Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (227)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Už u Pádu do tmy jsem psal, že když někam někdo leze do díry je debil a zemřít si prostě zaslouží.The Pyramid překvapil hlavně tím, že 46% si prostě nezaslouží a hodnotitelé hororů už mě tady začínaj vyloženě srát.Od filmu co má 46% čekám hroznou kameru, příšerný herce a celkově céčkově podaný brak a to The Pyramid není ani náhodou.Teda do chvíle, než Anubis vystrčí xicht ze stínu a já pod návaly digitálního trapasu nedostával záchvaty smíchu, ale to už je úděl dnešní CGI doby.Minimálně hodinu je to film nahuštěný skvělou atmosférou, herci ujdou, jen ten kameraman byl otravnej jako smrad z kočky na rozpálený plechový střeše.Dokud Anubis jen trhá drápama a láme vojáky vejpůl, je to nadprůměrný vykosovák co krade od Mumie jak jen může, škoda, že potom hlavní zrůdu nehraje Derek Mears v latexovym obleku, bylo by to přesvědčivé a poctivé a já bych ze sebe vytlačil klidně 4*.Bohužel efekty jsou ke konci komedie a celý je to předvídatelný jak houmlesák na Hlaváku a mě prostě irituje řikat si vždycky, hele teď poleze za nima a za deset vteřin leze za nima, hele teď jí ztáhne zpátky a za deset vteřin jí fakt tahá zpátky.Když je tvůrce lenoch a nechá diváka samotného vyprávět příběh, je to o ničem.V každym případě 46% je trapně málo a zdejší smetánku zoufalých hororových onanistů, jejichš největší hororový orgasmus vyvolává sto let zastaralé Psycho od HitchCocka bych mlátil Ptáky.Pohodový průměr, který dojel na lenost a průměrnost svého tvůrce.55%. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Jako milovník starověkého Egypta, co si kdysi užíval na Amize hru Waxwork s úžasným zabijáckým bludištěm v dobové pyramidě, bych měl asi skákat do stropu. Bohužel je tento horor z podobně sexy prostředí naprosto debilní. Už trochu znejistíte u nějakého počátečního oznámení, že film jsou dokumentární záběry, které se našly po zmizení filmařů, takže dík za spoiler a jakýsi ochablý pokus o Blairwitch Projekt, na který se stejně film brzo vykašle. Postavy se chovají naprosto debilně, hrají je nesympatičtí lidé a jediný důvod, proč nefandit silám zla v jejich rychlé popravě je opatrnost, aby zlo nebylo ještě větší debil. A je důvod se obávat, příšery jsou laciné a nudné. Nebudeme se ani bavit o znásilnění egyptské mytologie. Asi každých deset minut jsem doufal, že raději usnu, abych nemusel poslouchat klišovitou ječící hysterku nebo sledovat další dementní číslo. Nezapomenutelná je scéna smrti jedné z postav, kde se tým blbců tři minuty pokouší tahat fatálně penetrovanou slečnu z kůlu a věří, že jí bude líp, aby pak usoudil, že stejně vlastně bude víc krvácet - aspoň ten egyptolog snad kurs první pomoci někde na střední škole snad měl. Úplně promrhaná šance natočit dobrý horor z pyramidy. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

V porovnání s filmem Pod zemí (který jsem si k tomuto filmu přirovnával) je The Pyramid o něco slabší. V prvním zmiňovaném se najde mnohem více strašidelných a nevyzpytatelných situací, kdežto tady je jen jedna příšera, od které se dá čekat jen, že vám vytrhne srdce zaživa. :D Přesto dokázala potrápit, ale mohlo se do toho narvat více dramatičnosti, nestvůr a akčnosti. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nenáročná relaxačka podle mého gusta, jejíž koeficient oddechovosti a zábavnosti výrazně převyšuje (ne, převažuje!) její koeficient blbosti. Příběh je sice přitroublý, popírají se v něm fyzikální principy a zákony (uvnitř pyramidy je světlo a kočičí sfingy tisíce let přežívají tak, že žerou jedna duhou), przní se egyptská mytologie (chudák Anup), postavy se chovají nereálně (a blonďaté archeoložce by víc sedla role nějaké surfařské groupie), ale to všechno přece k těmhle béčkům neodmyslitelně patří a je to naopak žádoucí. Exteriérů není mnoho (jen v začátku), ale povedly se na výbornou (demonstrace, vykopávky), interiéry z vnitřku pyramidy jsou překvapivě dobré. Líbil se mi i konec a archeoložce s nakaženým fejsem a krhavým očičkem to nekrofilně seklo. A na to, že je to většinu času točeno ve stylu FF, je to celkem dobře koukatelné, kamera je většinou snesitelná. Silné tři. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Do Pyramídy som išiel s očakávaním prízemného hororu, a presne to som aj dostal. Béčkoví herci (s výnimkou Denisa O'Hare), béčkové efekty a tradične nezmyselné správanie hlavných postáv. Niektoré scény však boli celkom desivé a keby sa filmári o trochu viac zamerali na mytológiu a Anubisa, možno by som dal aj hviezdu naviac. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama