Reklama

Reklama

Pyramida

Trailer 1

Divy starověkého světa dlouhou dobu proklínaly své objevitele, kteří se odvážili odhalit jejich tajemství. Na skupinu amerických archeologů však čeká větší překvapení, než si kdy dovedli představit, když narazí na ztracenou pyramidu, které se žádná jiná v Egyptě nevyrovná. Jakmile odkryjí hrůzná tajemství pohřbená v jejích útrobách, uvědomí si, že jsou nejen v pasti, ale že je navíc cosi děsivého pronásleduje. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (227)

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem si zase jednou dal. Už začátek nevypadal nic moc, ale druhá půlka se zvrhne ve festival totální demence a tragickýho CGI. Apeluju na vás serte už na to. Dřív se točili levný horory za pár šupů bez stupidních digitálních efektů a atmosféra se dala krájet, ale dneska? Darmo mluvit. Jebnu tomu rovnou odpad! 5% ()

TomX2 odpad!

všechny recenze uživatele

Archeológia, pyramídy, mytológia z prostredia starovekého Egypta a neviem čo ešte síce nie je nič, čo by ma nejak zvlášť zaujímalo, ale verím, že sa nájde veľa divákov, ktorí práve k týmto veciam vzťah majú a málokedy sa objaví film/horor, ktorý je založený práve na takýchto veciach. Preto, či už mám podobné veci rád alebo nie, je podľa mňa námet vcelku fajn a bol tu potenciál vytvoriť aspoň ten priemerný film. Závisí to aj na finančnej stránke a čo sa týka peňazí, tých je tu podľa mňa dostatok, takže kde je teda problém? Už od samého začiatku na mňa film pôsobil dosť nudne a nedokázal ma nijak upútať. Pred kameru boli postavení herci, ktorí nielenže pôsobia dosť nesympaticky, ale dokonca ani nevedia hrať, čo má dopad aj na postavy, ku ktorým som si nedokázal vybudovať žiadne sympatie. A keď sú tieto postavy ešte zle napísané, ani priebehom filmu, kedy sa dostávajú do ťažkých situácií, o ne neprejavím žiadny záujem a je mi jedno, či zomrú. Ďalším bodom je scenár, ktorý je mimoriadne zlý. O určitých momentoch a chybách v scenári sa vyjadrovať nebudem, pretože jednak by som musel písať spojlery (a to nechcem) a jednak si na film už veľmi nepamätám. Spomeniem však to, že jedna hlúposť strieda druhú a sledovať to ďalej bolo pre mňa utrpením. Ďalšie veci by som nerád hlbšie rozoberal, ale rád by som spomenul ešte takú atmosféru, ktorá bola spočiatku nielenže zlá, ale všetko čo sa tvorcom podarilo aspoň trochu vybudovať bolo v priebehu filmu úplne zničené a nemôžu za to len príšerné digitálne efekty. Keď som film pozeral, rozmýšľal som najmä nad tým, či dať jednu hviezdu alebo odpad a keďže som posledné minúty už len s nezáujmom preskakoval, asi je jasné, že som sa rozhodol pre druhú možnosť. A tak mi neostáva nič iné, než tento horor zaradiť medzi ďalšie filmy nesúce hodnotenie "odpad". ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

S příchodem idiota s vizáží mistra Třísky jsem začal netrpělivě vyhlížet želvy Ninja, no ukázalo se, že se jedná o jeho nepolíbeného a nadrženého bratra, kterej tisíce let zazděn pod zemí prahne po dívčím srdci. Dost bylo keců, tohle bohužel není dobrý horor, což je dost škoda, protože jsem do Pyramidy vkládal větší naděje než do As Above So Below. Nepodařilo se. Ale jako zájemcům to protivit nechci, protože klady se dají pohledat, takže ode mě podprůměrná dvojka. 40% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

The Pyramid je film, na který, jsem narazil zcela náhodou. Ano, jedná se o nízkorozpočtový film. O to víc mě překvapilo, že jsem si ho náramně užil. Film sice začíná hrozně typicky skvělým nálezem třístěnné pyramidy a partičkou lidí, co to jdou prozkoumat. Ovšem netrvá dlouho a skupinka skutečně zavítá pod písek do katakomb. Atmosféra je hutná jako pytel písku a musím říct, že takovéhle napětí stěží vytvoří jakýkoliv hollywoodský velkorozpočtový horor. Film totiž dá připomenout klasikám jako Indy nebo Mumie. Hned jsem měl chuť vytáhnout dvd The Mummy (1999). Těhle skvělých filmů z Egypta moc není a filmů z podzemního prostředí taky ne. Každopádně herecký tým, ač neznámý, tak jsem naprosto spokojený. Ashley Hinshaw není vůbec špatná. CGI animace taky není nejhorší. Možná tím, že se vše odehrává ve tmě, tak to působí přirozeněji. V čem je, ale film vážně dobrý je atmosféra stísněného prostředí labyrintu, množství písku, tmy a slepých uliček. Pyramidu vážně doporučuju, jedná se o nadprůměrně dobrý snímek, který si snad jednou pustím znovu. (73 %) ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Nikdo nemůže nesouhlasit, že to byl jeden z nejočekávanějších hororů, co se týče toho prostředí okolo Egypta, pyramid a všeho co je uvnitř. Opravdu ještě nikomu se nepodařilo s něčím takovým přijít. A když už ten nápad se objevil, tak se to podle mýho odfláklo. Kdyby to totiž do rukou dostal někdo jinej, nemusím asi jmenovat, dalo by se z toho vytěžit takový vzrůšo, ať už kolem mumií nebo nějakýho posednutí. Tohle nebylo sice úplně zlý na odpad, ty nástrahy tam měly něco do sebe, prostředí taky zrovna neurazilo. Ale to zlo v podobě rádoby Anubise slabounký, kort po tom, co nám ho ukázali. Chování postav taky přihlouplý a v mým případě smůla, že sem se na to tak těšil...Loňskej As Above pod zemí byl úplně jinde. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Pyramída vo filme je trojhranná. V skutočnosti ale takáto pyramída nikde neexistuje.
    (Marceloo)
  • Ačkoli investoři původně očekávali, že film na domácím trhu vydělá více než 20 milionů amerických dolarů, vydělal necelých 2,8 milionu dolarů. (Homerking)

Reklama

Reklama