Reklama

Reklama

Der schwarze Abt

  • USA The Black Abbot
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

V ruinách bývalého opatství Fossoway má být ukrytý legendární poklad rodiny Chelfordových. Ten je terčem zájmu hned několika lidí. Povídá se, že poklad stráží starý duch, „Černý opat“, který zájemce o něj nemilosrdně vraždí. Když se objeví první mrtvola, na Scotland Yard čeká nový případ. (ilclassico)

Recenze (12)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slabší průměr...tahle wallaceovka. Slibný název přináší příběh připomínající v první polovině sentimentální telenovely. Ona chce jeho, on chce ji, jeho nechce, ale on by ji chtěl.... Hezký začátek - hrad, opatství, noc, mlha, muž, černý opat, dýka v zádech... Jenže pak se začne děj tak nějak všelijak proplétat, až by se v něm jeden ztratil. Nejlepší je tak závěrečná čtvrtina, kdy většina postav sestoupí do podzemního labyrintu. Zdá se, že bájný zlatý poklad je nadosah, ovšem není jisté, kolik postav ještě musí zemřít. Tenhle snímek si doslova říkal o horrorové zpracování v duchu černých, gotických románů, leč úsilí tvůrců zůstalo tentokrát jen na polovině cesty, ani ne. Výborná hudba, slušná kamera, ale chybějící napětí i humor (jediný E.Arent je více vážný, než vtipný, a tak se divák možná s bídou uchechtne) dělají ze snímku obyčejnou detektivku. Alespoň že na podzemí došlo... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Klasická Wallaceovka v německém podání, se vším, co k tomu patří... Stokrát viděni, lehce přehrávající herci, komická postava v podání Eddiho Arenta, spletitý příběh... Co však zamrzí, je nedostatek atmosféry a napětí, ačkoliv samotné prostředí starého opatství a sklepů k tomu přímo vybízí... A ani spletitý, tentokráte zbytečně překombinovaný příběh, plný nelogičností, bohužel příliš nezaujme... Pro fanoušky Wallaceovek je samozřejmě tento kousek povinností, ale po shlédnutí zůstane trpká příchuť promrhané šance... Což je opravdu škoda... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

15. wallaceovka v poradí má všetky znaky ako ostatné, má vysoké tempo, spletitý dej, komickú postavičku a v tomto prípade záhadnú postavu čierneho opáta. Príbeh sa odohráva v priestoroch stredovekého opátstva a jeho katakomb, ktoré by mali ukrývať poklad. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Krvavé loutkové divadýlko, plné přepjatostí, nelogičností, amatérského přehrávání, tuhého německého "humoru" a toporné akce. Ale já tenhle brak rád... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Německý snímek „Der schwarze Abt“ je v konečném důsledku spíše takovou televizní hrou na diváka, která nekončí úplně špatně, ale její průběh rozhodně není takový, aby se dalo mluvit o napínavém filmu. Chybí tomu atmosféra, černobílá kamera prostě není schopna ji zajistit sama, chybí zde dějové prvky, které by atmosféru utvářely. A to je škoda, s temnější atmosférou by to mohlo být zajímavější. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Snáď s výnimkou Eddiho Arrenta, ktorý je výnimočne vtipný, mi prišla táto wallaceovka tuctovo nezaujímavá. Kdeže horor, kdeže triler, iba akýsi mysteriózny a pokus o čosi ťažko špecifikovateľného, prekombinovaného, bez atmosféry, bez napätia, s výnimkou záveru bez akcie a s nezaujímavými postavami. Je tu síce Klaus Kinski v podivínskej roli sluhu, ale ten dostáva priestor iba do polovice filmu. Väčšinu stopáže tvorí ukecaná nuda, kde sa občas niečo vyskytne. V údajnom trileri ale čakať na Arentove komické bonmoty je nepríliš dobrá vizitka. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Slabé. Atmosféra i přes pěkné kulisy chybí a trestuhodně se nevyužívá materiálu jedné z nejlepších knih Edgara Wallaceho Černý opat. Pozitivum je Klaus Kinski, který dodává filmu alespoň trocha tajemna. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Úvod je velmi slibný - starý zámek uprostřed noci, muž v černé kápi bodne jiného muže do zad, do toho se ozve : "Hallo, hier spricht Edgar Wallace". Pak se bohužel hodně mluví a vystupuje tu příliš postav, ve kterých jsem se ztrácel. Ovšem skvělý závěr mě přece jen donutil přitlačit s hodnocením, takže slabší čtyři. Eddi Arent má i zde smůlu na své klobouky... ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Příběh bez napětí. Nesympatické a padouchovité byly snad všechny postavy kromě Leslie, ta byla pro změnu dokonalý obětní beránek. Děj spletitý, nelogický, postavy nepřirozeně přehrávané. Já nevím, to i komisař Schimanski měl větší říz... ()

Reklama

Reklama