Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Pohland (Walter Rilla), neurolog, na jehož klinice zemřel doktor Mabuse, je zcela ovládnut Mabuseho duchem, přijímá jeho identitu a hodlá pokračovat v jeho zkázonosném díle. Policie má k dispozici závět doktora Mabuseho, kde jsou naznačeny další zločiny. Z vlaku je osvobozen doktor-zločinec, který má pomoci Pohlandovi sehnat vynález, díky němuž by se dala ovládat a řídit lidská mysl... V tomto snímku zkombinoval producent Artur Brauner hned dvě populární německé filmové série – filmy o doktoru Mabusovi a také adaptace románů syna Edgara Wallace, Bryana. (Rattlehead)

(více)

Recenze (7)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Můj pátý Mabuse a opět jsem spokojen. Je to vzrušující dobrodružství se zajímavým dějem. Vystupuje zde několik herců ze snímku "Tisíc očí doktora Mabuseho", přibyl například Klaus Kinski (ten měl za sebou už asi dvacet snímků, ale jeho nejlepší filmy ho vesměs teprve čekaly). Zajímavá postava matky-detektiva amatéra. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

“Duch” doktora Mabuse, hlavní záporná postava v tomto filmu, ukradne přístroj, jehož pomocí lze paralyzovat mysl lidí a ti se pak stávají nástrojem k provádění zločinu, neboť vykonají každý příkaz. Tento film z dlouhé série filmových adaptací detektivních příběhů spisovatele Edgara Wallace v lecčems vybočuje. Předně tu známe hlavní zápornou postavu hned od začátku, což pro mne byla změna velmi příjemná. Dále humor, který mne na těchto filmem příliš neoslovuje, je zde jen výjimečně a byl jsem jen potěšen, že zde nehrál Eddi Arent, opravdu si myslím, že jeho výkony byly jen málokdy zábavné. A v poslední řadě příběh samotný je hodně velké sci-fi, což jsem také ocenil. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pri tejto časti som sa nudil náramne. Ono ako keby to ani nepatrilo do vtedy zabehnutej série a skôr vzbudzovalo zívanie, ako kusanie do pier pri napínavých scénach. Kinski bol vo svojej dobe fenomén už sám o sebe, ale tu sa zatiaľ jeho herecké exhibície neprejavili, chýbal mi tu Gert Fröbe, resp. Lex Barker. Teda chlapíci, ktorí svojou charizmou a sympatiami viedli sériu. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

"The Device" je román od Bryana Edgara Wallaceho ( syn slávneho románopisca detektívnych príbehov ) a slúži ako podklad k tomuto filmu. Doktor Mabuse nemá nič spoločné s knihou, tvorcovia len použili zápletku, dramaturgicky ju prepojili so sériou filmov o Mabusem a musím uznať, že to urobili veľmi dômyselne. Ide už o 5. film v poradí západonemeckej produkcie 60-tych rokov. Tentokrát skĺbili prvky kriminálky so sci-fi ( Mabuse ukradne prístroj na ovládanie ľudského mozgu ), namixovali slušné tempo a podfarbili to výraznou hudbou. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi tenhle Mabuse líbil více, ale pořád se jedná o solidní zábavu. Mnozí herci vystupují v řadě dalších wallaceovek, které mi však přijdou tajemnější. Mabuse, respektive jeho duch, je zde takovým tajemným Fantomasem, jenž by si pro začátek podmanil Anglii. Tady se snímek přesouvá do roviny sci-fi a začne přibývat mrtvol. Poslední čtvrtina je příjemně napínavá, vypuká skutečný hon. Kinski je zde postavou poněkud rozpolcenou - lavíruje mezi stranou dobra a zla, byť ne zcela vlastní vinou. Agnes Windecková je tu nejspíš předobrazem přechytralé matky ze seriálu Big Ben, i když má v sobě i cosi ze slečny Marplové (a nebýt jí, Mabuse by nejspíš zvítězil). ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama