Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradiční uspořádání lidské společnosti je v ohrožení! Ženská armáda krásné Su-Muru (Shirley Eaton) se chystá k likvidaci všech vysoce postavených mužů a ovládnutí světa ženami. Když západní zpravodajské služby zjistí, že život sinonesijského prezidenta Boonga (Klaus Kinski) je v ohrožení, vyšle do akce dva své nejlepší muže, agenty Tommyho Cartera (Frankie Avalon) a Nicka Westa (představitel legendárního Jerryho Cottona George Nader). Oba pánové pojmou infiltraci su-murských bojovnic po svém… (dopitak)

(více)

Recenze (3)

Isard 

všechny recenze uživatele

Mám rád eurospy filmy a tenhle se řadí mezi moje nejoblíbenější. Ironií je, že vlastně nejde zase tak moc o „euro“, protože se na něm významně podíleli Shaw Brothers. Což je okamžitě vidět – ačkoli neschází obvyklé kulisy nočních klubů a hotelů, velká část děje se odehrává v ulicích Hongkongu a jeho „okolí“. Příběh není špatný, asi protože je vlastně vcelku jednoduchý. Kromě dostatečného rozpočtu mu prosívá i herecký ansámbl – Nader je solidní agent, trousí vtípky a v akci se neztratí, Frankie Avalon mu naštěstí moc nepřekáží a v podstatě sleduje vlastní příběhovou linku, Klaus Kinski mě překvapil, každá scéna s ním je ryze komediální a Shirley Eaton se na svou roli skvěle hodila. Právě Sumuru a její armáda je velkým plus filmu – nejen, že se na ně pěkně dívá, ale ze všech možných eurospy padoušských organizací patří ta její mezi ty nejzajímavější (plus, pokud herečka s křestním jménem Ursula, hraje postavu jménem Erna…kruh se uzavírá). ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že ani samotní herci nebrali tento film tak vážne a občas ich hlášky pôsobia až ako paródia, no to je asi jediné pozitívum. Dej je na úrovni pornofilmu, stačilo by len viac odhaliť bojovníčky a aby viac používali iné zbrane než tie strelné. Akčné scény sú na tom podobne a tie bojovníčky oblečené v štýle detviancov vyzerajú s pištoľami v ruke viac vtipne ako nebezpečne. Nader sa na úlohy agentov hodil výborne a tu mu niet čo vytknúť, narozdiel od Avalona, ktorý sa do takejto úlohy hodí ako slon do akvária. Navyše tá jeho postava tu bola úplne zbytočná, ako sidekick nefunguje ani náhodou, len sa motá okolo hlavného hrdinu. Jedinou príčinou jeho účinkovania tu musela byť jeho vtedajšia popularita, nič viac. A Klaus Kinski tu bol na pár sekúnd, takže nemal možnosť nič predviesť. Blbina na jedno pozretie. 30% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

To je hadrák, pane. Ten neublíží, ten leští! Tvorba Saxe Rohmera neublíží, ale naštve! Možná je to jen zoufalou adaptací, protože ve filmu máte často pocit, že někdo blbě stříhnul a něco v ději chybí, vůbec bych se ale nedivil, kdyby to bylo schválně. Sumuru je děsná ptákovina bez nápadu, na kterou se dá koukat snad jedině ze dvou důvodů: páni si přijdou na své díky armádě opravdu vybraných bojovnic, dámy pak mají k dispozici urostlá těla Frankie Avalona a charismatického "Západoněmce" Jerry Nadera Cottona. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama