Blaue Hand, Die

Creature with the Blue Hand

Horor / Krimi

Západní Německo, 1967, 72 min

Alfred Vohrer

Adaptace románu Edgara Wallace. Tentokrát v barvě - černobílé kousky byly přece jenom o něčem jiném. Die Blaue Hand je z velké části stylizována jako horor, a nikterak špatný. Zajímavé je, že Klaus Kinski zde nehraje ani tak psychopata jako charakterní postavu, která postupně dokazuje, že první pohled může klamat. Hezké je i prostředí blázince a zápletka je, jak jinak, výtečná.(30.7.2006)

Die Blaue Hand je průměrný německý krimi horor. Film jsem viděl pro mě v nepříliš uchu lahodícím původním jazyku ;-). Klaus Kinski zahrál svou dvojroli dobře, zbytek herců neruší, ale ani nijak nevyčnívá. Příběh je příjemně zamotaný. Hudba mě ovšem v akčních pasážích děsně iritovala -6/10.(7.11.2011)

Musím říct, že hned na začátku jsem si nedokázal vůbec představit v barevném provedení starou wallaceovku, protože jsem předtím všechny viděl pouze černobílé. Kdo má rád Klause Kinského tak bude určitě spokojen (jako já). Snaha o vyvolání děsivé atmosféry mi přišla taková matnější, než v ostatních wallaceovkách. To ale neubralo filmu na kvalitě. Rozhodně na svou dobu slušně natočené. Zhlédnuto v původním jazyce.(20.3.2011)

27. detektívka od Edgara Wallaceho má od začiatku slušné tempo, neskôr sa komplikovanými dejovými zvratmi trochu pribrzdí, ale aj tak ide o slušnú krimi s horrorovým nádychom.(7.5.2011)

Creature with the Blue Hand je jedna z mnoha německých adaptací Edgara Wallace, které byly v 60. letech tak oblíbené. V rámci této obrovské série, jde o lehce nadprůměrné dílko vyznačující se barvenou kamerou a dějem velice podobným Tajemnému mnichovi. Jde tedy o spletitou kriminálku, ve které řádí zabijácké monstrum, tentokrát s modrým pařátem. Wallace opět vystavěl velice zamotaný příběh s mnoho postavami a vedlejšími odbočkami. Vohrerovi se ho ale nedaří kočírovat a díky tomu pokulhává nejenom tempo, ale i "horrorová" linie....Škoda potenciál film měl veliký.(3.5.2011)

tajemné vrazdy na anglickém panství...klaus kinski v dvojroli hodného a zlého bratra - podle predlohy edgara wallace(25.1.2003)

Ten úvod bol pomerne komplikovaný, kým sa vykľulo šidlo z vreca. Čiernobiele walaceovky mali väčšie kúzlo, ale ani toto nebolo až také zlé. Klasické tajné chodby, zaujímavo bol riešený aj cvokhaus.(8.5.2011)