Reklama

Reklama

Nebe existuje

  • USA Heaven Is for Real (více)
Trailer 1

Film natočený na motivy bestselleru ze špičky žebříčku deníku New York Times, Nebe existuje, vypráví skutečný příběh otce z malého města, jenž musí nalézt odvahu a víru, aby se se světem podělil o synův výjimečný zážitek, který mu změnil život. Na Cenu Akademie® nominovaný Greg Kinnear (Nejlepší herec ve vedlejší roli – Lepší už to nebude, 1997) se představuje v roli Todda Burpa, jehož syn Colton tvrdí, že ve chvíli, kdy se ocitl na pokraji smrti, navštívil nebe. Colton podrobnosti ze své neskutečné cesty popisuje s dětskou nevinností a se samozřejmostí vypráví o věcech, které se staly před jeho narozením... O věcech, které nemohl vědět. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (133)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti křesťanům a jejich víře a i když se jejich vyznání příčí mému racionálnímu uvažování, dokážu jejich přístup respektovat. Nicméně téměř vždy, když se snaží svou víru převést na filmové plátno, to skončí katastrofou. Stejně jako tady. Chlapeček prodělá posmrtnou zkušenost, pokecá s Ježíšem, anděly a příbuznými, vrátí se do života, poví o tom tatíkovi, shodou okolností vesnickému kazateli, tomu z toho hrábne a začne to cpát úplně všem a všude, Samozřejmě k tomu používá spoustu vzletných proslovů a chová se jako afektovaný idiot. A aby toho nebylo málo, do role jeho senzibilního synka vybrali asi to nejneschopnější dítko školkou povinné, které jeho věřící rodiče na casting přivedli. Nepředvedli se ani Greg Kinnear a Kelly Reily. Těch 10% dávám za docela příjemný, všemi barvami hrající vizuál. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím myšlienku, nejdem sa púšťať do debát o (ne)existencii neba, to do komentáru o filme nepatrí. V úvode veľmi dobré, asi až do operácie ako záchytného bodu, od ktorého to, paradoxne, šlo dolu vodou. Hovoril som si, že celý film vlastne príjemne plynie a v závere to naplno rozbalí. Nevravím, že záverečný "speech" bol "failom" (toľko anglicizmov :D ), určite bol na zamyslenie veľmi hodnotný, no zo všeobecného hľadiska ma nijako extra nenadchol. Ako (v globále) celý film. ()

Reklama

kedl 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem takhle potkal Černou vdovou a Artemesii a dali jsme si pořádně do těla. Polohy střídali, neremcaly, na klíně seděly, užívaly si, byla to prostě jízda na kterou v životě nezapomenu. Při vyprávění známým a kamarádům o mém dobrodružství, jsem byl otázán, jestli to myslím vážně a jestli to nebyl jenom jeden z vlhkých snů. S tím filmem je to stejný. Vážně si byl v nebi? Tvůj bratr seděl Ježíšovi na klíně? HaHa!! BumBum!!! Ten film se bere tak strašně vážně, až to bolí!!® ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Film je natočen na můj vkus velmi hezky (americky)...Kamera, nálada, situace, mi dávali pocit naděje...Co se týká obsahu, vnímám, že filmy s křesťanskou tématikou nejsou tak ani o tom přesvědčovat o křesťanské víře nevěřící, ale spíše o povzbuzení ostatních křesťanů...A tento film k nim také patří...Drama, které dává hodně otázek a málo odpovědí...V nebe věřím a věřím také v to, že někteří lidé měli tu možnost (stejně jako tento chlapec) zakusit něco, co mohu přijímat pouze vírou...Škoda, že takovou možnost nemá každý z nás...Možná trochu spoiler, ale silná scéna, kdy kluk říká mamince, že se v nebi potkal se svoji sestrou, která zemřela ještě před porodem, mi v mé situaci opravdu dává naději...A o tom nebe je: o naději a o víře... ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Aj ked drama nie je moj velmi oblubeny zaner, na tento film som dostal odporucanie z nabozenskych kruhov, tak som si ho pozrel. Hviezdicku navyse ziskal za to, ze je podla skutocnej udalosti, aj ked by mohol byt mozno aj o polhodinu kratsi, pretoze tie najzaujimavejsie veci su obsiahnute fakt len v niekolkych minutach a navyse film sa dost pomaly rozbieha. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • The Guardian nespochybnil film, ale vyjadril skepticizmus ohľadom zobrazenia príbehu vo filme. Červené značky, o ktorých Colton Burpo (Connor Corum) tvrdí, že mal Ježiš na rukách a nohách, sú dobre známe. Chlapec mohol ľahko uhádnuť, že jeho otec-kazateľ sa bude modliť, alebo mu to mohol povedať ošetrujúci personál. (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v několika lokacích kanadské provincie Manitoba. (Terva)

Reklama

Reklama