Reklama

Reklama

Zóna smrti: Čas odplaty

  • Hongkong Sha puo lang 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spletitý příběh o boji syndikátu obchodujícího s lidskými orgány na jedné straně a proplétajícími se policisty z Číny a Thajska na straně druhé. Kříží se zde nejrůznější zájmy v různých prostředích. Šéf syndikátu chce pro sebe sehnat náhradní srdce, čínský policista Kit (Jacky Wu) se snaží dostat v utajení do syndikátu, jeho strýček Wahn (Simon Yam) se pro změnu snaží svého synovce z operace zachránit. Thajský policista Chain (Tony Jaa) potřebuje sehnat dárce kostní dřeně pro svoji dceru... Nakonec se všichni střetnou ve velkém strhujícím finále. (Tamten)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (75)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Po trojce jsem si dala opáčko dvojky a musím říct, že z toho vychází líp. Příběh je propracovanější, líbil se mi propletenec osudů, které na konci pěkně do sebe zapadnou, a akce je mnohem, ale mnohem lepší. Louis Koo sice ve trojce překvapil, že taky něco umí, ale s tím, co tu předvádí Toník, Jacky, Max a další, se to nedá srovnat. Plusem pro mě byla i pěkná hudba. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Grandiozní bitky, precizní choreografie, kontakt, přehlednost, vizuální nápady a dynamika. Myslím, že například ta hromadná bitka ve vězení (která je mimochodem snad bez střihu!!!) je lepší jak z Berandalu. Jacky Wu s Tonym Jaa na vrcholu svejch sil, zejména první jejich souboj v kanceláři, strašně úzký prostor a to co tam předváděli, já naprosto nechápal!!! Jin Zhang je mašina, kadence úderů a úhly, ze kterejch je tasí nadliská, nikdy nezapomenu na ten jeho výskok proti dvoum muklům a následné dva kopy s otočkou, to už byla extra třída... navíc jak mění rytmiku boje, přizpůsobení se prostředí a soupeřům, ani ve finále na něj nestačí Wu s Jaaem! Andy On pro změnu specialista na nože a ty přemety na schodech, jak oddělával policajty, no neuvěřitelné :-) a i finále za to stojí, vizuálně a technicky půvabné, elegantní choreografie, byť místama přehnaný, tak ta gradace díky fantastické hudbě (soundtrack v tomhle filmu stojí za to!) funguje na výtečnou. Bohužel, je přerušován nesmyslnou scénou s dcerkou Jaaho a digi-vlkem (wut?) a ještě jednou dějovou vsuvkou, kterého idiota tohle napadne, aby boj takhle prolínal se statickou výplní bez akce??? K tomu se přidali zpomalovačky, sakra ale proč, když souboje vypadaly bez nich líp a dynamicky? A ačkoliv Wu i Jaa předvádí celkem dobré a sympatické herecké výkony, nedokázal jsem si k nikomu vytvořit citovej vztah, ale scénář funguje. Jen mi celé to akční finále, mixlé s dvěma odbočkami přišlo až moc na efekt a přeplácané, navíc mi přijde, že souboje ztrácí to kouzlo a o proti těm počátečním už klopýtají (fight s přesilou v tom skladu pro porcování lidí). A pár scén mi přišlo nadbytečných a chaotických (akce na letišti, opět vlk). Takže to shrnu: Bitky zpočátku prvotřídní, kontaktní, dynamické, s minimem střihů, do toho duní famozní muzika, Wu a Jaa frajeři, kvalitní záporáci, perfektní vizuální stránka, pěkné interiéry/exteriéry, za to druhá půlka je uvadlá, nepřehledná, přeplácaná, přehnaná a už to prostě není ono. Je mi fakt líto, že nemůžu dát vyšší hodnocení, víc kladů jak záporů, ovšem zápory převažují, poněvadž tolik chyb nadrobit a dopustit se takového chaosu ... snad příště, Asijské Expendables se z mého subjektivního pohledu mírně naklání z průměru. ... Epilog: ovšem dovolím si tvrdit, že tak skvělé akční scény dlouho neuvidíme... nejlepší akce letošního roku :) PS: Po tom, co jsem měl možnost vidět final fight bez těch odboček, zvyšuji hodnocení. Naprostá senzace. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„SEBERU JEDEN ŽIVOT, A DÁM HO NĚKOMU JINÉMU. CO JE NA TOM ŠPATNÉHO?…“ /// Kartel vekslující s lidskejma orgánama nechá zmizet dárce, kterej má zachránit Tonyho dcerku. Jestli čekáte, že to bude stačit k tomu, aby se Jaa nasral a vykopal duši z půlky Honkongu, tak jste vedle jako ekonomickej uprchlík v ČR. Tady se sází na příběh, takže se dost mluví. Ovšem když nadejde akce čas, je na co valit bulvu. Třeba na machra s nožíkem, co ladně proběhne poloplným bytečkem. Nebo frajerský nastoupení do autobusu předním sklem – to jsou věci, který stojej za pozornost. A ne ten příběh, kterej je na akční film zbytečně dramatickej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zmizel můj dárce. 2.) Miluju, když se rve Thajwanec a Thajec v Čínským film pod taktovkou režiséra z Hong Kongu. 3.) Thx za titule „richja“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Serbuan Maut 2 zůstal sice nepřekonán, nicméně i tak opět nenacházím oslavných slov na tento další asijský opus, klenot, dokonalé mistrovské dílo, ve kterém se tvůrcům opět podařilo spojit naprosto skvostným a nedosažitelným způsobem několik žánrů v jeden dokonalý filmový zážitek, který snad i překračuje hranice snů. Já jsem vážně na vrcholu filmového blaha, neboť aby se na pozadí tak dokonalého krimi thrilleru odehrávali zároveň i ty nejultimátnější akční řežby, to prostě vhání do očí slzy štěstí. Zápletka je zkrátka perfektní. Možná ne úplně originální, ale její zpracování a průběh jsou neskutečné, vše se odehrává ve strhujícím tempu, celý ten příběh je úžasně promyšlený, přes množství postav a jistou dějovou komplikovanost je přehledný a pochopitelný, a celé to prostě postupně graduje do velkého finále, které musí posadit na prdel každého. Navíc zde funguje i na maximum napětí, atmosféra je působivá až z toho mrazí a emoce? Neskutečná lahůdka, a nestydím se ani za těch pár slz, co mi ukáplo, celé mě to opravdu chytlo až na dřeň a strašně jsem si to užíval. Samozřejmě též nemohu opomenout herecké obsazení, kdy bez rozmýšlení smekám, hraje zde absolutní asijská elita, a já opět nemám slov, úžasné. A pak tu máme ty souboje. Nevím co napsat, to je extáze, vrchol bojového umění, choreografie nemající obdobu, neskutečně přehledné, dokonale nápadité, výbušné, dynamické, nekompromisní, to prostě totálně padám na prdel a řvu, chci víc, chci sakra víc. Bůh Tony Jaa mi zkrátka přinesl další nezapomenutelný zážitek, navíc se musím zaměřit i na jméno Jacky Wu, ten mě tu též mimořádně odrovnal, a já tak závěrem musím už jen konstatovat, že jsem se po delší době zas dostal díky této podívané na absolutní filmový Olymp. DOKONALÉ, MISTROVSKÉ DÍLO!!!!!!!! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asie na vrcholu? No pro někoho možná jo, ale tak ok nebudu kverulovat nakonec mě to celkem bavilo. Dějově je to sice šíleně předvídatelný a v každý scéně jsem tušil co bude následovat v té příští no a některé scény by neuškodilo vystřihnout úplně, ale bitky se mi líbili. Jak už bývá zvykem jsou tvrdý, kontaktní, přehledně natočený a v první půlce dokonce prakticky absentují mnou nenáviděné zpomalovačky. Vůbec první polovina je super a přišla mi hodně ve stylu starých HK akčňáků, škoda, že v polovině druhé tvůrcům přepne a snaží se z toho za každou cenu udělat reakci na přehnaný a na efekt natočený Berandal. Sečteno a podtrženo 60% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (2)

  • Ko Hung (Jin Zhang) ve filmu ovládá legendární bojové umění Bak Mei. Mohli jsme ho už vidět ve filmu Kill Bill 2 (2004), kde ho postava Pai Mei (Chia Hui Liu), taktéž ovládala. Bojové umění Bak Mei, se od jiných čínských bojových uměních, odlišuje tím že se zaměřuje tlakové body na těle a ne na svalové, jak to bývá u jiných bojových umění. (Yoshitsune)

Reklama

Reklama