Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává v roce 2036 na výzkumné stanici Minos v těsném sousedství planetky Hermes CP-407. Už delší dobu mají androidé zakázán přístup na Zemi. Přesto dr. Daniel (Klaus Kinski) z příkazu jistých vlivných míst dokončuje na Minosu supertajný projekt tvorby dokonalého androida. Jeho asistentem je Max 404 (Don Opper), jediný exemplář poslední vývojové série robotů. (Hans.)

(více)

Recenze (27)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako... ono to úplně marné není a to jedno překvapení v závěru jsem fakt nečekal (ale dává to pak větší smysl, oč jde - jen jsem se musel podívat, kdy měl premiéru Blade Runner a kdy přesně tohle a ano, tohle opisovalo). Ty androidí hrátky a rozverná španělská muzika na závěr tomu dodávají taky docela příjemné odlehčení. Jen je takové - vlastně o ničem Dalo se rozehrát víc linií než takováto prostá a v určité části nudná zápletka. Hodně to staví na prostředí, a to je tam takové zvláštně depresivně-vězeňské, což by i patřilo k tématu, že? Ale bratři a sestry na Zemi už čekají na odboj, že? Kam se hrabou druhořadí lidští zlodějíčci a vrazi... Btw, dobrý je fór v závěrečných titulcích, že Max hrál sám sebe. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak kdyby to mělo nanejvýš 40 minut... Ono to totiž není špatné, ten děj mě docela zaujal, natočené a zahrané mi to přišlo taky docela dobře (dokonce tu hraje i Klaus Kinski), i ten vizuál lodi se mi celkem zamlouval a třeba jako díl Krajních mezí by se mi to líbilo. Jenže takhle to je docela nuda, pořádnou atmosféru nebo napětí to taky nemá, víc jak průměrné dojmy to ve mě taky nezanechalo a znovu to vidět nemusím. Tož asi tak. Slabé 3* ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Ono to není na čtyři hvězdy, ale Don Keith Opper jako android Max byl prostě úžasný. Zbytek herců a to včetně Klause Kinského byli jeho výkonem docela dost upozaděni. Jinak je to komorní scifi odehrávající se v pár místnostech s pár vsuvkama na vesmírné "exteriéry" tedy nějaká ta přistávající loď a jeden nebo dva záběry na vesmírnou stanici. Co se mi taky líbilo, byla taková zvláštní atmosféra. Nevím jak bych ji pojmenoval, snad "sterilní". Vím že to nezní příliš pozitivně, nicméně jiné slovo mě nenapadá. Onu sterilitu pak naruší přílet tří uprchlíků. Konec trochu překvapivý byl, a de facto jsem ho nečekal. Pěkné nenáročné scifi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Je hezké sledovat, jak si tvůrci starších a starých sci-fi představovali naši blízkou budoucnost. Zajímavý příspěvek do přihrádky - střet člověka a stroje. Tedy kladné postavy zde v podstatě nejsou, a tak je lepší jen sledovat dění bez fandění. Přestože rozpočet nebyl asi největší, kulisy vesmírné stanice jsou vizuálně příjemné a navíc zde nehrají důležitou roli. Kinski v roli doktora jako vždy výborný. Stolování v zahradě s Maggie má zvláštní náboj podobně jako rozmluva s Cassandrou. Závěrečný zvrat byl příjemným překvapením. ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Téměř zapomenutá (u nás neznámá) sci-fi s "šíleným" vědcem Klausem Kinským a uvěřitelně "skutečným" androidem Maxem 404. Ten zde exceluje a věříte mu, že snad opravdu tím androidem je (což vtipně potvrzují i titulky). Film se obešel s velmi malým rozpočtem, což je sice vidět na několika málo exteriérových tricích, ale celkově to filmu spíš prospělo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Don Keith Opper v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama