Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Darl (Billy Bob Thornton), šerif městečka v Louisianě, vyšetřuje neobvyklou vraždu transsexuála nalezeného v místní bažině. V pátrání mu pomáhá manželka oběti Scarlett (Patricia Arquette), striptérka, která Darlovi umožní proniknout do bizarního erotického podsvětí. Oba se ale ocitnou ve spletité hře na kočku a myš. Do vraždy jsou zapleteni i vysoce postavení politici a odhalení pravdy je to poslední, co by si přáli. (Magic Box)

(více)

Recenze (20)

Rodin 

všechny recenze uživatele

No řeknu to asi takhle: jsem rád, že jsem to neviděl v kině, ale až v TV. Jako televizní film by to bylo ještě vcelku uspokojivé. Měl jsem obrovský problém neusnout (jednou jsem si dokonce asi na tři minuty opravdu bucnul), protože něco tak utahaného se fakt hned tak nevidí. Nebýt Billyho, stoprocentně bych se na další sledování vykašlal (přestože Patricii to tentokrát opravdu seklo). Opět netuším, co bylo na filmu mysteriózního. Prostě takový celkem přijatelný velice lehounký nadprůměr. A Billy už by si měl opravdu oholit ty příšerné kotlety. Vypadá víc jako buran, než opravdový buran. 52%. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze tvurci maji radi Twin Peaks, protoze to bylo trosku (trosku!) podobne tou naladou. Jen tu byl sveraznejsi serif v podani moc dobreho Thorntona. Potesila tez ucast puvabne Patricie Arquette. Vlastne, kdyz nad tim zpetne premyslim, byl to docela dobrej tv film. Klidne se casem mrknu rad znova. (...kdyz teda pomineme, ze "vrah se priznal nakonec sam"... :-) ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumerna televizni kriminalka na ktery je zajimavej jen Billy Bob Thornton. Ne ze by ostatni hrali nak spatne, ale Billy je proste drsnej. Zapletka nejak zvlast promakana neni a misty docela nudi a zachranujou to jen herecke vykony, slusna hudba a na televizni film docela dobra kamera. Ale nastesti se tu najde par momentu, ktere stoji za to (hlavne ten, kdy manzelka uvidi obet), vcetne odhaleni vraha, jen me trosku nastvalo, ze se k tomu nedostali vysetrovanim, ale diky tomu, ze se vrah prokec. Nebylo to nejhorsi, ale taky to nebylo nic extra, takze prumer. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy z americkýho vidlákova, kde je místní šerif imrvére pod obraz vylitej jako váza plná zvadlejch růží. Do toho má ještě tenhle vypitej buran vyšetřovat vraždu nádherné dívky u které se později ukáže, že to není dívka, ale přeoperovanej obří šulín s pěkně nafouknutejma koulema. Dále zde jde také o to, že ta naše místní šerifská vypitoza nechce řešit nějakou tu vraždu, ale vesele se obohacovat na úkor jiných, doslova by se to dalo popsat, že krade jako straka ve svých nejlepších letech. Do toho všeho nás tvůrci přenesli do nádherného prostředí americké Louisiany, kde je fakt čarokrásná příroda plná hrůzostrašných bažin, kde překrásné stromy přirozeně vyrůstají z vody a kde si to na místních silnicích štrádují místní želvy jako by se nechumelilo. Dále nám zde do příběhu plného venkovských mršin vstoupí šarmantní blondýna, kterou přesvědčivě zahrála neméně šarmantní Patricia Arquette, která s naší obětí byla v manželském svazku. Mladá krev a půvab probudí v našem šerifovi dávno zapomenuté hormony mládí a zároveň se začne přetvařovat, naparovat a někdy i ztrapňovat a celkově začne mluvit tou buranskou mluvou plnou vidláckých vtípků. Do toho musí řešit lokální problém s výstavbou nového kasína proti kterému demonstrují místní obyvatelé v čele s náboženskou organizací a ke které se neblaze připlete i jeho švihlý otec, který si asi zavzpomínal na staré, dobré časy a myslel si, že se z něj stal Vinnetou. Takže místo, aby řešil případ vraždy, která ho ale skoro vůbec nezajímá, tak musí zpacifikovat svého otce a následně shánět hlasy pro svou budoucí kampaň na nového šerifa. Takže po dlouhém nicnedělání ho konečně probere fakt, že ho po jednom incidentu odvolají a on se jako blesk z čistého nebe doslova probudí a pustí se do práce na vlastní pěst u kterého mu bude asistovat již zmíněná kráska v nesnázích. Od té chvíle může konečně show začít, ale jelikož se to stane skoro až po půlce filmu, tak se ani nestačíme rozkoukat a show nám pěkně skončila. Víc už nebudu prozrazovat, jen to, že toto je fakt filmový snímek spíš pro televizní diváky a určitě bych na to nešel do kina, ale na pobavení a perfektní výkon hlavního představitele, kterého si zde bravůrně vystřihl Billy Bob Thornton musím konstatovat z pozice televizního diváka, že je to takovej průměrnej snímek, kterej ani neurazí, ale určitě ničím speciálním neuchvátí a proto dávám zasloužených necelých 60%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka sice není kdovíjaká a místy působí zmatečně, takže mi připadalo, že Henson během psaní scénáře vůbec netušili, kdo bude nakonec vrahem. Ale nějak to splácal do smysluplného celku. Že se film šplhá výrazněji přes průměr je především Thorntonova zásluha. Ten si vypitého šerifa neštítícího se žádných leváren vystřihnul s gustem a důvěryhodně potěšila i jeho neodvratná proměna. No a Patricii Arquette to s tím blond přelivem slušelo. Žádný zázrak, ale koukalo se mi to víc než dobře. 70% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama