Reklama

Reklama

Hyubnyeo : kalui kieok

  • Jižní Korea 협녀 : 칼의 기억 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Psychologické drama o lásce a nenávisti. Paradox boje o moc a lásky až za hrob je popsán na starém příběhu tří přátel, Tří mečů a má epilog v okamžiku, kdy dcera zabíjí své rodiče, původně zrádce Tří mečů. Ke všemu je k pomstě vychována svou matkou. Skoro až zenový příběh.
"Nejlepší věci přicházejí pomalu, aniž by to člověk věděl."
"To co ti způsobuje největší bolest, tě oslabuje, zbav se toho." (PP66)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce, zradě a pomstě z éry, kdy čaj, nepokoje a meče vládly zemi... Hodně povedený akčně-historický snímek, který je ještě lepší, než jsem čekala. Z hereckého obsazení určitě stojí za zmínku Lee Byung-hun, který skvěle vystřihnul jak zamilovaného, usměvavého mladíka, tak i nemilosrdného muže toužícího po moci, který jde za svými cíli i přes mrtvoly. Překvapila i Kim Go-eun, která v Monster hrála přitroublou ségru od vedle a tady se celý film ohání holí a mečem. Vizuálně se na to taky hezky kouká (prostory paláce, bambusový les, slunečnicové pole, hory...). A nej asi byly souboje. I Korejci umí lítací styl Tygra a draka. Kdo je má rád, přijde si na své. Přeloženo. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Už jsem lítací asijský film neviděla roky. A tenhle rozhodně nebyl zklamáním. Překrásné barvy a celá vizuální stránka, bezchybná kamera a příběh o lásce hodný antického dramatu, výborné herecké výkony zejména Byeong-heon Leea. (nebudu na tebe sprostá, ale ráda bych byla, v obsahu se pointa neprozrazuje PP66!!!!) ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má mýma očima dvě velké přednosti, tou první je Byeong-heon Lee, tenhle chlapík disponuje charismatem velkým jako vrata a k tomu má i nádherně podmanivý hlas.. Druhou je naprosto okouzlující vizuální stránka, pochvalu si zaslouží jak interiéry, tak exteriéry, stejně tak i kostýmy a výprava celkově, velmi dobře se mi na to koukalo.. Jen toho létání tam na mě bylo moc, s politováním.. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Mistrně postavené psychologické drama lásky a nenávisti. Paradox boje o moc a lásky až za hrob je popsán na starém příběhu tří přátel, Tří mečů a má epilog v okamžiku, kdy dcera zabijí své rodiče, původně zrádce Tří mečů. Ke všemu je k pomstě vychována svou matkou. Korejcům tleskám až skoro za zenový příběh. "Nejlepší věci přicházejí pomalu, aniž by to člověk věděl." "To co ti způsobuje největší bolest, tě oslabuje, zbav se toho" ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Neboli to Pompeje nad čím som stál s otvorenými ústami. Nechápal som tej vražde. V ďalekej Ázii, kde som neprijal ten slogan odstráň všetky pocity, iba tak prídeš na cestu meča. Vytrpel som si dosť, vojna tu a tam, než by mi dával rady nejaký majster na bambuse. Ale vtedy mi to došlo. Drgli do mňa dvaja páni Jung a Froide. Analyzuj. Skúšam, deriem myseľ, zatínam zuby ale stále som na povrchu. Nechápem prečo to robia. Idú za vykúpením? Prečo to obilie, ten sneh, tá architektúra, tie šaty, ten pohľad, tá rieka a krv, musia byť svedkami devastačnej emočnej roviny, ktorá pri bližšom skúmaní nemôže pred psychológom obstáť. Toto nie je Európa, ktorej rozumiem živelne. Toto je ázijský folklór, duchovenstvo a púť ich mysle a krajov. Vzdialené v nežnosti tichého letu a pohybu. Toto nie je Cassel, ktorý v Trance zvažuje, či sa dotkne tabletu. V Ázii vám nič nezabudnú, idú po Vás do konca svojho plaču v nádeji na spravodlivosť. Neboja sa, i keď by mali ísť tmavou dolinou. Všetko je s nimi. Spoľahnú sa na formu, ktorá halí divákovu myseľ úprimne a šibalsky zároveň. A tak síce hltám všetko čo vidím, chytám si bok, či nie som zranený, rozoberám svoje drahé čaje (Gyokuro), pozerám na spln v akejsi bázni. No skúste posadiť predo mňa tých troch a spýtam sa ich: Prečo? A čokoľvek mi odpovedia, nebudem im veriť ! //kvalitné kino a závan tigra a draka// (videné 26.02.2016,BDrip) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama