Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedného dňa sa členky a členovia miestneho dramatického krúžku tínedžerov na čele s Tale Christensen (Kristoffer Joner), ktorý vo svojom dome na pobreží hľadá sám seba, aby si ich vzal pod krídla a trénoval. Larsovi sa nasilu podarí dotlačiť do skupiny miestnu futbalovú mládežnícku hviezdu Vegarda (Øyvind Larsen Runestad), ktorý musí za trest obsadiť pozíciu jednej z hlavných postáv. Spoločne sa zatvoria do skúšobne a pri rozpálenom krbe z nich Lars začne pre nich doposiaľ neznámymi metódami vytvárať nielen hercov, ale i úplne iných ľudí. (sochoking)

(více)

Recenze (38)

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEROZUMĚL JSEM ANI HOVNO, ALE I TAK MĚ TO DOJALO…“ /// Co má společnýho mladá holka, toužící se stát herečkou, budoucí fotbalovej metrosexuál a herec alkoholik? Hru Johna Fosseho! Pubertálně romantický a herecky sympatický, takže náctiletí by mohli spokojeně zavrnět. Stejně tak rodiče, páč je to nevulgární teen-rom-kom, která řeší první lásku, zklamání a všechny ty puberťácký myšlenkový pochody, ve kterejch ho vona má ráda a von jí ne… aby se to pak zamotalo (a vona ho bude mít furt ráda…). Přítomnej čtyřicátník do toho vypustí svůj smutnej příběh, kterej má těm mladejm ukázat východisko a jinej stařík vo tom napíše komentář. V něm bude něco, jako, že se mu to líbilo, ale že těch mladejch myšlenek a teen lásky na něj bylo moc. A že je to víc dramatický než srandovní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem romantik (a na mladý maso). 3.) Thx za titule ,,hygienik“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi moje první teen romantika po Norsku, která mě dostala do těch krásných ....náctkových let, jako bylo Tale, potažmo mezi celou tu herecky zapálenou partu. Co mám napsat o lásce, než to, že byla mile naivní, jako jsou ty léta samotná. Já osobně dávám snad všechny ty hvězdy za Tale, která byla úžasně fotogenická snad v každém záběru kamery a táhla v podstatě celý film. Nechápu, proč není nahoře Eili Harboe vypsaná jako jedna z hlavních představitelek. Vegard, kterého hrál Kristian Larsen na mě sice působil tak trochu jako mimoňek, ale budiž, zavřu obě oči. A moc hezky to doplňoval sympaťák Kristoffer Joner. Za mě příjemný, večerní, páteční relax, "Tak už jí sakra polib, pitomče!" Už tam Eili připsali. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celkom príjemná romantická komédia, ktorá narozdiel od iných, má aj inteligentný šmrnc a zopár rozumných a uchu lahodiacich dialógov. Na relaxačné kávičkové posedenie ako stvorené. 65/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nórski teenageri v romantických komédiach sú stokrát lepší, ako rozmaznaní americkí fagani. Sú totiž viac v pohode. Dokonca i pivo pijú z plechoviek a nie z tých odporných červených kelímkov! ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Moc milá, úžasně přirozená, romantická komedie. Nic víc, nic míň. Mé počáteční nadšení se stupňovalo až k naprosto perfektnímu konci. Víc psát nebudu, protože se mi ale vůbec nechce, což nic nemění na faktu, že je opravdu parádní záležitost, která mě uspokojila skoro na sto procent. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Toto bola tak trochu iná teenage-romantika. Možno preto, že bola nórska, že sa mládež vo svojom voľne venovala zmysluplnému divadlu, že sa tie rozhovory dali počúvať, že vo filme bola krásna príroda a fajin muzika, že sa v ňom objavili minimálne dva svetre s nórskym vzorom, ale hlavne preto, že Eili bola výborná a Kristoffer bol sympaťák. Svieža oddychovka ak treba vypnúť. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva 2018 - Norsko. Pravý severský film, neskutečně milý, citlivý a oplývající správnou melancholickou atmosférou. Celou dobu jsem ale přemýšlel, kdo je cílová skupina, a že já to určitě nejsem. Přesto si myslím, že kouzlo snímku oceníme především my starší, na něž padne vlna nostalgie a příjemných, nepříjemných i smíšených reminiscencí. Úplně si nedovedu představit náctileté, jak baží vidět film o náctiletých, kteří zkouší hru od Jona Fosseho v nynorsku. Já jsem naopak vděčný, netušil jsem, že v Norsku je opěvován někdo ve stylu novodobého Ibsena a připomenul jsem si, že norský jazyk má dvě podoby a ta méně častá je nynorsk. Nemohu opomenout, že Eli Harboe je opravdu krásná a ještě k tomu umí hrát. Zjistil jsem, že hraje v tom zvláštním thrilleru Thelma, tak mám hned o motivaci navíc, proč jej vidět. Tak se mi ta moje soukromá výzva pěkně rozjela. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Tihleti teenageři jsou teda docela jinačí kafe. Při vyslovování samotnýho slova "sexy" viditelně tajou, jako by šlo o naprostý tabu. Rajcuje je zastaralá norština i "budoucí profesionální fotbalisti" s tuze nesportovní postavou a dikcí Tomáše Vorla. A při surfování očividně vůbec nepostrádají takový to tamto... sluníčko. Eili Harboe v roli Tale je už potom kapitola sama pro sebe. Ta ofina, ty dolíčky! ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Dívka se svěří svému učiteli, že ji napadl jeden chlapec, a tak učitel jde a donutí chlapce, aby se přidal k jeho divadelnímu souboru a s dotyčnou dívkou hrál mileneckou dvojici. Onen chlapec se krátce předtím se svou partou pokusil znásilnit jiného chlapce, tudíž to byl regulérní zločinec. Dívka samozřejmě zjistí, že to byla jen maska a do chlapce se zamiluje. Je to další romantický příběh o napraveném grázlovi, který vlastně celou dobu byl jen nešťastný a nevyzrálý a potřeboval, aby ho někdo zachránil. Příběh, který všichni známe, je zde však poměrně hezky zpracovaný, doprovází ho dobrá hudba a je příjemné vidět ho v jiném prostředí než na americkém předměstí. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Mělo to pomalý rozjezd, ale ta poslední hodina teda stála za to. Hodně se mi líbila hlavní dvojice. Krásně to pasovalo. A to všechno doplňovala krásná hudba. Víc takových filmů. 80%. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Takhle ukázkovou teen romantiku jsem už neviděl delší dobu. Je to decentně vtipné, trochu ze života (hodná holka se zamiluje do idiota) a ačkoli film pracuje s určitými stereotypy podobnými pro tenhle žánr, pracuje s nimi po svém. Po všech těch amerických slaďárnách je norský pohled na věc neskutečně svěží a to nejen odlišnou mentalitou, ale i obrazovou stránkou. Sympatičtí, ale ne klasicky hollywoodsky vyumělkovaní, herci společně s krásnou severskou krajinou a líbivou hudbou vytváří příjemnou, skoro až snovou atmosféru. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

To mi sedlo jak prdel na hrnec. Holt perfektní, když má člověk línou náladu a chuť zabrousit na Sever. Komedie to teda není, spíš romantické drama - prostě tak, jak to hoši ze Severu umí. Krásná kamera, hezký příběh, krásná kukadla Runestada. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Být to natočeno v Hollywoodu, tak by to s takovýmto námětem skončilo pravděpodobně jako průměrná romantická komedie, jakých je dvanáct do tuctu, ale v norském podání, se vší tou severskou přírodou s dřevěnými domky, melancholickou atmosférou a přirozenými, typově zajímavými herci, je to překvapivě koukatelná záležitost. A trocha té předvídatelnosti tomu také neškodí, žánr ji v klidu snese a v takto vkusně podaném snímku konec konců i já. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Keď sa moje nedokonalé ja uvedomí, že chyba nie je na vašom prijímači, tak vtedy zistím, že ma tu určite nechali marťania, aby som zamútil trochou vody, v tomto pozemskom svete :o. Film nemá ani jednu chybu. Postavy sú tu vykreslené do posledného detailu. Majú svoje dobré i špatné stránky, ktoré sa postupne liahnu na povrch. Vôbec by nezaškodilo keby film trval aj o 30 minút viacej. Mohlo tam byť napríklad viac scénok z divadla. Chatovačka nemala chybu, každopádne som tam mal z jednou scénkou problém(kto chce vedieť nech sa spýta) .... ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Myslím, že moja vďačnosť Bohu za severské pohyblivé obrázky nebude nikdy dostatočná. V čase, keď mám už dlhšie pocit, že všetky pekné filmy kamsi zmizli a kinematografia je len samorecyklačný balast, zrazu toto! Jednoduchučký, priehladný príbeh, ktorý ma ale v závere naplnil krásnymi emóciami. Takto filmy vedia robiť asi už iba na Severe! ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Taky jsem film viděla v rámci Severské zimy, dost jsem váhala, protože jinak puberťáky např. v americké podobě opravdu nesnesu. Byla jsem však mile překvapena a dobře jsem se bavila. Žádná křečovitost, přirozené herecké výkony a vtipné zápletky. Navíc ve starém kině Lucerna. Zase ukázka toho, že co je vtipné, nemusí být stupidní, když se to umí. A seveřani fakt umí. ()

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Jiná mentalita. Obrazová a scénografická harmonie. Je zde přítomná jednoduchá, ale magická snová realita malých přímořských městeček se sněhobílými dřevěnými domy, lidé v huňatých norských svetrech, lidé obdivuhodně rezavovlasí, všudypřítomné ticho, klid, ale také obdivuhodná neúprosně drsná prostořekost. Zdá se, jako by se Skandinávci nebáli říct cokoliv nahlas ani v tomto filmu. Myslím, že dobře dělají, protože to naopak působí přirozeně. Vulgaritu potlačuje právě tato neskrývanost, zároveň přidává šťávu zde využívaným stereotypům (umělkyně versus fotbalista). Možná je to i ten jejich podivný jazyk (já vím, norština), co dělá filmy odlišnými. Jen si zkuste přečíst ten název. Pokud hledáte ne úplně typickou romantickou teenage komedii, možná jste právě našli. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Síce taká typická šablóna romantických komédií, ale aspoň to nepôsobilo tak otrepane a mňa osobne tešil najmä ten milý dôvtip, ktorý sa niesol v mnohých rozhovoroch. Keby tento námet robili v Hollywoode, tak by ten dôvtip asi nahradili typické nechutné a úchylné scénky, a to by tomu veru ubralo dosť na celkovom dojme. Najlepšie zo všetkého boli aj tak všetky tie "kreatívne" hry v tom ich divadelnom súbore - to mňa osobne pobavilo najviac. Ale inak celkom príjemný film, aj keď veľmi predvídateľný, no v konečnom dôsledku to až tak veľmi nevadilo. ()

Reklama

Reklama