Reklama

Reklama

Třikrát amen pro Satana

(neoficiální název)
  • Itálie Vendetta è un piatto che si serve freddo, La (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jeremiasi Bridgersovi (Leonard Mann) bylo právě dvanáct, když musel přihlížet tomu, jak byla farma jeho otce přepadena indiány a celá Jeremiasova rodina pobita. Jeremias přísahá pomstu a boj proti indiánům se stává jeho celoživotním posláním. V jednom z bojů se zmocní indiánky Tune (Elisabeth Eversfield), kterou chce prodat jako otrokyni. Brzy se do ní však zamiluje a postupně zjišťuje, že při vyvraždění jeho rodiny nebylo všechno, jak se zdálo, a že v tom měli prsty pozemkový magnát Perkins (Ivan Rassimov) a prodejný novinář Prescott (Klaus Kinski)... (Pohrobek)

(více)

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazný spaghetti western o boji proti organizovanému neřádstvu a o mstiteli, jenž se mstil na nepravém místě. V hlavní roli Leonard Mann, který jistý šarm má a jehož obličej je dostatečně zapamatovatelný. Je tu spousta akce, zrežírované nepříliš poutavě, dost poněkud křečovitého vtipu, o nějž se stará především veselá (místy trapná) postava Steffena Zachariasa. Hlavní záporák Ivana Rassimova tolik nezaujme. Klaus Kinski ovšem svoji roli "vedlejší krysy" zvládá dokonale. Dá se to, ale existuje dost lepších spaghetti westernů - i s Klausem Kinskim. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Značně podivný kousek aneb přišla nová vlna do špaget. Pro děj důležití indiáni pohybující se v iritujících zbytcích oděvů a hlavní hrdina Leonard Mann jdoucí po pomstě a bez slitování sbírající jejich skalpy. Putování tradičně smutného Leonarda, jenž se až pozdě(ji) dozvídá, že vše není tak, jak vypadalo, se nám zhatí velmi brzy poté, co zachraňuje indiánku (s nimiž se tu obchoduje!) a je nalezen s prostřeleným ramenem... Městečko odporné, obyvatelé strašliví, záběry děsivé, poměrně dost ošklivého rasismu, ale nic proti tomu, jak odporný mi je hrdinův ač „poskok", přec snad osoba mající ještě víc místa, mně z Příšerných dnů známý pan Vobluda Steffen Zacharias osobně, zde nabývající obludných rozměrů. Je odpudivý. Jezdí se svým vozem po kraji, užívá všemožných převleků, aby mohl kdekoho okrást, sem tam někoho odoperuje, vytrhne mu zub, stále ve skvělé bodré náladě, poté, co se dostane do civilizace, zače špičkovat se ženami a dávat si pěnové koupele, začíná být film k nepřečkání. Kamera dost rušící, neb když člověk chce něco vidět, je na kilometrovou vzdálenost daleko, leč když jde o pana Vobludu, díváme se zblízka do obličeje, rozhoupané scény a místy velmi divné záběry na velmi divné věci... Proti Leonardovi (disponujícímu tímto až překvapivě silnými nervy) jdou ovšem naštěstí dva parádní záporáci: Ivan Rassimov, elegantě oblečený a nekalými obchody se zabývající týpek, a Klaus Kinski s brýlemi, trvalým hladem (neb k Rassimovi se chodí zřejmě výhradně navečeřet) a na své poměry ani nepřehrávající! Tito milí hoši mají kruté minimum prostoru, přec jsou zajímaví, člověk jim docela i fandí a koneckonců i touží po tom, aby to dali s hlavním hrdinou dohromady a oddělali tu komickou kreaturu. Nechá si však někdy někdo poradit? PS: MARTINSův komentář je pravdivý, leč vyzrazující děj celého filmu. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Ani obsazení nezachrání tento ne moc povedený pokus z doby, kdy žánr v Itálii rychle umíral. Ze tří westernů se sympatickým Mannem je tento viditelně nejslabší a nejnudnější. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý western Italské produkce, kde nezvykle vystupují i indiáni. Film sleduje pomstu muže, kterému v dětství zavraždili indiáni rodiče i malou sestřičku, po deseti letech zabíjí každého indiána, kterého potká až na mladou indiánku, kterou ušetří a odveze do města, kde se jí snaží odkoupit dva muži od Perkinse, nejbohatšího muže v okolí Jeremais odmítne a před lynčujícím davem Tenu zachrání a odveze pryč do opuštěného salonu, zde jsou však chyceni a při přestřelce Jeremias těžce zraněn, Tena je pak odvezena na ranč k Perkinsovi, kde se má stát společnicí. Jeremiase zachrání muž, kterému se říká Doc(Steffen Zacharias), který mu sdělí informace, že za vyvražděním jeho rodiny, nemuseli být indiáni, Jeremias tak změní stranu a přidá se k indiánům, které s Dockem zachrání ze spárů Perkinsonové bandy, která je měla na ranč přivést jako otroky, z nichž pak vytvoří armádu se kterou zaútočí na ranč a všechny včetně Perkinse zabíjí, přežije jen novinář(Klaus Kinski), který je donucen v novinách uveřejnit pravdu o nekalých obchodech zesnulého Perkinse. Poprvé viděno koncem 80 let s rychlodabingem, po letech znovu, nic neztratilo s původního kouzla, ikdyž jsou lepší westerny, rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Reklama