Reklama

Reklama

Ich ríša. Jeho kráľovstvo. Veľkolepé prerozprávanie Nového zákona sleduje putovanie Božieho syna Ježiša Krista a jeho učeníkov, od panenského počatia panny Márie, Ježišových prvých zázrakov a získavania tisícky nasledovníkov, až po Spasiteľovo ukrižovanie, zmŕtvychvstanie a založenie kresťanskej cirkvi Pavlom z Tarsu... Celovečerný film Son of God (2014) vznikol s použitím materiálu nakrúteného pre vysoko oceňovaný desaťdielny televízny seriál The Bible (2013), desaťhodinový hraný dokument o stvorení sveta podľa biblických príbehov zo Starého a Nového zákona, ktorý pre History Channel režírovali Christopher Spencer, Crispin Reece a Tony Mitchell. Biblické a historické postavy v oboch dielach stvárnili rovnakí herci, pričom v postave Krista vyniká sugestívny a charizmatický portugalský herec Diogo Morgado. (TV JOJ)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (42)

corpsy 

všechny recenze uživatele

TV spracovanie života Ježiša Krista zo seriálu BIBLIA, ktoré bolo pre kiná ( a kvôli peniažkom ) zostrihané do celovečernej podoby. S nejakým tým občas iným prepisom scén a situácií, čo nie je až taký problém. Ide o to, že je to väčšinou patetické a pre ateistov zase len dôvod neveriť, pretože ide len o riekanku v obrazoch. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Moderně zpracovaný příběh o Ježíškovi, který se nikdy nestal, nebo se přinejmenším stal trošku jinak. A tím trošku myslím hodně. Dokonce tak hodně jinak, že by nám nakonec zřejmě vznikl jiný příběh. A kdoví, jestli by tam byl vůbec Ježíšek, ba dokonce by v něm figuroval Bůh. Seriál o Bibli jsem neviděl, protože je na můj vkus příliš dlouhý. Nejčtenější knihu světa Bibli mám již pár let rozečtenou, ale jsem stále ve Starém zákonu, někde ve třetině knihy, takže to než Bůh bezkontaktně obtěžká Pannu Marii (dodnes nevím, jak to udělal) mám teprve před sebou. Celkově očekávám, že mě v četbě ta záživnější část teprve čeká. Na tomto snímku je rozhodně nejlepší hudba. Věřím, že ta by označení božská klidně snesla. Dělá z nezáživných scén scény působivé a celkově razantně zvyšuje kvalitu snímku. Respektive skrývá jeho nedostatky. Nejvíce mi na snímku vadilo obsazení, protože sympaťáků tam tedy nebylo mnoho. Jinak je samozřejmě hrozně fajn vědět, proč se slaví ten a ten křesťanský svátek, takže bez ohledu na pravdivost tehdejších událostí je film rozhodně přínosný. Na můj vkus tedy místy tlačí na pilu až moc a svoji víru divákům vnucuje, ale asi je to tak správné. Celkově film nehodnotím vysoko, ale odpad by byl asi příliš kruté hodnocení a já neplánuji skončit v pekle. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Prostě film o Ježíšovi. Je to převyprávění Nového zákona se špetkou toho Starého zákona v úvodu. "Son of God" je nudný, je to dogmatické, není to ani trochu kontroverzní, je to patetické a prázdné. Tohle je film pro ty, kdo neví, co se v bibli píše, ale jsou líní si ji skutečně přečíst. Raději se podívají na tohle, protože je to celkem ucházející výcuc toho důležitého, co se Ježíšovi stalo. Bez emocí sice, ale aspoň informační základ zde je. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale co kurva blbnete? Vždyť je to boží!!! Nebo tak dobře není, ale to je fuck. Místy mě ta demagogie i docela bavila. Nicméně musím konstatovat, že na to aby tvůrci natočili přesvědčivější otrocky pojatý biblický příběh, tak by k tomu potřebovali lepší a přesvědčivější fanatický služebníky boží (rozuměj herce) než tu bandu žebráckých ochotníků kterou pravděpodobně schrastili před nejbližším pracákem...Prej, že Gibson se může z umučením krista zahrabat...Tak to mě teda upřímně pobavilo. Fakt že jo.20% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Koľkáty krát už ? Absolútne zbytočný počin pre každého okrem tých, čo ešte nevideli nijaké spracovanie Ježišovho života a tých, čo chcú vidieť všetky. Mimoriadne popisná a umelecky nenápaditá adaptácia Nového zákona, ktorá je navyše iba trochu prestrihanou druhou polovicou televízneho seriálu BIBLIA (ktorého prvá polovica, venovaná potenciálne vďačnejšiemu Starému zákonu, dopadla púrekvapivo neskonale horšie). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ide o prvý kresťanský film, ktorý vyšiel pod spoločnosťou 20th Century Fox. (westerns)
  • Diogo Morgado si zahrál hlavní roli Ježíše rovněž pod taktovou režiséra Christopera Spencera také v seriálu The Bible (od r. 2013). (daviDyk)
  • Tento film je vytvorený z epizód mini-série s názvom The Bible (2013). (westerns)

Související novinky

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

Televizní Ježíš vstane z mrtvých na plátnech kin

27.11.2013

Můžete za tím vidět snahu tvůrců vytěžit ještě pár dolarů z už tak úspěšného projektu. Ale možná jde jen o to, aby bylo slovo Boží zprostředkováno dalším divákům. Ehm. Tak nebo tak, stanice History… (více)

Reklama

Reklama