Reklama

Reklama

Od soumraku do úsvitu

(seriál)
  • USA From Dusk Till Dawn: The Series
Trailer 2
USA, (2014–2016), 22 h 42 min (Minutáž: 41–49 min)

Hudba:

Carl Thiel

Hrají:

D.J. Cotrona, Zane Holtz, Madison Davenport, Wilmer Valderrama, Robert Patrick, Brandon Soo Hoo, Samantha Esteban, Jake Busey, Jamie Tisdale, Don Johnson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Děj seriálu Od soumraku do úsvitu se točí kolem bankovního lupiče Setha Gecka (D.J. Cotrona) a jeho násilného a nepředvídatelného bratra Richarda Gecka (Zane Holtz), kteří jsou hledaní nejen FBI ale také texaskými rangery Earlem McGrawem (Don Johnson) a Freddiem Gonzalezem (Jesse Garcia), kvůli bankovní loupeži a několika mrtvým.
Zatímco jsou na útěku do Mexika, potkávají bývalého pastora Jacoba Fullera (Robert Patrick) a jeho rodinu a vezmou si je jako rukojmí. Zmatek nastane ve chvíli, kdy si uprchlíci i se svými zajatci udělají zajížďku do striptýzového klubu, který provozován hladovými upíry... až do rána se musí udržet na živu (AXN)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (66)

Radiq 

všechny recenze uživatele

No, nemůžu říct, že bych si to nějak užíval. První série v podstatě kopíruje původní film a to včetně některých hlášek a scén, kapely v klubu, stylu hudby. Naopak několik skutečností to překrucuje a úplně nejvýrazněji v negativním slova smyslu mi z toho vychází Richie - místo sexem posedlého psychouše tady máme inteligentního (někdy až moc) fešáka, kterýho oblbla upírka a tím to vysvětluje jeho vyvšinutou povahu. Ale je to hlavně tím, že to srovnávám s původním Richiem - kdybych ho neznal, nebylo by mě to bilo tak do očí. Jinak jako bratři mi k sobě Seth a Richie moc neseděli, hlavně podobou. Kult hada místo klasického netopýřího upírství byl pěkně originální a zamlouval se mi. Blbé bylo akorát to, jak upír Carlos uměl měnit podobu na jiné lidi, to bylo převelice trapné. Dobrej byl taky ranger Gonzales, kterej se tam přimotal jako nová postava, ale docela zajímavá. Rodinka v čele s Robertem Patrickem možná místama až moc telenovelově dramatizuje své životy, ale to je holt úděl seriálů, dostat mezi akci taky něco, co prodlouží jednotlivé díly. Jinak celkově v seriálu najdeme několik odkazů jak do tvorby Rodrigueze, tak Tarantina, což potěšilo. Béčkoidní atmosféra se kupodivu nějak moc nekoná a spíš to zpracováním předčí tragické digitální efekty z filmu. Uvidíme se u druhé série. Tady cítím lehkej pokles, ale u takové průměrné kvality to ani nejde moc poznat. Fakt mě štve, že Grcko brothers jsou sice záporáci, ale v podstatě hodní. A že tam skoro nikdo důležitej neumírá. Taky Santanico Pandemonium se asi za každou cenu snaží být vždy sexy a její otevřená pusa obalená plnými rty často působí spíš trapně, než svůdně (si dycky říkám, že jestli tu pusu nezavře, vlítne jí tam mucha). Potěšila účast Dannyho Treja, ale zas taková bomba to nebyla - spíš se mi líbí ten jeho drsnej ksicht. No, jinak celkově to v druhé sérii dost ztrácí atmosféru, ale zas musím uznat, že se tam objevilo několik nezapomenutelnejch hlášek, který se vyznačujou hlavně tím, že jsou vtipný a že jsem je už zapomněl. Ještě tomu dám šanci, ale mám dojem, že s hodnocením půjdu dolů... A tak jsem dokoukal sérii č. 3 a stejně jako druhá, i tady to už nemá s původním filmem nic společnýho. Spíš to spěje ke konci, kterej doufám bude i konec celého seriálu, a je mi jasný, že plno postav to všechno úplně v pohodě přežije. Prostě nuda. A tím bych to zakončil. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

U FROM DUSK TILL DAWN: THE SERIES se Rodriguez, vnímaný jako eklektik vršící za sebou jednotlivé atrakce do nesoudržného celku, ukázal být nápaditým vypravěčem pohrávajícím si s chronologií a nahlížející na jednu a tu stejnou událost z více perspektiv. Podrobné zhodnocení pilotní epizody v recenzi. ()

Reklama

evilmind 

všechny recenze uživatele

(po 5 episodach) Docela příjemné překvapení. Sice jsem si původně představoval, že když Rodriguez slibuje rozvinutí příběhu původního filmu, tak tím má logicky na mysli hlavně tu akční část v bordelu (kam se postavy během úvodních 5 episod ani nedostanou), ale i tohle mě bavilo. Geckové jsou dostatečně charismatičtí, ten flashbackový způsob vyprávění kupodivu funguje, a rozvíjení mytologie za tou nadpřirozenou částí vypadá zatím dost slibně... EDIT po konci serie - bohužel nová mytologie mi přijde vysloveně slabá, naprosto mě to přestalo bavit ve chvíli, kdy se z toho stane skoro až telenovela, škoda. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Po počiatočných pochybách, zdesení z mladých pekných tváričiek, strachu z Rodriguezovho postupného úpadku a vidine nehorázneho naťahovania... sa dostavilo milé prekvapenie. A to tu prosím všetky vyššie spomínané aspekty s výnimkou Rdriguezovej tvorivej krízy sú. D.J. Cotrona a Zane Holtz sú príliš mladí a uhladení, lenže za chvíľu si toho už takmer ani nevšimnete. Príbeh sa roztáča pomerne pomaly a strieda súčasné rozprávanie s flashbackmi postáv, ale tempo je príjemné a akurátne odsýpa. K tomu si prihoďte dobrú atmosféru, slušivý vizuálny kabátik, sexi Madison Davenportovú a drsného Dona Johnsona, ktorému odpustíte aj tú patetickú scénu umierania. Šialené hororové vízie Ritchieho Gecka a pár podobných vychytávok sú len čerešničkou na možno na prvý pohľad nie až tak vábnej, a zatiaľ nie až tak dostávajúcej očakávaniam, zato osviežujúcej tortičky, ktorá spoľahlivo zaženie hlad pred hlavným sústom. Pilot: 75% Po prvých 3 epizódach: Nevyzerá to zle, to rozhodne nie, ale nadšenie z pilotu už zo značnej časti vyprchalo. Pohrávanie sa s Ritchieho víziami sa postupne transformuje na racionálne ospravedlňovanie jeho psychopatických sklonov, čo síce funguje, ale práve potrét číreho psychopata bol tým, čo činilo jeho postavu v originále tak zábavnou. Dialógy aj celkový príbeh pomaly naberajú na hlúposti a nelogickosti, ale zatiaľ našťastie v únosných medziach. Zatiaľ nadpriemer, len ten Robert Patrick mi ako Fuller príliš nesedí. 70% ()

Žralok odpad!

všechny recenze uživatele

1. díl byl naprosto skvělej. Bál jsem se seriálovýho zpracování výbornýho filmu. A po 1. dílu jsem byl přesvědčenej že jsem se mýlil. Bohužel po dalších částech jsem byl dost zklamanej. Dějová roztaženost se dala čekat. Nový postavy nejsou tak špatný. Přidaná zápletka je děsná. Hlavní dvojice sice není Clooney s Tarantinem ale dá se na ně zvyknout. Richie je tak otravnej že se těšim až zhebne. Ve filmu jsem si ho oblíbil. Ale co nepřekousnu ani kdybych se snažil sebevíc je totální zprasení (slušně to nejde) upírů. Uvidíme jak se ještě předvede Santanica, ale Hayek to prostě není. A čekal jsem jak bude vypadat Sex machine. No tohle si snad Tom Savini nezaslouží. On je v tej roli neskutečnej sympaťák. Tohle divný něco, který ho ztvárňuje zde. To se ani nedá popsat. ()

Galerie (479)

Zajímavosti (15)

  • Robert Rodriguez, režisér původního filmu Od soumraku do úsvitu (1996), je nejen producentem tohoto seriálu, ale sám také zrežíroval 4 epizody první série, včetně Pilotu, ke kterému napsal i scénář. (gogos)

Reklama

Reklama