Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Skylark (James Franco) a jeho producent Aaron Rapaport (Seth Rogen) jsou autory populárního televizní pořadu o celebritách "Skylark Tonight". Když se jim donese, že severokorejský diktátor Kim Čong-un jejich show miluje, domluví si s ním rozhovor s vidinou, že se prosadí i na poli seriózní žurnalistiky. Zatímco se Dave a Aaron připravují na cestu do Pchjongchjangu,  plány jim poněkum naruší CIA, která dvojici nezkušených šílenců pověří jedním úkolem navíc: misí Kim Čong-una "oddělat"... (Bontonfilm)

(více)

Recenze (912)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Rok 2015 jsem nemohl začít lépe. Duo Rogen/Goldberg znovu vymyslelo naprostou šílenost, u které jsem se celou dobu válel smíchy. Pokud to ještě nasere žlutý komanče v čele s vyžraným teletem, co se nechává stříhat podle hrnce, tak bude mít film i přidanou hodnotu a navíc by to ještě mohlo vést k tomu, že si ty neschopný neandrtálci hodí atomovku přímo do centra Pchjongjangu a konečně bude klid. Přehrávající Franco je boží, Eminem ukazuje obří nadhled, Katy Perry se nedobrovolně stává nepřítelem KLDR a sázka na Lizzy Caplan v roli sexy agentky CIA byla trefou do černého. Rozhodně nic pro erudované politology, přestaňte mlít hovna a začněte už kurva makat, vy hovada! ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Jak vlastně hodnotit komerční (ne)úspěch filmu, jehož uvedení předcházel takový mediální poprask? Pokud bychom se podívali čistě na porovnání - rozpočet cca 44 milionů dolarů vs. kinotržby cca 11,5 milionu, tak to vypadá jako soliní prú*er a to údajně společnost Sony Pictures na propagaci filmu utratila kolem 30 milionů dolarů. Je tu ale jedno velké jenže - kanálů pro uvedení bylo víc a především na internetu se stal film "nedostupným" zbožím. Když se podíváme blíže na hodnocení filmu na IMDb.com (k 13. 6. 2015 vážený průměr 6,7 bodů z 10), tak je celkem zřetelně vidět, komu je film primárně určen a proč použilo studio distribuční platformy, jaké použilo. Z bezmála 207 tisíc hodnocení je 147 tisíc od mužů, přičemž skupina ve věku do 18 let film hodnotí v průměru 7,8 bodů, mezi 18 a 29 lety pak 6,9. Čím vyšší věk, tím hodnocení prudce klesá, až k 5,3 bodů u žen nad 45 let. Zjednodušeně řečeno, čím mladší člověk, tím lepší hodnocení a tím spíše je potřeba hledat (internetové) alternativy ke klasické kinodistribuci. A zvlášť u takového filmu, jehož specifický humor nesedne zdaleka každému a kde je transtextuální motivace důležitější než život. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po slabších SOUSEDECH se Rogen opět spojil s Goldbergem (APOKALYPSA V HOLLYWOODU), vzali si na mušku americké talk-show a Kim Čong-una a zase se trefili do černého. Franco se v roli ultratupého moderátora vysloveně našel. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Kromě fekálního humoru, který, nevím proč, mě pořád rozesmává, se dají najít i nějaké ty skryté vtipy, nebo, kritik promine, ne-tak-přímočaré jednoduché gagy. Tím myslím například parafrázování Pána prstenu, nebo drobné detaily (televize západu a KLDR apod.). Diktátorovi tu dávají neskutečně na prdel. Je to zesměšnění nejhrubšího zrna a divák může být rád, že to nešlo ještě dál, jelikož by mohlo. Takhle to nejspíš ale stačilo. Nám to tak prudérní už asi nepřijde, ale dovedu si představit, že kdejaký Severokorejec z toho musí být dost v šoku. Příběhově je to solidní, žádnou botu nehledejte. Dává to smysl i kdyby se nemělo jednat o komedii. Nedovedu si teď představit, jak se ke Kim Šu-Linovi jinak přiblížit, když ne přes televizní rozhovor. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jak to tak vypadá, tak Dave Skylark bude dělat rozhovor s diktátorem Severní Koreje. Sto babek na to, že si Skylark myslí, že je to ten chlápek z Gangnam Style.“ The Interview využívá především ten nejjednodušší humor, který povětšinou vyznívá do ztracena, trapnosti a jen sem tam se vyskytne nějaký světlejší moment. Tím myslím některé podařenější popkulturní, přímo filmové (až na ty LOTRovské) narážky a pak pár těch sebeparodujících. Jinak nabízí homofobní, rasistický, sexuální, fekální a vulgarit plný humor, který mě samozřejmě rozesmát může, když je použit alespoň trochu chytře, to ale v případě The Interview zrovna moc neplatí. Za ten občasný záchvěv zábavy dávám ještě 2*. „Tohle bude největší rozhovor od Frosta s Nixonem.“ – „Frosta s Nixonem?“ – „Hele, do deseti let podle toho Ron Howard udělá film.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jistě, svoboda projevu sebou přináší vyšší četnost kretenismu, ale to je prostě matematika.. Nikterak třeskutá (no dejme tomu) satira, u které nejvíce práce odvedli hoši z marketingového oddělení Sony Pictures Entertainment. Sauron Kim se u toho při házení šestek s Rodmanem dozajista pobavil, jeho v jiném matrixu žijící lid zůstal nedotčen, Kate Perry se zvýšil prodej CD a naše karavana mediálních masáží a přiblblých talkshow jede dál. Rabíni žumpového humoru Rogen s Goldbergem si to u mě trochu vyžehlili, ale opticky z toho koše se zahnědlým prádlem nezmizel ani kousek.. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější na tom všem je, že podobně vypatlaná chujovina o sraní si do kalhot a poslouchání Katy Perry dokázala vůbec nasrat tolik lidí. Přitom si to po 30 minutách už jen samo močí do klišé nacucnutých plenek a ukájí se ve vlastní imbecilitě. P.S.: Franco v módu Spider-Mana 3 má zase jednou momenty k nezaplacení. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dan Sterling | Hudba: Henry Jackman | Distribúcia: Columbia | Štúdio: Point Grey, LStar Capital | Rozpočet: 44 miliónov $ | Tržby: 11,3 milióna $ | Ocenenia: Publicists Guild of America - Maxwell Weinberg Award. Spolu: 1 výhra a 2 nominácie || Jeden z tých filmov, ktorý sa našťastie od začiatku do konca neberie vážne. Ako by aj mohol? Neni vôbec prekvapenie, že jeho uvedenie do kín malo veľké problémy, a to sa veru odrazilo aj na tržbách. Paródia bez zábran, na môj vkus s trošku nadmierov samoúčelných sprostých slov. Jeden krát sa človek zabaví, ale naozaj by som to nechcel vidieť znovu. Už podruhý krát mi prišlo, že sa Franco až moc škerí, i napriek tomu, že je vynikajúci herec. Dúfam, že nedopadne ako Eddie Murphy, a nebude sa škeriť podľa dopytu... 60% | FullHD, THX, EN DTS | ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Publicita a všadeprítomné hype sa postarali o svoje do takej miery, že po zhliadnutí filmu musím len zatlieskať štúdiám a tvorcom za geniálne vykonštruovaný plán ako prísť k nezaplatiteľnej reklame. Toto mal byť mediálny a propagandistický útok na Severnú Ľudovodemokratickú Republiku?! Ale prosíííím Váááááás! Smejem sa už len z tej predstavy a je to nákazlivé. Je až smiešne nákazlivé predstavovať si, akoby sa na základe tohto filmu rozpútal vojnový konflikt. Jednoducho všetci vieme, že toto je amerikanizmus prvej triedy a tak tú propagandu treba brať s (mega)nadhľadom. Najmä keď máte na dosah ruky nielen diaľkové od TV, ale hlavne odpaľovacie zariadenie jadrových rakiet. Na druhej strane som ale čakal viac než len jemne šteklivo kontroverzný scenár, ktorý korešponduje so súčasným hollywoodskym mainstreamom. Pár scén je naozaj zarámovania-hodných, ale inak som si teda od smiechu necvrkol. Viditeľne tomu chýbali väčšie gule boratovského kalibru. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitým dementním způsobem geniální. Reklama zadarmo Interview nedělá lepším filmem, ale dodává mu nový rozměr vtipnosti. Duo Rogen/Franco navazuje na Travičku zelenou a zhruba se jí vyrovnává. Kdo čeká něco víc bude zklamán. Absurdní situace, často přepálený humor, ale rozjařená až dětinská radost s jakou je celý film natočený hodně vynahrazují. A finálová řež se štěňátkem, zabijáckou Korejkou a tankem supr. Katy Perry je zlo. Make 'em go "Oh, oh, oh!" As you shoot across the sky-y-y. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

It's 2014. Women are smart now! Nejkrásnější Vánoční dárek, kterým si Sony tak-trochu honeydick(uje) diváky. Kdo čekal intelektuální severskou tragikomedii, tak dveře do nejbližšího hipster baru jsou opačným směrem. Tady se jede na zábavnou mediální satyru. V Pyongyang dnes prasklo sakra hodně žilek. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Stále ta istá pesnička, Rogenovky sú proste trailerové komédie. Na tých troch minútach to vždy vyzerá ako najvačšia prča na svete, ale keď majú vtipom naplniť hodinu a pol, tak je to v lepšom prípade len-tak-tak. Ale hej, človek si pri tom fajne oddychne, prípadne aj pospí (story of my life) bez toho aby o niečo prišiel. 60% ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Setha Rogena moc nemusím, ale na jeho parťácký komedie (This is the End) koukám pravidelně a v partě například s Jamesem Francem mu to svědčí. A povedlo se to vlastně této bláznivé partě tentokrát? Rozhodně vyvolali velkou míru kontroverze, čímž se filmu a studiu povedlo přitáhnout mnohem větší pozornost diváků a musím si přiznat, že i já se o to více na film těšil. Po stránce zábavy se nemůžu ubránit porovnání právě s This is the End, které sázelo na osvědčený humor, ale i na širší obsazení. Zde to ale nevadí, James Franco si naprosto krade film pro sebe a ačkoli se jedná o velice západně orientovaný humor propletený všemožnými inside joky, které většina naší populace ani nemůže pochopit, protože nezná souvislosti, řekl bych, že pokud se alespoň částečně orientujete ve filmovém průmyslu, to své si najdete a budete se bavit. Pro ty ostatní je to naprosto zbytečný a nevkusný film, ve kterém Kim Čong Un vymetá večírky a projíždí se tankem...to přece nemůže skončit dobře...ale je to zkrátka prdel... PS : Skvělá camea :D ...72% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Napsalo se toho o něm, ještě než ho vůbec někdo viděl, hodně. Kontroverzní námět dělající si srandu z „nebezpečných věcí“ strhl vlnu zájmu, která je vlastně docela zasloužená. James Franco v roli moderátora je tu tentokrát za toho většího idiota, pragmatický Seth Rogen mu slušně sekunduje, snad aby se mohl víc soustředit na režii (společně s Evanem Goldbergem, s kterým už napsal několik povedených látek). Interview s vůdcem Severní Korey je sakra výzvou, takže se není čemu divit, že producenta a jeho moderátora požádají tajné služby o takovou malou službičku. Téma se změnilo, ale jinak Rogen a spol. pálí stále do stejných míst – neustále lžou, mají sexuální narážky, řeší celebrity, drogy, chlast, k tomu přidejme poctivě vykresleného zlosyna, několik solidních nápadů a komediální útok na americká média, takže nudit se moc nejde. Samozřejmě to má několik přešlapů a nedošlapů, i tak tu máme divoký komediální nadprůměr. Stříhal bych.. Lepší tři, horší čtyři. Stačí si vybrat!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že je snímok absolútne absurdným, pritiahnutým za vlasy, pričom vsádza na otrepané frky, Ja som sa miestami celkom slušne zasmial. A to nemám rád Ameriku ;) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Dědeček ho dostal od Stalina." - "V naší zemi to vyslovujeme Stallone." Tak dobrou komedii jsem popravdě nečekal a smekám před tvůrci klobouk, že se celou dobu jen nevezou na vlně rýpání do Kim Čong-una (ačkoliv jim samozřejmě jde především o to), ale že se ho spousta dobrých vtipů vlastně ani netýká. Jsem také rád, že se to docela dobře obešlo bez fekálií a jedinou použitou tělní tekutinou zůstala krev (ukusování prstů mě pobavilo snad ze všeho nejvíce). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Věřím tomu, že se chlapci, co se pod snímek podepsali, rádi smějí. Pohříchu ne vždy stejným záležitostem, jako sám veliký já. Rozhodopádně však stojí za to hledat v hravé volovince momenty, které Unovi podráždily prostatu natolik, že odvolal všechny dva své hackery z řepné brigády, donutil je protočit klikovou hřídel a nastartovat atari. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další výživnej nekorektní masakr v podání dua Rogen, Franco a další nekompromisní zářez na pažbě. Tihle dva magoři se evidentně nebojí udělat si prdel z čehokoliv a už je mi jasný, proč má ten film přídomek kontroverzní. Každopádně jestli tohle uvidí skutečnej Kim Čong Un, tak by mě nepřekvapilo, kdyby fakt Americe vyhlásil válku, protože to jak byla Severní Korea a její vůdce v tomhle filmu zhovaděna snad ani nepotřebuje žádnej komentář a vůdce kterej si v přímým přenosu nasere do kalhot je fakt hardcore. Neříkám, že úplně všechny vtipy se povedli, ale podobně jako např v předešlé Apokalypse nebo v Sousedech je tu tolik ultimátních momentů, že prostě přebijou i ty některý slabší a trapný. Při scéně odstřelení tygra Americkou raketou nebo otrávenej generál co padne a ještě stihne vystřelit mozek z hlavy jinýmu generálovi a ten pocáká haranty co hrajou na kytaru jsem brečel smíchy. Závěrečný finále ve stylu tři z tanku a pes je taky super. Takže je to dementní a stupidní? Ano! Nudný a nezábavný? V žádným případě!!! Já Franca a Rogena žeru, takže vím přesně co od nich čekat a to jsem taky dostal. Prostě jsem cílovou skupinou a tak pálím další plnej počet. Hatters Gonna Hate.95% ()

Související novinky

Comicsový Preacher má obsazení

Comicsový Preacher má obsazení

21.04.2015

Seth Rogen a Evan Goldberg zabodovali komediemi Apokalypsa v Hollywoodu a The Interview a nyní se na chvíli přesouvají do televize. Povedlo se jim totiž sehnat práva na Preachera, kultovní comics… (více)

The Interview vládne internetu

The Interview vládne internetu

29.12.2014

Komedie The Interview, ve které se Seth Rogen a James Franco pokouší zabít severokorejského vůdce Kim Čong-una, měla jít o Vánocích do tisícovek kin po celém světě. Její premiéru ale zastavily… (více)

The Interview míří do kin

The Interview míří do kin

24.12.2014

Kolem komedie The Interview se v posledních dnech dějí hodně divoké věci. Filmový atentát na Kim Čong-una připravili o datum premiéry američtí kinaři, kteří jej svorně odmítli promítat poté, co se… (více)

Ze Severní Koreje je filmové tabu?

Ze Severní Koreje je filmové tabu?

19.12.2014

Hackerská skupina Guardians of Peace včera docílila zrušení premiéry komedie The Interview, v níž Seth Rogen a James Franco letí do Severní Koreje, aby se pokusili zabít jejího vůdce Kim Čong-una.… (více)

Reklama

Reklama