Reklama

Reklama

A doppia faccia

  • Itálie Operazione hallicinante (více)

Obsahy(1)

Dva roky po svatbě prochází manželství Johna Alexandra (Klaus Kinski) krizí. Manželka se více zajímá o svou přítelkyni než o manžela. John pracuje v rodinné firmě, kterou vlastní jeho žena. Když ta tragicky umírá při dopravní nehodě, John zdědí celou společnost. Po několika měsících ožije přízrak manželky a John se začíná ptát sám sebe, jestli je opravdu mrtvá. (ilclassico)

(více)

Recenze (5)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Můj druhý Wallace a ještě horší než ten první. Že se do toho vmontovali Italové byla chyba. Samotní Němci by to tak nezpackali. Giallo? Ani náhodou. Snaď prvně jsem viděl Kinskiho v kladní roli. V rámci žánru za 2,5. ()

petrik11 

všechny recenze uživatele

To bola slabota, navyše celé sa to vlieklo ako sopel. A priznávam, neznášam obdobie detí kvetov, musela to byť desná doba. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

34. "wallaceovka" v poradí skutočne pripomína zdochýňajúceho koňa, film je natočený režisérskym diletantom, nemá ani povestné rýchle tempo, skôr je nudný a zbytočný. Plusom je azda jedinečná kladná postava Klausa Kinského a zaujímavý soundtrack. Piaty komentár. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Souhlas s pepuou, krásně popsáno a vystiženo. Tento film (spadající řádově mezi gialla a tak trochu i mezi walaceovky-inspirace), kde pod scénářem mimo Fredy je podepsán velký Lucio Fulci (který brzy bude pracovat na něčem podobném), byla strašná nuda, kde to ani jinak obvykle dobrý Kinski (v pro něj zcela atypické a nezáviděníhodné roli oběti!), trocha jemné erotiky (pár lesbických scén; Annabella Incontrera a Margaret Lee) a místy docela slušná psychedelická atmosféra moc nevytrhlo. Docela dobrý scénář (jednoduchý příběh), ale docela překvapivý konec, ale jinak se toho tady skutečně moc neděje, film přes své velmi pomalé tempo, není vzrušující, ani napínavý a spíše nudí, již zmíněná spíše jakási simulace vlakového neštěstí byla opravdu hodně směšná a trapná. Poslední cca půl hodina asi nejlepší. Brilantní Soundtrack (vynikající Nora Orlandi) který se vryje pod kůži byl opravdu velmi efektivní (viz http://www.youtube.com/watch?v=jlrWXGmTxAs -zejména titulní skladba "Soho", vokální verze je snad ještě lepší!). Za ten dávám 1*, tu duhou dávám za skvělý vizuál a stylistiku (v tom všem byl Freda mistr-viz například jeho film "Horrible Dr. Hichcock", kde je i jistá podobnost mezi oběma snímky) a některé obrazové detaily. Film patří tak trochu i mezi mysteriozní filmy a z tohoto soudku bych doporučil spíše "Il dolce corpo di Deborah", "La morte ha fatto l?uovo" nebo Fulciho dokonalost "Una sull?altra". U mě zatím nejslabší Freda. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Christine (Christiane Krüger) zemře při autohavárii, kterou policie nejprve vyšetřuje jako běžnou nehodu, postupně ale získává důkazy o tom, že havárie byla zaviněna jinou osobou a hlavním podezřelým se stává Christinin manžel John Alexander (Klaus Kinski). Celý film lze shrnout jen několika větami: Prachobyčejná detektivka s nezáživně vyprávěným příběhem lehce okořeněná erotikou. Za povšimnutí tu prakticky stojí pouze dvě autonehody, jejichž zpracování vám bezpochyby připomene tvorbu slavného japonského režiséra Ishirô Hondy. Hudbu složila Nora Orlandi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • V Německu byl film z komerčních důvodů propagován jako přepis románu „The Face In The Night“ (1924) od Edgara Wallaceho, ačkoli s knihou neměl nic společného. (ilclassico)
  • Klaus Kinski zpočátku roli odmítl, nechtěl hrát další psychopatickou postavu. Roli přijal až když se přesvědčil, že bude hrát roli oběti. (ilclassico)

Reklama

Reklama