Reklama

Reklama

Malé nehody

(festivalový název)
  • USA Little Accidents
Trailer 1

Obsahy(1)

„Malá města jsou mikrokosmem Ameriky," říká scenáristka a režisérka Sara Colangelová. „Pro naši kulturu a dějiny jsou zcela zásadní. Lidé na sebe mnohem více spoléhají, nikdy nezapomeneš, že jsi součástí komunity." Svůj debut zasadila talentovaná autorka do hornického městečka uprostřed Apalačského pohoří, zasaženého tragickým neštěstím. Skličující smutek, jenž před nedávnem zasáhl obyvatele, prohloubí náhlé zmizení dospívajícího chlapce. Jediný přeživší horník Amos, chlapec Owen, kterému v dole zahynul otec, a osamělá Diana, jejíž muž možná za tragédii nese zodpovědnost, jsou postavy spojené sítí bolestných lží a tíživých tajemství. V citlivém a upřímném zamyšlení nad vinou a svědomím excelují Boyd Holbrook, Jacob Lofland a Elizabeth Banksová. Na základě úspěšného stejnojmenného krátkometrážního snímku byla filmařka pozvána k účasti na scenáristickém workshopu pořádaném Sundance institutem, který stál u zrodu jejího prvního celovečerního filmu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (12)

mcb 

všechny recenze uživatele

Malé nehody aneb sbírka všech klišé amerických nezávislých dramat. V podstatě další neroznatelná sociálně-realistická sonda do života v americkém zapadákově, kde se stala tragická událost, stejně jako loňské Ptáče využívá síťového vyprávění v podobě propletených osudů několika postav. Účinku možná dosahující, ale stoprocentně neobjevný snímek midcultového ražení, jdoucí ve stínu nedávných Winter's Bone nebo Out of the Furnace. ()

d.beseda 

všechny recenze uživatele

Snímek popisuje stísněnou atmosféru malého městečka, uzavřené komunity lidí, která se vyrovnává s tragickou důlní nehodou. Zdá se, že hlavní postavou je jediný přeživší dělník, který také jako jediný může v případu svědčit a je pod velkým tlakem okolí, spolupracovníku i odborového předáka. Dramatičtější a zajímavější linie příběhu se však následně začne rozvíjet v rámci skupiny spolužáků, kterých se atmosféra v zapadlém městečku dotýká stejně silně. Překvapil také mimořádně vyzrálý herecký výkon Jacob Lofland, který ztvárnil roli Owena. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Některé nehody jsou velké, některé malé. V tomhle případě je to prostě jen omyl. Jako kdyby si Američané konečně uvědomili, že tu byl neorealismus a teď se ho pokoušejí adaptovat pro moderního diváka v barvě. Nudný film s nudnými postavami, který si o sobě myslí, že bude mít skutečně tíživý dopad. Nemá. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Malé mestečká kdesi v zapadákove sú naozaj taký svet sám pre seba. Čo oceňujem v prvom rade, tak vynikajúco rozobraté charaktery jednotlivých postavičiek a ich vzájomných vzťahov. Potešila ma aj atmosféra - dusivá, ťaživá a tak zvláštne melancholicko-clivá. Niečo pre introvertov. Tí ostatní čo ja viem, asi z nej moc nadšení nebudú. Záver ma však nemilo prekvapil, takže hviezda dole. Skončilo to tak nemastne-neslane a práve v tom najlepšom. Čiže v snímku sa dozvieme o príčinách udalostí a jednotlivých charakteroch, ale ohľadom dôsledkov konania postáv už divák nedostane žiadnu odpoveď. Škoda. Ale aj tak slušný nadpriemer. 80/100 ()

Marky__ 

všechny recenze uživatele

tíživé drama o nehodách, možná spíše tragédiích, herci skvělí, především hlavní mladá postava Jacob Lofland, Holbrooka zbožňuji už nějakou tu chvíli a tady stejně tak, jediné, co bych vytkla, to je ale hodně subjektivní, že sice jsem poměrně zdatný angličtinář, tak v originále jim všem nebylo vůbec rozumět, hlavně teda Holbrookovi, jestli to jako bylo nářečí toho kraje nevím, ale mumlali hrozně, jinak ale rozhodně povedené drama.4* ()

Galerie (10)

Související novinky

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

49. MFF KV – záblesky ze soutěžních sekcí

05.06.2014

Po tiskové konferenci zaplavily web MFF KV v intervalu pouhých pár minut dlouho očekávané programové zprávy. Hlavní festivalový program přinese sedm světových a pět mezinárodních premiér. O… (více)

Reklama

Reklama