Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Americký remake francouzského seriálu Znovuzrozeni (2012). Produkce představuje osudy obyvatel malého městečka, ve kterém se náhle objeví již dávno mrtví lidé, kteří se snaží navrátit do normálního života. (LIVINGDEAD)

Recenze (15)

maddy 

všechny recenze uživatele

Returned also known as francúzsky Les Revenants pre tých pomalších. Američanom opäť nestačia titulky a tak si museli natočiť vlastnú verziu úspešného seriálu. A natočili ju síce úplne rovnako a len s minimom, prevažne kozmetických, zmien, no pritom o niekoľko úrovni slabšie. Les Revenants patrí k jedným z mojich najobľúbenejších mystery seriálom, zbožňujem na ňom (uznávam, že občas až príliš veľkú) neurčitosť, nie je nijako doslovný a diváka necháva takmer po celú dobu tápať. Americká verzia tak trpí neduhom množstva remakov (hlavne tých ktoré poznáme z Ázie) a podobná neurčitosť pri ktorej je potrebné zapojiť šedú kôru je pravdepodobne pre amerického diváka prekážkou. Returned tak je od začiatku príliš doslovný, vidieť to je už v úvode pri havárii autobusu. Tam kde Les Revenants postupne odhaľovali čo sa vlastne deje na to ide Returned ako pri čítaní návodu: najprv ozrejmujúci titulok „pred 4 rokmi“, aby každý pochopil, že teraz sleduje to čo už bolo; bum nehoda; následne ozrejmujúci titulok „súčasnosť“ aby všetci pochopili, že to sa už z útesu škriabe „mŕtva“ Camille a hneď na to musí v úvodnej epizóde asi šesť krát zopakovať aké to je celé divné, divné a ešte raz divné a hľadať akékoľvek vysvetlenie typu, že si nič nepamätá ako keby bola v kóme a podobne. Navyše sa vytratilo aj to najhlavnejšie a to je vynikajúca atmosféra ktorou disponovali Les Revenants a ktorá bola najväčšou devízou seriálu. V americkom podaní je to celé akési sterilné, bez života, paradoxne to napriek vyššiemu rozpočtu nemá taký štýlový vizuál (viď scéna s motýľmi vo francúzskom podaní) a nevydaril sa ani casting, kde to odnáša hlavne postava chlapca Victora, ktorý pôsobí skôr rozkošne namiesto toho aby budil ostražitosť. To mystérium okolo odľahlého mestečka kde si na úpätí hôr je stále zaujímavé, ale osobne nemám dôvod pozerať druhý krát na takmer na chlp to isté akurát v horšom podaní. Úvodná dvojica epizód mi úplne stačila, zvedavý budem možno, ale skutočne iba možno na samotné finále sezóny, či sa odkloní od francúzskeho predobrazu a ponúkne uzatvorenie/jednoznačné vysvetlenie alebo nie. ÚVODNÉ DVE EPIZÓDY: 2,5* (5/10) – stále pozerateľné, ale oproti vynikajúcemu francúzskemu predobrazu nijako zvlášť pútavé. Ako veľký fanúšik Les Revenants by som však pri ďalšom sledovaní musel ísť s najväčšou pravdepodobnosťou ešte o (pol)bod nižšie. ()

Nowasek22 

všechny recenze uživatele

Musím bohužel souhlasit s kolegy přede mnou. Sice jsem nejprve začal tímto remakem, posléze jsem si ale uvědomil, že přeci nemůže být lepší jak francouzský originál a tak jsem se po třech viděných dílech pustil do Les Revenants. Výsledek mě překvapil neskutečně. Počáteční nadšení z The Returned hodně rychle opadlo, když jsem zjistil, že je to pouze čistá kopie francouzského předchůdce. O to hůř, že této kopii chybí velký smysl pro detail, který Les Revenants zdobí po celou tu dobu sledování, o atmosféře nemluvě. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Prvý seriál zo žánru horror, ktorý som kedy videl. Od prvého dielu sa začínajú do malého mestečka vracať ludia, ktorí boli už niekolko rokov mrtvy. Postupne sa osudy ludí začínajú spájať a navrátilci sa snažia vrátiť do normálneho života, čo je ale velmi ťažké, keďže ich ludia považujú za mrtvych. A tak začínajú problémy atd. Na tomto seriále ma ani tak nezaujal dej ako taký, ale hlavne nádherné prostredie malomesta v USA. Jeden bar, v ktorom sa ludia stretávajú ,každý pozná každého a všetci si navzájom pomáhajú. Samozrejme, že keď je seriál z USA, tak tvorcovia nemali problém nechať tam sexovať 12 ročné dievčatko, ale tak u nich je to normálne takže no problem. Seriál je taktiež plný neočakávaných zvratov a rozuzlení a preto sa teším na druhú sériu napriek tomu, že väčšina ludí tu seriál odpísala. + nádherné prostredie malomesta v USA + herečka z The Thing + Tonyho parádny truck ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě zde relativně vysoké hodnocení... Údajně je to naprosto totéž, jako 3 roky starý (fakt asi nikdy nepochopím potřebu američanů přetočit něco co ještě ani nevychladlo) francouzský seriál... Originál jsem neviděl, ale pro jeho vysoké hodnocení to napravím, protože tady je něco hodně špatně... Absolvoval jsem všech 5 existujících epizod a vážně se začínám příšerně nudit… Seriály jako „Ressurection a 4400" mam rád, ale tady je to neskutečně utahané až je to k nevydržení!! Předpokládám, že se tvůrci snaží vybudovat nějakou atmosféru a stavět na ni (což podle mnohých fungovalo u francouzského originálu) ale tady absolutně nefunguje a ani nevím proč… Snad stupidním chováním některých (většiny) postav?!?! Najdu cizí děcko téměř v noci na ulici, tak co... nechám si ho!! On se zabil a teď se vrátil? To mě nezajímá, proč tady jsou ty kamery?! A spousta a spousta dalších drobných nesmyslů, které by u seriálů ani nevadily, kdyby jich nebylo tak strašně moc!! A k tomu ta neskutečná utahanost s nulovou atmosférou... Ještě se podívám na E06 ale pokud se to nějak nepohne z místa, tak jdu od toho… 31% (francouzský originál si už stahuju...) ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Mne zaujala americká verze víc než mateřská předloha, zejména díky nesrovnatelně příjemnějšímu hereckému obsazení. Ale v podstatě obojí zbytečně rozvláčné, dvakrát atmosférické ani hororové to také není. Max. jedno podívání a sbohem. Ovšem celkově vzato, kdo neviděl, o nic nepřišel. Francouzská verze je pro mě nesledovatelná, má naprosto ohavné herecké obsazení. U mne jednoznačně vítězí Resurrection, tady poslanė tzv. do kytek. Člověk nesmí dát na recenze :) ()

Galerie (106)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama