Reklama

Reklama

Pán času - Série 2 (2006) (série)


Nevěsta na útěku (S02E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Runaway Bride

Obsahy(1)

Taková svatba může být pěkně rizikový podnik. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktora ještě tíží zármutek z odloučení s Rose a už mu po boku stojí nová společnice. Trochu nevraživou Donnu pochopitelně překvapí, že se těsně před vlastní svatbou z ničeho nic objeví ve vesmírné lodi s podivným mimozemšťanem. A jak se Doktor této záhadě snaží přijít na kloub, zjišťuje, že tato nevěsta na nedobrovolném útěku hraje stěžejní roli v mnohem širším řetězci událostí, než by je oba napadlo. (Česká televize)

(více)

Recenze (31)

Petike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi najmenej vianočný z vianočných špeciálov, ale Doktorovi sa ujde niekoľko príjemných akčnejších scén s jeho TARDIS a dočkáme sa celkom fajn intra pre Donnu Noblovú. Síce ju ako postavu dvakrát nezbožňujem, ale zo ženských spoločníčok desiateho Doktora sa k nemu podľa mňa hodí zďaleka najviac. Desiaty mal nejako priveľa šťastia na obdivovateľky, a pritom potreboval zo všetkého najviac kamarátku, ktorá by ho udržala na uzde a dohovorila mu. Je škoda, že neskoršie Donnine účinkovanie v seriáli malo zostupnú tendenciu. Niekedy mám dojem, že sa Davies a spol. nevedeli rozhodnúť, čo chcú vlastne so spoločníkmi robiť a preto bola konzistencia ich správania a dôležitosti taká pofidérna. Je škoda, že tento problém po čase zasiahol aj Donnu a de facto takmer úplne anuloval zaujímavejšie stránky osobnostného vývoja jej postavy. Ale kým k tomu došlo, aspoň si mohla trochu zahviezdiť v tomto špeciáli a niekoľkých dieloch. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doktor se právě musel srdceryvně rozloučit s někým speciálním, když se na palubě jeho Tardis zjevila hubatá Donna ve svatebních šatech, která se dožadovala, aby ji ten zvrhlý únosce okamžitě vrátil na její svatbu. Desítka a Donna (která se o sérii později stane Doktorovou oficiální společnicí) mají unikátní chemii, která je tak vzácná mezi filmovými a seriálovými páry. Nemluvím tu o sexuální/romantické chemii, ale o opravdu přátelském poutu mezi dvěma postavami opačného pohlaví. V době, kdy se ON a ONA na plátně dříve nebo později spárují, jsou tihle dva opravdu osvěžující. Desítka je citově zraněný a trochu zahořklý kvůli právě proděláné ztrátě a překvapivě je to právě drsná Donna, která ho dokáže vrátit zpátky na tu správnou kolej. Zápletka s povoučicí Racnoss funguje celkem dobře díky několika fajn zvratům, ale je to právě ústřední dvojka, která tenhle díl táhne nad průměr. 80 % ()

Reklama

TONYNKO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zničujúcom finále 2.série prichádza nová spoločníčka Donna ktorá mi spočiatku liezla trošku na nervy ( ale to aj Doktorovi ) no nakoniec som si ju oblúbil a teším sa ako sa s nu stretnem znova počas 4.serie. Príbeh je tentokrát lepší ako v predchádzajúcom špeciáli a hlavná záporačka budí rešpekt. Príjemné farbičkové osvieženie po emočne vyčerpávajúcom finále 2.serie. 9/10 ()

matolas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento vianočný špeciál je zrejme ten najmenej “vianočný”. A to je aj jeho najväčší problém. Okrem toho, polovicu príšer kopíruje z Christmas Invasion a Cisárovna Racnoss tiež nie je ten najlepší príspevok do Doktorovej zbierky. Ale poďme k pozitívam. Catherine Tate, predstaviteľke Donny Noble je síce ešte viac ukričaná, ako o sériu neskôr, no v rámci jednej epizódy je to nielen znesiteľné, ale aj osviežujúce. Doktor totiž epizódu predtým depkuje za Rose a vyziapanie naňho je presne to, čo potreboval. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Donna je neuvěřitelná! Doktor Davida Tennanta je nepřekonatelný! Příběh je nenudící a svižný s koncem hodným Pána času. Chvíli sice trvá, než si na Donnu zvyknete, ale právě to je důkaz toho, jak je to kvalitní společnice. Jeden z nejlepších speciálů, i když ten první byl lepší. Holt ale, Doctor je Doctor, ať je jakýkoliv a já jsem si - jako vždy - vychutnával každou minutu. Jen škoda, že Donna nebyla už ve třetí řadě. 100%. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama