Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sestry Walkerovy: Isabel (Kate Hudson) a Roxeanne (Naomi Watts). Jedna žije v Kalifornii, druhá v Paříži. Isabel přijíždí za Roxy do Paříže, aby jí byla oporou v poslední fázi očekávání potomka. Romantické dobračce Roxy právě v této nejnemožnější chvíli dává manžel-ničema jménem Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) kopačky. Rozvod visí ve vzduchu. Mezitím se Isabel zamiluje do ničemova strýce. Rodinný skandál pokračuje a americký idealismus a nepotlačitelný duch sester Walkerových se střetává s francouzskou rafinovaností, intrikami a neústupným racionalismem rodiny Persandových, která zplodila darebáka Charles-Henriho. Předmětem sporu je také obraz v hodnotě kolem milionu dolarů, který vlastní Roxy. A pak - docela náhle - zločin z vášně přeruší veškeré kulturní střety a otevírá nové možnosti pro vzájemné porozumění.

Dvě Američanky v konfrontaci s pařížskými intrikami, lidskými vášněmi a stylem života: výsledkem je komedie o odlišných zvycích, mravech, vztazích k penězům a sexu. "Rozvod po francouzsku" přináší inteligentní zábavu na kontrastech mezi oběma národy v morálce, milování, jídle, pití a stolování, v celém životě. Režisér a spoluscénárista James Ivory (Howards End) použil bestselleru Diane Johnson a natočil komedii s lehkým morálním podtextem, kterou prosvětlily Kate Hudson a Naomi Watts v rolích sester Walkerových a také Glen Glose v roli Olivie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho postav díky nimž je příběh rozmělněn na malé epizodky. Herecké výkony jsou sice slušné, ale styl Jamese Ivoryho bychom v tomhle zcela průměrném dílku hledali marně. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

...šmarjá, to byla taky komedie? No: že bychom od Ivoryho čekali víc, už psát nebudu, film má hlemýždí tempo, málem jsem usnul, naštěstí se to v závěru obrátilo, (po scéně na kolečkových bruslích), ovšem konec mi přišel jako trapný deux ex machina, nebýt několika evrpoských herců (myslím teď hlavně Thierryho Lhermittea a Stephena Frye), bylo by to ještě horší, ale s radostí zjišťuju, že Kate Hudson má dost ze své matky... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Konverzačka bez svěžích dialogů, zápletka bez šťávy, postavy bez sympatií diváka. Ne snad hloupý film, ale nuda. Tenhle Ivory mě zklamal. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se chtěl podívat hlavně kvůli své oblíbenkyni Naomi (jenže ta zde neměla pořádnou příležitost ukázat svoje herecké kvality). No na komedii mi to připadá málo vtipné, na drama málo dramatické (možná snad s výjimkou konce) a na romantický film je zde málo lásky. Jak už někteří napsali, je tu moc postav, jejichž charaktery nejsou příliš dobře vykresleny, takže ani nemáte pořádnou šanci se do někoho vcítit, s někým sympatizovat. Navíc je to moc dlouhé a chvílemi jsem se nudil. Bohužel pro mě je to jen průměr. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zbytočne rozťahaná a prekombinovaná scenáristická omáčka, rozdelená na malé a nezaujímavé epizódky, ktoré filmu uberajú tempo a zapríčiňujú neskutočnú nudu. Čo-to občas zachraňujú ironické poznámky na americkú a francúzsku spoločnosť... a ešte Naomi Watts, ktorej sa priestoru, bohužiaľ, veľa neušlo, ale i tak sa ju nedá prehliadnuť a je určite dôveryhodnejšia ako Kate Hudson. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kariéře Kate Hudson by rozhodně prospěla pestrost. Tu a tam se o ní pokouší (v záplavě romantických komedií to třeba byla hned první výrazná vlaštovka v podobě rockové fanynky v oceňovaném dramatu Na pokraji slávy nebo role v odvážném Vrahu ve mně), což je dobře, protože i přes sladký dívčí kukuč dokáže vytvořit živoucí a komplikovanou postavu, která není na plátně jen na ozdobu. Bohužel i tady se až moc přizpůsobila „stádu“, zpracování jen klouže po povrchu, je rozmělněné, věnuje se až příliš mnoha postavám a jednoduše mu chybí šťáva a něco, co diváka donutí se k látce ještě někdy vrátit. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Kristova noho!!! Načo toto kto natočil??? Polovicu filmu som dúfala, že celá tá motanica má nejaký význam a aj potom som si ešte myslela, že to bude mať pointu....ale nemá! Už dávno som nezažila taký pocit premárneného času ako po zhliadnutí tohto filmu. Teda, väčšine hercov v tejto zlátanine sa už prihodili aj horšie počiny, ale na ich mieste by som sa s Rozvodom po francúzsky nechválila! Jedna hviezda za kostýmy a výpravu, že bolo na čo sa pozerať...lebo inak nebolo na čo. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Prostředí 6/10/// +ono to bylo občas i zajímavé (hlavně to s tím obrazem) a vyloženě jsem se nenudil -jinak je to ale zbytečně dlouhé, má to spoustu postav ve kterých se často nevyznáte, romantika je velice slabá a jediná dramatická scéna se objeví až na konci filmu/// Francouzský film (i když tento je napůl americký) mi moc blízký není, nerozumím moc jejich humoru, ani jejich způsobu života a ani neznám většinu jejich herců. Proto už je toto jistý handicap. No ale samozřejmě nemá žádný vliv na film jako takový, pokud je dobrý či něčím zajímavý. A tento až na pár drobností není. Je hodně ukecaný, rozsáhlí a celkově takový zvláštní (spíš negativně myšleno), že budete mít asi problém mu přijít na chuť. Snad trošku potěší, že jsem se naučil pár francouzských slovíček (ještě že to nezkazili dabingem) jinak mě ale nic jiného nenapadá./// Celkem 51%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film s asi milionem postav, ve kterém jsem se začala po půl hodině ztrácet a ani mě to něják netrápilo. První půlka nebyla ničím vyjímečná, ale aspoň nenudila, ovšem ta druhá už byla horší, chvíli jsem myslela, že to nedokoukám, nakonec jsem se však překonala a zvládla to až do konce a jsem na sebe pyšná, ale už nikdy víc. To teda byla nuda a ani ten nepředvídatelný závěr mě nedonutí abych tomu dala o hvězdičku navíc. A ještě k tomu mi přišlo, že například románek Kate Hudson s tím jejím strýcem, nebo co to sakra bylo, byl totálně mimo mísu a navíc úplně zbytečný 2* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Slávny režisér, slávne blonďaté herečky, eiffelovka na plagáte a v podstate nič z toho. Ďalší film, ktorý som pozeral z "povinnosti" kvôli Naomi a akosi podozrivo som už bol viacej krát sklamaný. Toto bola ale chyba hlavne Ivoryho a scenáristu, že nedokázali dať tejto konverzačke šťavu a zbytočne ju naťahovali až do takej miery, že sa z toho stala nuda. Takže hviezdička navyše zase za Naomi a jej bruško. Asi to mal točiť radšej Allen. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie o tom, že Američané a Francouzi jsou úplně jiní. V hvězdami nabitém obsazení hrají výborní herci i malé vedlejší roličky. Pouze Matthew Modine se tu vyjímá jako psychopat z thrilleru v romantické komedii. Autoři sice s jeho pomocí postavy dovedli do jakéhosi pokřiveného happyendu, ale stejně mi ta jeho scéna na eiffelovce přišla jak z jiného filmu. Nehledě na to, že od Jamese Ivoryho jsem čekal víc. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dvě Američanky v konfrontaci s pařížskými intrikami, lidskými vášněmi a stylem života - celekm zbytečný film. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Toto majú na svedomí James Ivory a Ruth Prawer Jhabvala? Od nich som zvyknutý na úplne iný level, toto je jednodznačne to najhoršie, čo som od nich videl. Ani to hviezdne herecké obsadenie príliš nepomohlo. Keď film nemá poriadny dej a nevie, či chce hovoriť o rozvode, nevere, milenke staršieho muža, predaji obrazu, rodine, žiarlivosti a vražde... alebo o Francúzsku a jeho mentalite. V konečnom výsledku to je o ničom. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Ušlechtilá nuda. Vůbec jsem neměl touhu dozvědět se "jak to bude dál". Navíc přehlídka mně nesympatických herců (až na Naomi Watts, kvůli které jsem to vydržel až do konce). ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Nedoporučuji. Komedie, ani náhodou. Tohle je divný film. Klasifikovala bych ho, jako nejhorší film Kate i Naomi, jinak dvou skvělých hereček. Nic na něm není komediálního a navíc mě vytáčí, že je film chvíli v českém znění a chvíli s titulky. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nevím zda si myslet, že je to komedie a snížit své hodnocení a nebo tento film pokládat za nadprůměrné drama(a tak se mi také jeví)a nechat své hodnocení tak jak je. Velkými esy filmu jsou Kate Hudson a Naomi Watts. Sestry Walkerovy jsou každá jiná - Isabel si ráda užívá a Roxeanne se snaží zachránit zbytky svého manželství a přestože film zobrazuje její zoufalství a také vášeň pro poezii tak nikdy její charakter neklesne k nějákým špatným úmyslům. Ovšem Isabel je pro lásku(zda-li se to tak dá nazvat)ochotna udělat cokoliv a tak si začne románek s vlivným mužem, který ji zahrnuje pozorností ve všech směrech. Ovšem nezdá se mi, že mrtvola v popelnici, rozvod nebo nafrněné francouzské paničky které mi tak něják ve filmu nedávaly smysl patří do komediálního žánru. Přes tyhle všechny nedostatky sebe sama sestry drží pohromadě a ke konci i s celou rodinou. Filmem se také táhne prodej cenného obrazu, který nakonec překvapivě skončí uplně jinak. Rozdíl dvou kultur je ohromující ale očekávající, protože všichni víme, že Francouzi jsou usedlí, nafrnění, noblesní za každé okolnosti a prostě sví a Američani jsou zase svobodomyslní a impulzivní. Takže drama dobré... ()

Reklama

Reklama