Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1984 byli Amanda a Dawson spolužáci na střední škole. Pocházeli z odlišných sociálních poměrů, navzdory tomu mezi nimi vznikla přímo osudová láska. Měšťacká společnost jim jí nedopřála. Zklamaná Amanda odešla studovat na vysokou školu a Dawsona po tragické autonehodě zavřeli do vězení. Neviděli se celé čtvrtstoletí, dokud se nesetkali na pohřbu společného přítele Tucka, který jim poskytl útočiště v době, kdy museli svou lásku tajit. Ani jeden z nich nežil život, jaký si vysnil ... a ani jeden z nich nezapomněl na první lásku, která je navždy změnila. Všechny krásné i bolestivé vzpomínky najednou ožijí a bývalí milenci mají před sebou společný víkend. Příležitost změnit dosavadní život je na dosah ruky, ale ... je to ještě možné? Je možné přepsat minulost? A je láska opravdu to nejcennější, co může člověk darovat? (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (172)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $26,766,213Tržby Celosvetovo $35,926,213Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,327,010 //počet predaných kusov 92,859Tržby za predaj DVD v USA $7,753,748 //počet predaných kusov 412,462║ taká už klasika z pera Nicholasa Sparksa, ktorá má čo príbehovo ponúknuť, má to zvraty, dramatickosť a iskru, nie je to len umelý romantický slaďák, len je škoda že tieto príbehy nesfilmováva niekto zručnejší, určite by sa z toho dalo viac vyžmýkať, takto to zas len ostalo v rámci už takej zvyklej filmovej etapy u priemeru /55%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tolik jsem potřebovala už nějaký sladký filmový zákusek, že jsem šla hned za Sparksem, kde je to jasné, ale zase né tolik, jak by jste si mysleli. Dramédii to dokonale splnilo a Dawson je můj nový objev nebo jsem si ho nikde nevšimla. Tohle není pohádka pro tvrďáky, ale pro romantiky, kteří ten hnusnej svět kolem potřebují občas prosladit něčím takovým jako je film Co s láskou. No řekněte, co s láskou, která je někdy tak vzdálená, neuskutečnitelná..............to už se přibližuje malinko k reálu nebo se mýlím? ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Sparks vždy doručí. Osudovou lásku vidí za každým kanálem, zamilovaní se setkávají výhradně na kýčovitých místech, lidi dělí na hodné a zlé, pro větší prožitek musí zemřít dítě a každý druhý tam ze sebe sype životní moudra na počkání. Dvě časové osy vyprávění alespoň dávají pocit, že se jedná o něco nadprůměrného, i když předvídatelnost je ve zlomových momentech až komická. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Romantika jak trám. Naprosto rutinní, která nabízí divákovi zhruba vše, co si od tohoto žánru slibuje, a ničím ho nepřekvapí. I když to bych vlastně filmu křivdil, protože konec v celé jeho podobě jsem, přiznávám, nečekal (nejdřív v docela kladném, pak čistě v záporném slova smyslu- totiž to, co přišlo se synovým telefonátem, mě strašně nechtěně rozesmálo aneb pan Dokonalý opravdu se vším všudy). Jo a co se týče castingu, tak zatímco starší Amanda se na svoji mladší verzi docela i podobala, v případě Dawsona to byli dva dost odlišní chlápci. Celkově to vidím na slabší průměr. „Řekneš mi ještě něco jiného?“ – „Můj bratranec si myslí, že ses se mnou posledně snažila mluvit.“ – „Snažila.“ – „Prý jsem to zvoral.“ – „To jo. Ty neumíš moc flirtovat, co?“ – „Asi ne.“ – „A co s tím budeš dělat?“ ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Asi každý občas máme chvilku, kdy potřebujeme vědět, že všechno bude dobré, že dva spolu mohou žít šťastně až do smrti. Právě v takový moment jsem sáhla po "záruce" limonádově sladké romantiky Nicholase Sparkse. Bohužel mi nikdo neřekl, že tady se happy endu nedočkám. Best of me je pravděpodobně snaha o druhý Notebook - je pravda, že v jeho šlápějích kráčí vcelku věrně. Totožná atmosféra, podobné prostředí, osudová láska a konec, který v diváku zanechá hořko sladkou pachuť. Přidejte k tomu špatné herce (starší Amandě a Dawsonovi jsem nevěřila ani slovo, její zármutek působil směšně, jejich láska nevěrohodně), hloupé vyvrcholení, nevydařenou dějovou linii v přítomnosti (kterou jakoby někdo vystřihl z jiného filmu) a vznikne právě Best of me. Zmršený potenciál a strašná škoda, protože Liana a Luke Bracey mě bavili víc, než Rachel McAdams a Ryan Gosling. Nebýt tedy trapných scén s Michelle Monaghan a Jamesem Marsdenem, tak dám bez váhání pět hvězd. Co tomuhle filmu nemůžu upřít je spotřeba kapesníků. Pláču nad tím, jak to pokazili :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Místy je to až příliš hloupé a naivní, leč stále je to zručně odrežírovaný romantický kousek se sympatickou dvojicí a to v obou věkových formách. A přitom to není vůbec provařené ani ve svém žánru, takže rozhodně doporučuji. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Každý kto má pozná, vie že romantické filmy vôbec nevyhľadávam. Zastávam názor, že sú cielené skôr pre ženské publikum. Po tomto filme som siahol len preto, že si chcem oddýchnuť od všetkých horrorov a krvákov, a aj sa mi momentálne hodí k mojej citovej situácii. K filmu: Nebudem sa tu hrať na nejakého kritika, keďže týmto filmom nerozumiem. Napíšem len, že mne sa to páčilo, vtiahlo ma to do deja, súcitil som s hlavnými hrdinami, páčila sa mi hudba, kamera, na Michelle Monaghan je radosť pozerať. A ten koniec, ten ma odrovnal. Ak by som sa nehanbil, tak napíšem že aj slzička vyšla :-) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Takový je prostě Nicholas Sparks. Buď to berme, nebo se vyhněme zatraceně velkým obloukem. Dědula nejprve vyprázdní pušku do auta gaunerů, aby za pár okamžiků držel v ruce kytici rudých růží a vyprávěl o lásce k zesnulé ženě. Když jde do tuhého, vymyslí Sparks neskutečnou pytlovinu (závěr u železničního přejezdu a vzápětí tu s „šokujícím“ odhalením). Dospělé verze pronášejí zásadní věty o lásce a obětování. To je prostě Sparks. Ona a on. Ona z dobře situované rodiny, chystajíc se na práva. On o vysoké škole neuvažuje, ač by rád, jeho rodina je však postrachem okolí. Fušuje do drog a moc nechápe, proč synáček furt listuje v knihách. On je trochu nesmělý, nicméně nevadí, když jednou otěže převezme ona. Láska jako trám. U jezera, na zahradě, na střeše domu, na věži, v dešti, prostě všude. Jak to s ní dopadne, se dozvíme později. Začneme totiž rozplétat dvě časové linie. Jednu ze studentských let, druhou ze současnosti, kdy se oba dlouhé roky odloučení milenci sejdou u vypořádání závěti právě onoho děduly s kyticí. Postavy zasněně hledí do krajiny, sedí na houpačkách, polehávají v rozkvetlých zahradách, jsou dokonale upravené a zabalené v teplých barvách. Prostě dělají vše, co by rádo dělalo 95% náctiletých, ale nikdy se jim to nepoštěstí. Sparks vše tapetuje neuvěřitelným kýčem, který se nicméně dá snést. Tedy bez závěrečných zhruba pětadvaceti minut, kdy už to nedají ani ty nejuslzenější a nejnaivnější povahy. Prostě celé je to průhledné, jako když Jarda Jágr tvrdí, že reprezentační dres přes hlavu už nikdy nepřetáhne. A my pochopíme, že sledujeme jen dobře obsazenou (dámy Michelle Monaghan a Liana Liberato vypadají dobře, James Marsden mě vždycky bavil a Australan Luke Bracey je kombinací Heathe Ledgera, Paľa Habery a Josepha Gordon-Levitta) a slušně zaplacenou adaptaci pásové červené knihovny. A režírující Michael Hoffman (Báječný den) se nikdy neprodere ani do druhé filmové ligy. Ale abych to upřesnil, zklamaný nejsem, mám, co jsem čekal, jen velká škoda mizerných, předvídatelných a pitomých posledních minut. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ako všetko, v čom má prsty ultra mega presladený cukríček Nicholas Sparks. Toto nemôže napísať normálny chlap, neexistuje. Ten príbeh to je fakt niečo hrozné, červená knižnica je proti tomu drsný luxus z inej galaxie. Tak hrozne presladené, že Pilcherová je oproti tomu Votrelec. Na hranici odpadu a to fakt neviem za čo tá hviezda. Nemám síl komentovať, idem si rozlepiť ústa. 10/100 ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Uff ... emočně vyčerpaná! Ano, absolutně to splňuje, vlastně převršuje, vše, co jsem od filmu očekávala!!!!! Takhle moc jsem nebrečela ani nepamatuju .. Velké spokojení a nadšení! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja by som strašne chcela vedieť, čo na Sparksove nové knihy hovorí jeho manželka, keď ich dopíše. Mne on totiž príde, že sám seba vykráda. Film sa pozeral v pohode, príbeh tak nejak predvídateľný, hudba dobrá .... herecké výkony nevyrovnané. Niektoré repliky boli fakt výborné ... aj napísané a aj zahraté, ale niektoré som hercom absolútne neverila. Jasné, že mi slza vypadla, však nie som zo železa a nech nežeriem dávam tri hviezdy ... ale ... Braceyovi veru mohli umyť vlasy. 2,5* ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Lepšia sparksovka (lepšia ako MILÝ JOHN aj NAJDLHŠIA JAZDA). Zaujímavá je tým, že príbeh aj napriek svojej romantickosti sa s ničím nepára a dáva hrdinom zabrať. Niekomu to možno príde ako citové žmýkanie, ale mne sa to páčilo a fungovalo to na mňa, vrátane gangsterskej línie. Je pravda, že finálny dovetok (o rok neskôr) ako pre debilov, ma fakt vytočil (a trochu znážil IQ celého filmu), ale inak ide o nadpriemerný romantický film... ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem k romantickým snímkům poměrně shovívavá, mám tento žánr ráda, tohle se tvůrcům vymklo. V konečném důsledku mi scénář přišel totálně ulítlý. Škoda. ()

heyda odpad!

všechny recenze uživatele

Výborný Gerald McRaney ve vedlejší roli, ale jinak klišé nad klišé. Jak kdyby někdo dohromady poskládal několik (pod)průměrných romantických filmů a slepil to v jednu dvouhodinovou slátaninu. Naštěstí je to aspoň kvalitně natočený, jinak propadák. Trapný příběh, špatně zvolení herci v hlavních rolích, zbytečně dlouhá stopáž a konec tomu uštědřil definitivní K.O. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5 Zaváňa to klišé, červenou knižnicou, banalitou, Daniel Steelovou a podobnými delikateskami, ale tá romantická linka sa staréme drsnému Jojineckovi páčila, takže spokojnosť:) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Romantický film ve kterém není nic špatně ale naopak. Příběh vás dostane hluboko k prožití lásky, a nepříjemnostem v životě a když už to za mládi nevyšlo najde se vždycky cesta k poslednímu shledáni ke vzpomínkám a nečekanému obratu. Herci kteří ztvárnili o ne mladé tváře jsou výborné a jsem totálně spokojeny z jejich výkonem. Malo město které vám dá suprový příběh úžasný soundtrack skvělé herecké obsazení a nesmí chybět smutny ale i krásny konec. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Celý dvě hodiny mi utekly jako voda. Není to první film s námětem od Nicholase Sparkse, co se mi líbil. Ale troufám si říct, že je zatím nejlepší. Knižní předlohu jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat. Film mě ale dostal všema deseti. A to hlavně skvělou hudbou a výborným hereckým obsazením. Líbilo se mi i to napětí v ději a nejistota konce filmu. A ten konec mě hrozně moc dojal, že i na slzy došlo. 100%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Roztomile rozjetý slaďák totálně zazdilo klišovité a hlavně děsně nereálně vykonstruované zakončení. To mě nasralo tak, že musím jednu hvězdu srazit. Vizuálně je to hezké, pro všemožné západy slunce a barevné zahrady mám slabost. Problém podobných filmů bývá dvojí obsazení hlavních postav (mladší/starší verze), kdy jedna verze jednoduše totálně zastíní tu druhou, což se stalo i u The Best of Me. Zatímco dvojice Liana Liberato/Luke Bracey vážně neměla chybu a chemie zafungovala skvěle, u Michelle Monaghan a Jamese Marsdena to dost drhlo. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Další slaďák z dílny spisovatele romantických příběhů, Nicholase Sparkse, který ale zase ničím novým nenadchl. 69% (with J.) ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Ok, je to film plný toho nejklasičtějšího klišé, romantika přes kopírák, kdy není lásce přáno v mládí, ale ani opakovaně při opětovném setkání po mnoha letech. Taková ta klasika z hollywoodu, která sice neurazí, ale ani nezanechá hlubší emoční brázdu, natož ten jedinečný pocit motýlů v břiše, který se dostaví tak jednou za 500 filmů... Každopádně, co mi bude bzučet v hlavně zřejmě do konce života, je úryvek ze samotného závěru: "Miluji kým jsem, když jsem s tebou..." ()

Reklama

Reklama