Reklama

Reklama

Otevřená rána

  • Česko V předpeklí (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Přestože jsou odsouzeni k smrti za zradu, dokáží v sobě najít morální sílu postavit se zrůdnému nacistickému nepříteli. Dva američtí vojáci jsou odsouzeni k smrti za zločiny spáchané za 2. světové války. Před vykonáním trestu ale skončí celý oddíl spojenců v nacistické pasti. Jedinými, kteří přežijí, jsou mladý poručík a oba odsouzenci. Jejich cynismus a snaha dávat ruce pryč od problémů okolního světa vezmou za své ve chvíli, kdy na vlastní kůži poznají pocity lidí, utlačovaných dlouhá léta fašisty. Desátník Haskins (KLAUS KINSKI) a voják Grayson (RAY SAUNDERS) berou spravedlnost do vlastních rukou a jedna z mnoha mikroválek, které společně dokázaly zvrátit běh moderních dějin, může začít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

melipa 

všechny recenze uživatele

Při tomto filmu, začínajícím citací bible a končícím citací J. F. Kennedyho, jsem několikrát přemýšlel, jestli je to vůbec myšleno vážně, a smál jsem se od začátku až do konce, přestože to asi nebylo záměrem. Co Vám může tento film může nabídnout jsou ty nejtrapnější klišé, láska, akce, smrt, a několik upocených a špinavých ksichtů hlavních hrdinů, kteří dokáží bez nabití zlikvidovat celou německou jednotku, a po zásahu tankovou střelou do ramene bojují dále. Jak řekl po projekci můj kamarád: "kdyby ten film byl ještě o 10minut delší, tak ti 3 vojáci zlikvidují celou německou armádu až do německa" ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Opět jen sotva průměrná válečná taliánština s velice nepravděpodobným a zkresleným příběhem a především se značně přehnaným a za vlasy přitaženým koncem..Z toho jsem už opravdu vyrostl:-) Tři vojáčci původně odsouzeni k trestu smrti za zradu bránící se však do poslední možné chvíle ve své vlastní malé mikroválce proti značné přesile Němců ..Kinski se samopalem jak Arnie za mlada, ale o dvacet let později..Příběh černošského herce (Ray Saunders) a vůbec jeho setkání s tím mladým klukem ve městě mi značně připomínal konec velkého Bernarda O'Reillyho (Charles Bronson) z filmu Sedm statečných..Jinak film má několik přijatelných scén, opět pár mileneckých zážitků, a to mezi Kinským a zde Betsy Bell (Daniela), především však má i dost hluchých míst..Ale, jak se říká, proti gustu žádný dišputát.. Klaus Kinski v tomto filmu měl daleko větší prostor než v jiném opět od vydavatelství Řiťka video s.r.o., "5 pekelných mužů", dokázal ho využít, ale to bylo tak v tomto filmu asi všechno..Navíc měl snímek podle mého i katastrofální český překlad... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Začiatok, keď sa snažia vojnových zločincov potrestať, určite navnadil. Neskôr to potom skĺzava do priemeru, ktorý oživuje až záverečná vojnová akcia. Kinski je do negatívnych i takýchto rozporuplných postáv súci herec, ale nechať jeho postavu drsného vojaka plakať, lebo mal pokazené detstvo - to bolo na trochu smiech. Rovnako aj to, ako sa talianska neskonale teší a robí celodedinský bašavel, keď k nim zavíta trojica amerických vojakov (!) a myslí si, že sú zachranení. Spracovanie čistý priemer. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Italský válečný snímek s možná pravděpodobným námětem, ale poněkud nereálným průběhem. Natočen však není špatně byť místy krapet krkolomně. Válečné scény jsou drsné a výpravou daleko lepší, než jsou ty mnohé současné. Italové se svojí minulostí nemají co se týče války na růžích ustláno a tak jim nezbývá, než točit příběhy z války o Američanech a jejich činech. Tento není vyjímkou a s ohledem na svou dobu se může klidně zařadit mezi ty ostatní. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv natočili tento válečný film Italové, je to prozatím z jejich produkce to nejlepší,co jsem zatím viděla. Námět, ano, námět podobný zde byl již několikrát, ale přítomnost KLAUSE KINSKÉHO z něj dělá velmi zajímavou podívanou. Znovu si uvědomuji, jak velké charisma tento herec měl. Děj nebudu prozrazovat, jenom povím, že závěrečných asi 25 min. stojí za všechny prachy. Tak nádherné německé tanky TIGRY, které se připravují na zdrcující útok jsem viděla naposled pouze v "Bitvě v Ardenách." Ve většině filmů, to byly ubohé makety. Víte, jako dítě si je pamatuji. Byly to tanky ta vysoké, že jste si mohli s velitelem tohoto tanku ( z okna 1.patra domu) podat ruce. A tato hrůza se valila na malé městečko v Itálii ke konci války. Palebná síla těchto obrů byla zdrcující... Klidně bych dala i 4*, ale některé scény byly málo dotažené a velmi zdlouhavé, což filmu (dle mého názoru) uškodilo. Takže jen 3*. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama