Reklama

Reklama

Pán času - Série 4 (2008) (série)


Další doktor (S04E14)

(epizoda)
  • Velká Británie The Next Doctor

Obsahy(1)

O svátcích by nikdo neměl zůstat sám. Vánoční speciál kultovního britského sci-fi seriálu. Doktor se vydává užít trochu vánoční atmosféry do viktoriánského Londýna léta páně 1851. Brzy se však setká s někým, koho nečekal. Se sebou samým. S Kyberstíny, primitivními verzemi Kyberlidí, tu totiž bojuje jiný Doktor, a sice budoucí reinkarnace Doktora stávajícího. Tedy alespoň to tak vypadá. (Česká televize)

(více)

Recenze (28)

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejvyvedenější vánoční speciál s Davidem Tennantem. Tenhle příběh má naprosto jedinečnou, neopakovatelnou atmosféru pravých Vánoc a kromě Davida také Davida Morrisseye. Těm dvoum to spolu šlape jako hodinky a jako duo by tihle Doktoři rozhodně nenudili. Velmi se povedl i sympatický příběh a výprava, ale to asi ani netřeba zmiňovat. Tento speciál považuji za vrchol v období Davida Tennanta, tenhle díl se mi totiž líbil celý a je skutečně těžké mu něco vytknout, když to funguje i jako samostatný film. 100%. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem moc ráda za to, že byl další vánoční speciál pojat trochu jinak. Tedy, jistě, starou dobrou Anglii i tentokrát na Vánoce chtějí obsadit nepřátelští tvorové (nebudu spoilerovat :-), ale ta Anglie je přece jenom trošku "mladší" a doktor není sám, má dokonce svého.. jak to říct.. dvojníka! A toto všechno plus neuvěřitelný sonický šroubovák (co je na něm sonického? - no, vydává zvuky..) a překrásná Tardis zaručují skvělou zábavu. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

If anyone had to be The Doctor, I'm glad it was you. No, já ne, protože tohle bylo zbytečné plýtvání Morrisseym, o kterém se před tímto speciálem uvažovalo jako o regulérní jedenácté inkarnaci a jak tady dokazuje, tak by šlo o volbu z ranku neskonale geniálních. Každopádně i navzdory tomuto zbytečnému (vy)plýtvání velmi sympatický speciál a to především díky tomu, že to Tennantovi s Morrisseym vzájemně šlape v "buddy movie" pasážích a zároveň proti nim stojí fungující záporáci (vůbec poprvé ve vánočních dílech; až do této doby to v tomto ohledu byla vždy tragédie) v čele se skvostně charismatickou Dervly Kirwan. Navíc jde o jednu velkou uvolněnou dobrodružnou jízdu plnou eskapád, takže jako šestáková jednohubka to funguje výtečně a ne že ne. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

19. storočie, Viktoriánsky Londýn, toto je fantastické prostredie pre zachytenie tej pravej vianočnej esencie, toho čara, ktoré so sebou tieto sviatky radosti a pokoja prinášajú. O tomto jedinečnom mieste naprieč celým časom a priestorom sa dá hovoriť, že je to ideálom pre vianočný špeciál a vzácna atmosféra o to lepšie vynikne. Doctor sa počas svojho dobrodružstva stretáva s ďalším Doctorom, údajne sa malo jednať o jeho budúce ja, ktoré bolo postihnuté amnéziou. Avšak pravdou je, že tento Doctor ma iba prepožičané znalosti a spomienky skutočného Doctora. Bolo veľmi podarené sledovať tie jednotlivé paralely medzi Doctorom a Jacksonom, najmä v tých aspektoch, kedy prišlo na zaostalosť a nevyvinutosť Jacksonovych vychytávok. Tiež sa nám do toho priplietli Cybermeni a podívaná mohla začať. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viktoriánský Londýn je pro mě vždycky lákadlem z největších a je proto škoda, že příběh s druhým poděsem, volajícím "Allons-y!", zůstává tím nejslabším Daviesovým speciálem. Cybermeny jsem si do té doby užil už opravdu dosyta a další podrobnosti jejich závitů a obvodů znát nepotřebuji. Přesto se i tahle cesta nakonec vyšvihne do pořádných otáček, protože místo jednoho Davida střílejí charismatem dokonce hned dva. Tennantovu obvyklou melodramatičnost podporuje Morrissey více než důstojně, a když zimní atmosféra navodí správné rodinné hodnoty, začnu jihnout, ani pořádně nevím jak. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama