Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává v roce 2036 na výzkumné stanici Minos v těsném sousedství planetky Hermes CP-407. Už delší dobu mají androidé zakázán přístup na Zemi. Přesto dr. Daniel (Klaus Kinski) z příkazu jistých vlivných míst dokončuje na Minosu supertajný projekt tvorby dokonalého androida. Jeho asistentem je Max 404 (Don Opper), jediný exemplář poslední vývojové série robotů. (Hans.)

(více)

Recenze (27)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

♪♫ „Android... nad dobrého androida není...“ ♪♫ Červený trpaslík, série druhá, díl prvý: Kryton. ____ Jenže ani jeden dobrý android nedokáže napravit prázdnotu scénáře a herecké neumnětelství ostatních herců, včetně magora Kinského, u něhož někdo zřejmě považuje bezduchý pohled do kamery za herecký výkon hodný oskara za celoživotní přínos. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak kdyby to mělo nanejvýš 40 minut... Ono to totiž není špatné, ten děj mě docela zaujal, natočené a zahrané mi to přišlo taky docela dobře (dokonce tu hraje i Klaus Kinski), i ten vizuál lodi se mi celkem zamlouval a třeba jako díl Krajních mezí by se mi to líbilo. Jenže takhle to je docela nuda, pořádnou atmosféru nebo napětí to taky nemá, víc jak průměrné dojmy to ve mě taky nezanechalo a znovu to vidět nemusím. Tož asi tak. Slabé 3* ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Blade Runner vyšel o pět měsíců dříve. To jen na připomenutí, kde byla tenkrát laťka sci-fi filmů o androidech. Navzdory lacinnému vzhledu, občas doslova příšernému herectví vedlejších postav a zápletce kterou líní autoři variovali tolikrát, že už nemá čím překvapit, to není vůbec špatný film. Lví podíl na velice slušném dojmu má naprosto přesné herectví Dona Keitha Oppera. Klaus Kinski je tu jen do počtu, i když scéna oběda v zahradě je výborná. Tohle komorní béčko mělo na to stát se kultem, stejně jako příbuzný, ale v mnohém úplně jiný Outland. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Malorozpočtový film u kterého interiér i exteriér vypadá hůř než ve výkladní skříni socialistického obchodu. Ale z nějakého naivního důvodu jsem si Maxe oblíbil. Jako robot touží po polidštění a obdivuje ženy. Je fascinován láskou a sexuálním aktem. Touží být na Zemi a milovat. Jeho dětinské nadšení i nezkažený pohled na svět je v kontrastu se zahořklými a ironickými pozemšťany jakoby nenormální. Opět je tu opakování touhy stvořit nového člověka a to nejlépe ženu. Učit jí novým věcem, políbit a být první, koho uvidí. Být jejím stvořitelem, objevitelem i milencem. Konec je jednoduchý, ale rozesmálo mě to, jak se roboti dokážou rychle učit. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Téměř zapomenutá (u nás neznámá) sci-fi s "šíleným" vědcem Klausem Kinským a uvěřitelně "skutečným" androidem Maxem 404. Ten zde exceluje a věříte mu, že snad opravdu tím androidem je (což vtipně potvrzují i titulky). Film se obešel s velmi malým rozpočtem, což je sice vidět na několika málo exteriérových tricích, ale celkově to filmu spíš prospělo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Don Keith Opper v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama