Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podivná série podezřelých nehod nedá spát inspektoru Scotland Yardu Holtovi (Joachim Fuchsberger): postarší pánové ze zahraničí jsou nacházeni utopení v Temži. Spojuje je také to, že byli všichni pojištěni u jedné, ne nejdůvěryhodnější pojišťovny... Podle románu Edgara Wallace. (Pohrobek)

Recenze (26)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Další Wallacovka a snad už 7 co jsem za poslední 3 dny viděl. A opět se to pro mě nevyhrabe z průměru. Já prostě na tohle moc nejsem. Čekám horor nebo temný thriller a dostanu spíše kriminálku. Nutno podotknout že to není vina filmu ale spíše moje. Jediný co tady upoutalo mojí pozornost je Kinski který je naprosto šílený. Příběh je standartní a sem tam vykoukne i atmosféra. Ještě mě čeká jedna Wallacovka a pak dám už od nich pauzu...Na dobro. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Jak to tak vypadá, půjdu asi proti proudu...Mrtvé oči Londýna jsou hodně průměrnou Wallacovkou, která je bez problému zaměnitelná s jakoukoliv jinou. Důvod je jasný, v 60. letech sekali němci tyhle detektivky jako Baťa cvičky. A to že se kdysi hrála u nás za totáče z ní nědělá v mých očí nic výjimečného. Prostě klasický německý mustr, který se tentokrát točí okolo vražd u Temže....2,5* ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Vůbec by mne nenapadlo, že z tohoto západoněmeckého krimifilmu z netradičního prostředí slepecké komunity se může vyklubat tak skvělá atmosferická podívaná. Žánrové vymezení na horor sice není úplně nejsprávnější, ale zároveň je na místě. Při pár momentech může člověku běhat silný mráz po zádech. Jediné, co lze vytknout a co je důvodem, proč nedávám pět hvězd, je přílišná komplikovanost děje a mezilidských vztahů. Vrahem tentokrát není zahradník, ale nevlastní sestra dcery zesnulé manželky zahradníhova bratrance z matčina kolena, jež si změnil jméno. Zkráceně řečeno, v takto podobném rodiném spletenci nelze uhodnout vraha ani omylem. Mrtvé oči Londýna jsou velmi dobrým snímkem, který je plný zajímavých postav a méně známých, ale dobrých herců (mezi nimi usměvavý vinnetouovský komediant Eddi Arent). Byl jsem velmi překvapen, jak to bylo na svou dobu působivé. Palec nahoru. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tahle wallaceovka je až po okraj plná husté londýnské mlhy a s výjimkou krátké scénky vylovení utonulého se celá odehrává za tmy. Mrtvé oči Londýna je název skupiny slepých zločinců, kteří páchají vraždy za té nejhustší mlhy. Londýn, šantánový klub pro členy, ponuré uličky a temné domy, k nimž světlo lamp stěží dosáhne, podzemní kobky, vraždy, únosy... Nepříliš strašidelné, a přeci místy atmosférické s gradujícím napětím v závěru. Drobné vtípky - lebka sloužící jako zásobník na cigarety, vřeštící kočka ohlašující nového příchozího či policejní moula, který náhodně objeví tajný sejf - dávají snímku patřičné odlehčení. Podobně jako v dalších wallaceovkách najdeme i zde fešného mladého inspektora, jenž se počne sbližovat s nejhezčí ženou... Tajemnosti přidává i černobílý obraz společně s hudbou přelomu 50.a 60. let. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Tak totok je bizzar jak prase! Nemci toci brakovou detektivku z Londyna ;]] Uz prvni zaber, kde se mha da krajet maceto v ulicce, ktera je z (do) kopce ;]] se obejvuje hrmotna postava slepeho, ktery se pobybuje jakoby videl ;]] A toto predvede jeste v nekolika dalsich scenach. Pravda, jeho samotna namaskovana pritomnost muze slabsim povaham pusobit mokry mocit v gatich, ale ta vyprava a nemcina to cele shazuje o nekolik urovni nize. Sofistikovany zpusob topeni me docela potesil stejne jako Klaus, ktery toho hafo zahral bez toho, ze by otevrel hubu - nejspis kvuli nemu i predelali i titulky do krvave cervene ;]] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • První film podle předlohy Edgara Wallace, který režíroval Alfréd Vohrer, který poté do roku 1968 natočil dalších 13 filmů a stal se nejplodnějším režisérem série. (hladass)

Reklama

Reklama