily v pohodě s cca jednou hodinou čistého času). Ke konci už to bylo fakt úmorné. Zkrátit tak o půl hodiny, vyhodit slovní vatu a několik zbytečných scén, šlo by o chutný žánrový pamlsek, u kterého by nebyla na škodu i do očí bijící obrazová strohost. Horší triky (samozřejmě zcela záměrně) nikde jinde neuvidíte a hlavní záporák - kostlivec zřejmě vypůjčený někde ze školy od nějakého učitele biologie - pobavil, zejména jeho kašírované rvačky, kdy herec kostlivce drží a cloumá s ním, předstíraje zápas (stejně jako při pověstném souboji s chobotnicí v Ed Woodově Bride of the Monster). Hlavní lákadlo - monstrum vyobrazené na plakátě - mělo trestuhodně malý prostor, ale ty jeho tenisky byly prďácký :o) ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama